Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Poprve jsem to videl, kdyz mi bylo 6 (89 rok) na chate, divali se na to dospeli a ja s bratrankem pricumoval. To byla chyba, jeste tyden potom jsem byl z toho podelanej :D :D. Nedavno se mi to konecne podarilo sehnat a ja si tak mohl zavzpominat na sve detstvi. Je to dobrej horror, zadny nudny Bcko, na tu dobu fakt dobra podivana a dokonce i s vtipnymi momenty. Dneska by zrejme neobstal, ale na svou dobu mohl smele konkurovat jinym... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pár minút som mal pocit, že tomu chýba 28 ročný Steve McQueen, ale to za chvíľu prešlo. Zisťujem, že mám pre tieto prerábky z 80. a 90. rokov nejaký zvláštny zmysel a trochu ma prekvapuje, že prečo toto pre väčšinu áno a Carpenterova prekliata dedinka nie, tá sa mi ešte páčila o chlp viac. Je to poctivé a v niektorých momentoch napínavé béčko, ktoré ma potešilo najmä rozdielnym pôvodom slizu oproti antikomunistickému originálu. Russell viac krát vtipne a elegantne použil paralelný strih, Griffith by mal z neho radosť. 70% ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Pro někoho to je asi kult, já o existenci Slizu nevěděl. Překvapivě dobré, kromě stupidního neútěku Meg kanálovým oknem, kterým by projel bagr, není moc co vytýkat. V autě zahlédnou znalci Bejvoče Šauný, celou dobu vám společnost dělá (jak se tak do její filmotéky dívám, jen v tomhle snímku) velmi půvabná Shawnee Smith. Parchanti ve skafandrech dostanou na prdel a nakonec kouzelná romance s opravdickými sněhovými vločkami. Celý film dabuje asi šest postav, Bontonu se ale podařilo vybrat takové hlasy, že to kupodivu ani neruší. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

,,ZÁHRADNÝ MASAKER. KRVÁK. MUŽ V HOKEJOVEJ MASKE ROZREZÁVA ĽUDÍ. ŽIADEN STRACH, NIE JE TAM ŽIADEN SEX ANI NIČ ŠKAREDÉ." __ Robí blob, robí blob, hej robí blob, blob, blob... pospevoval som si ešte pred pozeraním upravenú verziu piesne z reklamy na žuvačky nimm2 soft a tešil som sa na poriadne slizkú zábavu. Napokon to nebolo zlé, ale mohlo to byť ešte lepšie. Okrem veľkorysému rozpočtu dopomáhajúceho ku kvalitnej trikovej zložke oceňujem miestami veľmi nápaditý strih vzájomne odlišných scén. Za obzvlášť vydarenú možno považovať najmä celú pasáž v kine s následným útekom v kanalizácii, ktorá okrem dobre vystihnutého napätia ponúka citáciu z vtedy aktuálnych Cameronových ,,Votrelcov". Skôr neochotne som prijal záležitosti týkajúce sa pôvodu Slizu; informácie o jeho účasti na likvidácii dinosaurov alebo ako zbrane proti sovietom sú zbytočne cez čiaru a pre príbeh prakticky nepotrebné. Scenár si tiež mohol dať záležať, aby jednotlivé pomerne efektné úmrtia nevyzneli až priveľmi repetatívnea neboli divákovi servírované tak akosi z povinnosti. Tradičné načrtnutie pokračovania sľubovalo zaujímavý posun v príbehu a je na škodu, že sa dosiaľ neuskutočnilo pre zarážajúci slabší divácky záujem vďačného a nepochybne atraktívneho projektu. (2440. hodnotenie, 212. komentár k filmu) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Krvežíznivé amarouny v akci. Klasický sci-fi horor osmdesátých let, na kterém jsme na základce hrozně ujížděli, videokazeta s x-tou kopií kolovala z ruky do ruky. Sliz se s tím nijak nemaže, láme těla vejpůl, rozkládá je, vtahuje lidi do umyvadla.... Úplně stejně jako před lety se mi to líbí i dneska. Jen jsem teď celej film přemýšlel, koho, že mi to Shawnee Smith připomíná, a když mi došlo, že to je herečka hrající Amandu ze Saw, nechtělo se mi tomu věřit, tyhle filmy od sebe dělí nějakých 17 let a Shawnee vůbec nezestárla.... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Zmrzlý sliz na konci filmu byl vytvořen z kuchyňské soli obarvené na fialovo. (Chatterer)
  • Tento film byl uveden do kin 30 let po původní verzi filmu The Blob (1958) a jeho rozpočet se odhaduje na téměř osmdesátinásobek původního. (ČSFD)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama