Reklama

Reklama

Téměř 5000 let poté, co byl obdařen všemocnou mocí egyptských bohů - a stejně rychle uvězněn - je Black Adam (Dwayne Johnson) vysvobozen ze svého pozemského hrobu a připraven rozpoutat v moderním světě svou jedinečnou formu spravedlnosti. (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (570)

DJ_bart odpad!

všechny recenze uživatele

DCU se už prostě nesnaží odlišit od MCU či se vymanit ze škatulky stereotypních komiksových blockbusterů. DCU je už prostě jen MCU z LIDLu.... jo a Dwayne Johnson není herec, ale chodící meme. Extrémně nesympatickej film, kterej nepřipomíná nic jinýho než sračkoidní produktovej prefabrikát pásový výroby. Nuff said. #it'sblackadamintime ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejsem mírumilovnej. A nekapituluju." Comicsy mám rád. Teda vlastně moc nemám, ale tvářím se tak, abych zapadl do kolektivu. Za to mám rád hláškující superhrdiny. Jenže tenhle není tak moc superhrdina a v hláškování ho trumfne kdejakej pařez z vesmíru. Naštěstí jsem progresivista, ochránce práv černochů a genderový vyváženosti. Jejda já nejsem ani tohle, takže proč jsem se na to vlastně díval? Protože mě Rock obvykle baví. Tentokrát to nevyšlo, ale musím ocenit pár pokusů o ironii a ignoraci dveří. Přesto říkám Shazam a doufám, že už se neuvidíme. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Guilty pleasure. S čistým svedomím by som tých 3 niečo* nedal, pretože aj vo svete, kde majú hrdinovia neobmedzené schopnosti, musia platiť zákony fyziky a logiky, a s tými je Black Adam zhruba na úrovni Flasha Gordona. Ďalším problémom je neoriginalita. Príbeh o vyvolenom, hrdina s maskou à la Deadpool a schopnosťami Ant-mana, vykrádanie celých scén zo Supermana, 300, alebo Pána prsteňov, naivita. Provinčné povstania, hrdinné deti. Ale je to zábava. Dosť. Matka so synom sympatickí. Super film pre deti. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Specialista na vizuální orgie Jaume Collet-Serra se spojil s Dwaynem Johnsonem, aby vdechli život rozporuplnému comicsovému hromotlukovi zvanému Black Adam (označení "Black" se mu dostane až v doplňkové scéně mezi titulky, do té doby je to Teth Adam). Ten se po letitém spánku, co trval pět tisíc let, vyhrabe z hrobky, a nyní se musí spojit v boji za spasení (svého) světa se čtyřlístkem členů Spolku spravedlnosti. Představitel hlavní role je už na podobnou roli superhrdiny poměrně stár, ta dříve mladistvá svěžest v obličeji se už docela vytratila, ovšem stále zřejmě cvičí za tři, takže výsledná muskulatura se hodila do krámu. Mnohem směšnější byl Pierce Brosnan v roli vůdce kvarteta spasitelů. Jeho družina čítala herce o generaci mladší, takže na mě jeho účast mezi nimi působila značně rušivě. A jeho jednotvárné herectví mě nikdy neuchvátilo. Erotický prvek v podobě exotické maminy Sarah Shahi působil blahodárným účinkem na vak se spermiemi. Herecké položky máme za sebou a je třeba tak nějak nastínit dějství. V úvodu celkem detailně podstoupíme shrnutí legendy o mocichtivém králi, který nosil prokletou korunu ovládanou démony. Zemi zotročil, takže ta tíha nevýslovné hrůzy dolehla i na našeho hrdinu, který měl rád rodinné hodnoty, ale moc si je neužil. A svoji pomstu teď může vykonat v našich časech. Režisér se rozhodl, že v rychlosti předloží divákovi hlavní zdroj konfliktu. A pak už se bude věnovat jen akčnosti. Většinou v průkazném CGI provedení a mnohdy až ve zběsilém podání. A tento přístup se ukázal být tím ideálním. Akční manévry se po dobu dvou hodin, co film trvá, v podstatě nezastaví. DC využil únavy svého věčného konkurenta Marvel. Dwayne Johnson a spol. vrhl do filmového prostoru temnější comicsovou báchorku, která je svižně a akčně natočená. A pokud se vám comiscové adaptace ještě nezačaly zajídat, máte kvalitní filmový zážitek zajištěn. 8/10 ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Black Adam není dobrý film a není ani razantní změnou v komiksovém žánru nebo něčím ultimátním ze stáje DC. Tak proč jsem z kina odcházel uspokojenější, než po kojtusu se sousedem? Odpověď je velice jednoduchá. Tenhle film je totiž šíleně zábavnou atrakcí, která je jako stvořená pro návštěvu kina. Nečekejte hluboký příběh, veliké ambice nebo snad nějaké lomení filmových standardů. Ačkoliv se snímek prezentuje jako gamechanger, tak se opět jedná o rutinní komiksovou podívanou. Výhodou je však to, že tam kde ostatní filmy budují příběh a atmosféru a hrají si na bůhvíco, tady se jedná o ryze čistý popcorn, kde akce střídá akci, hlášky fungují na první dobrou a i když jsou vedlejší postavy spíš jen do počtu, každá z nich si ukrojí kousíček koláče slávy. Vizuálně je film nápaditý, kamera se snaží o nějaké zajímavé úhly a hudba dokáže vtáhnout do akce. Rock je ve své roli skvělý a krade si film pro sebe. Potěší i Pierce Brosnan jako Dr. Fate, jenž je takovou DC verzí Dr. Strange. Fungují i interakce mezi postavami a nějaká chemie mezi nim také panuje. Největším plusem je ale samotná postava Adama. V tomhle filmu je minimálně v první polovině hodně nekompromisní a celý jeho tón je někdy až brutální. Škoda, že sešlo z toho, že by film měl rating R, protože pro utržené končetiny a mrtvá těla by se zde nešlo daleko. I přes to se v rámci nějakých mantinelů dočkáme až brutálního zacházení s lidskými záporáky. Zapomeňte na Familly Friedly Marvel. Konečně jsme se dočkali něčeho temnějšího. (Rozhodně nesrovnávat s letošním Batmanem atd. To je úplně jiná liga samozřejmě, jelikož Batman mířil od začátku úplně jinam). Bohužel ale zamrzí až moc uspěchané finále a docela předvídatelný průběh celého filmu, včetně konce. Záporák je tady opravdu jen pro to, aby si měl Rock s kým vytřít zadek. Takže, pokud opravdu slevíte ze svých nároků na něco ambiciózního a půjdete do kina s tím, že vypnete mozek a užijete si skoro 2 hodiny nekompromisní akční jízdu, která dobře vypadá, budete z kina odcházet velice spokojeni. Pokud tak neučiníte, ušetřete si čas i peníze a do kina nelezte. Po titulkách je ještě jedná scéna, která je prostě boží. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • Na ulicích Kahndaqu lze zahlédnout i několik vozů bývalého východního bloku: Polski Fiat 125 a 126 nebo Wartburg 1.3. (Saur.us)
  • Kahndaq, kde se děj filmu odehrává, je fiktivní země nedaleko Egypta, která byla poprvé představena v komiksu „52 Week One #1“. (NiWi)

Související novinky

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Disney a Flash v kinech zakopli

Disney a Flash v kinech zakopli

19.06.2023

Strastiplná produkce Flashe by vydala na samostatnou knihu, minulý týden ale komiksový blockbuster konečně vběhl do kin a díky nadějným vyhlídkám, kdy podle některých odhadů mohl mířit až na… (více)

Reklama

Reklama