Reklama

Reklama

Třináctiletý Sam Cleary (Javon 'Wanna' Walton) má podezření, že jeho záhadně samotářský soused pan Smith (Sylvester Stallone) je ve skutečnosti legendární hrdina Samaritán, který byl před 25 lety prohlášen za mrtvého. Zločinnost je na vzestupu, město balancuje na hraně chaosu a Sam se rozhodne vylákat svého souseda z úkrytu, aby zachránil město před zkázou. (Prime Video)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (230)

honajz 

všechny recenze uživatele

Kurňa, ta identita je od začátku jasná jak facka, takže nějaký zvrat v ději se pro mne nějak nijak nekonal, do toho tu máme otravného kluka, u kterého se divím, že mu buď tu ruku neusekli, nebo ho s maminou už dávno někam nezabetonovali, a pak partu pouličních rváčů, kteří chtějí chaos a vykrádat obchody poctivých pracujících a město bez elektřiny (aniž by je napadlo zajet si do EU, kde by mohli rovnou začít se svým názorem dělat i politiku), jo, a dozvíme se na závěr, že nikdo z nás není buď jen dobrý, nebo zlý, ale v každém z nás je kus toho i onoho, Sly vypadá charismaticky jako Sean Connery, ale co je to všechno platné, když chybí děj, chybí příběh a mlátičky jsou předem jasné a dané, když můžete vystřílet zásobník a je to k prdu. Ještě že jim tam tekla voda, asi platili řádně nájem. Mně ani tak nevadí to minimum akce, Sly by to v pohodě svým charisma utáhl, ale to, že film odnikud nikam nejde a ve scénách s klukem je někdy otravnější než Poslední akční hrdina s Arniem, který je zhruba podobně zaměřen. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Lepsi nez jsem cekal, ale horsi nez to mohlo bejt. Rozhodne plus je, ze film nema pres dve hodiny a nesnazi se napodobovat rozjuchany digifesty od MCU. Tohle je svoji spinavou a drsnou atmosferou mnohem bliz Spawnovi, Robocopovi a vlastne i Batmanovi, ono se ostatne to mesto moc od Gothamu nelisi. Dej i scenar jsou sice extra jednoduchy a dialogy se omezujou jen na nutny minimum, ale nejakym zazrakem to proste funguje, film i kdyz odsejpa hodne pomalu a bliz ma spis k nejakymu drama z ghetta, tak po celou dobu bavi a kdyz uz dojde na nejakou akci, tak je hodne fajn. Jako celek proste fajn oldschoolova zalezitost s perfektne charismatickym Slyem, kterej se sice musi hodne snazit, aby jeho postava nezacala pripominat Rockyho, ale do role se hodi skvele. Takze za me proste spokojenost. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Samaritán je přesně ten feel-good akčňák, který si člověk rád pustí. Postavy jsou sice klasické archetypy podobných filmů aka dobro X zlo spolu s vedlejšími postavami a poskokama, ale jejich charaktery se mi zde líbily, stejně tak Stalonne dokázal překvapivě zahrát i nějakou tu emoci a v akci byl “oukej”. Co nejvíc zamrzí je rating PG13, kdyby zde bylo plnotučné Rko, při té spoustě akce a nářezů co ve filmu byly by se určitě neztratilo, ba naopak by filmu dokázalo přidat na vážnosti a možná bych šel s hodnocením i výše. Paradoxně mě nejvíc zklamalo finále, do kterého jsem byl přesvědčen o čtyřhvězdě a které by u podobných filmů mělo být vyvrcholením a highlightem, ale zde jakoby nemělo dostatečný drajv a originalitu a bohužel sklouzlo do klasické šablony. Potenciál byl asi větší, ale i tak nijak hůř neremcám. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Skôr 3,5 ako 4 ale kvalitná robota. Príbeh chlapácke Bčko ako z 90tych rokov, ale réžia, vizual, efekty, atmosféra, akcia a hlavne herecké výkony na čele so starým ale perfektným Slyom skvelé. Určite by som si pozrel pokračovanie, prequel, spin off z tohto sveta... Bližšie k DC a The Boys ako ku Marvelu. A práve toto opozitum potrebujem v nudnej MCU Fáze 4. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Slyovi sedí jak rovina drsňáckého hrdiny, tak poloha mentora. Ostatně v podobných rolích se už osvědčil. Klučina v hlavní roli také nehraje špatně a je fajn, že nepatří do ranku protivných spratků, na které mají za oceánem patent. A konečně Asbæk v roli záporáka sice postrádala výraznější charisma, ale své si odvedl. K tomu fajn temná atmosféra a nečekaně slušná porce relativně brutálního násilí. Je ovšem škoda, že pořádně mydlit se to začalo až dejme tomu v poslední půhodině a drtivou většinu akce tak obstaralo možná až příliš dlouhé zúčtování. A jako u mnoha jiných filmů ani tady mi není jasné, na jaké publikum film cílí. Na rodinný film je to až příliš drsné, na ortodoxní marveláky málo barevné a chybějící erkový rating nepotěší fandy létajícíh končetin a gejzúrů krve. V tomto ohledu se film motá v kruhu. Celkově 60% a přestože jsem se celkem bavil, pocit z promarněné příležitosti zůstává. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Když jde Joe (Sylvester Stallone) v dešti po ulici a začne ho sledovat gang, má kapuci, která je součástí bundy. Tu má v některých záběrech nasazenou a v některých ne. (Fenk)
  • V 52. minutě odloží Sam (Javon Walton) mísu s ledem na gauč, ale v následujícím záběru je na stolku. (VášaVF)

Související novinky

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

Warneři uzavřeli dohodu s MGM

15.08.2022

Studia MGM a Warner Bros. Pictures uzavřela novou několikaletou smlouvu, podle níž v budoucnu přeberou Warneři zodpovědnost nad mezinárodní (tedy mimo USA) filmovou distribucí MGM. To mělo doposud… (více)

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

Russell Crowe bude papežovým exorcistou

28.06.2022

Novozélandský herec Russell Crowe se v poslední době v tvoření jen tak nezastavuje. Zatímco už za pár dnů ho diváci budou mít šanci vidět ve vedlejší roli boha Dia ve značně očekávané nejnovější… (více)

Reklama

Reklama