Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Vtipný a napínavý sci-fi horror; určitě jeden z těch lepších zástupců daného žánru. Jde sice jen o zábavu, ale Chuck Russel, který už měl tenkrát na kontě třetí (a velice vydařený) díl série Nightmare On Elm Street, je zárukou, že jde o zábavu kvalitní - pokud tedy filmu odpustíme nějaká ta klišé. Kdyby The Blob nebyl remakem stejnojmenného (a mnohem slabšího) snímku z 50. let, klidně by mohlo jít o zdařilou adaptaci nějaké povídky Stephena Kinga. Film jako stvořený pro nostalgické pamětníky a příznivce horrorů 80. let. Svým způsobem jej lze brát dokonce i za jakýsi „definitive 80´s horror movie“. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl a abych pravdu řek, tak po tom ani nějak netoužim, ale tohle je skvělej, zábavnej béčkovej horor, kterej celkem hodně vyniká v nápaditosti i v provedení gore, kdy ten sliz, kterej je něco jako žíravina, dělá s lidma docela solidní krvavý kreace, nicméně tady platí přímá úměra, že čim je sliz větší, tak tim jsou triky horší, ale to u tohohle osmdesátkovýho hororu nevadi a zábava to je po celou dobu fakt skvělá ()

Reklama

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Poprve jsem to videl, kdyz mi bylo 6 (89 rok) na chate, divali se na to dospeli a ja s bratrankem pricumoval. To byla chyba, jeste tyden potom jsem byl z toho podelanej :D :D. Nedavno se mi to konecne podarilo sehnat a ja si tak mohl zavzpominat na sve detstvi. Je to dobrej horror, zadny nudny Bcko, na tu dobu fakt dobra podivana a dokonce i s vtipnymi momenty. Dneska by zrejme neobstal, ale na svou dobu mohl smele konkurovat jinym... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla paráda. Ihned poté, co jsem shlédl originální film z roku 1958, jsem se pustil do tohoto „vyhlášeného“ remaku (abych mohl srovnávat) a určitě toho nelituju. Ba spíš naopak, protože tahle novější verze je minimálně o třídu lepší. Prostě pravé poctivé osmdesátkové scifi hororové béčko. Duo Chuck Russell a Frank Darabont se na scénáři opravdu vyřádili a první jmenovaný si navíc obstojně vedl i coby režisér. Od úvodních minut jsem se zcela ponořil do této slizké leč úchvatné podívané, u které jsem se nenudil ani minutu. Rozkládající se těla, místy až bizarní situace, nadržení studenti, kupa mrtvol – pěkně namíchaný koktejl, který jsem hltal plnými doušky. Přesně tohle mám rád a když se k tomu přidala i řada humorných situací – hlášek, byl jsem nadmíru spokojený. Zvláště když jsem zjistil, co platí na sexy „plavčici“ Eriku Eleniak. Jen škoda, že už ten chlapec nevyzkoušel ty dráždivý šprcky. Ona scéna z auta patří k tomu nejlepšímu společně s ucpaným dřezem. Navíc oproti originálu je tu sliz využit mnohem více, gore scény domohly k „přitvrzení“, takže já nemůžu jinak, než že remake je o třídu lepší. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem ve videopůčovně kolem tohohle filmu chodil obloukem, ten obal se řvoucím xichtem uvězněným v slizu mě upřímně děsil. Když jsem konečně sebral odvahu a zkoukl to, musel jsem se pousmát... SLIZ je větším rozpočtem opatřená předělávka drive-innové klasiky z 50. let do průměrného béčkového hororu let osmdesátých. Americké maloměsto (ovšem s velkoměstskou kanalizací :), sexuchtivá mládež v čele s panenskou roztleskávačkou (bohužel po většinu času v civilních šatech), úsměvné monstrum, armádní jednotka v bílých skafandrech, která toho ale moc nezmůže, finální velký výbuch a samozřejmě otevřený konec (až na to maloměsto a mládež prakticky identický koncept jako v C.H.U.D.). Triky už dneska mají bohužel po záruce, ale masky jsou dobré (i když marná sláva, ve VĚCI, kterou mnohdy připomenou, byly lepší) a zabíjení slizem taky, hlavně telefonní budka. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Při závěrečných titulcích zazní skladba „Brave New World“ od švédské metalové kapely Alien ze stejnojmeného alba z roku 1988. (ČSFD)
  • Velká část tekutiny slizu byla vyrobena z methocelu, který je neuvěřitelně kluzký a zároveň slouží k zahušťování mléčných koktejlů. (ČSFD)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama