Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Vitason 

všechny recenze uživatele

Sliz! Zní to nechutně a komicky zároveň. Pokud čekáte hromádku slizu, která se plazí za místní kráskou, aby si na ní smlsla, tak jste na správné adrese. Pokud ovšem čekáte, že to bude komické, tak jste vedle. I když si tvůrci zvolili za hlavního záporaka opravdu podivného vetřelce, tak si z daného tématu nedělají srandu (Dobře, tak jen občas.) a film navíc není vůbec špatný, aby byl komický tak trochu jinou cestou. První polovina připomíná slet nesouvislých událostí, kdy sliz likviduje různé obyvatele malého městečka a kdy se občas objeví dobrý nápad (např. když titulní zabiják protáhne kuchaře odtokem umyvadla). Ovšem pak přichází druhá polovina, která je plná akce, kde pohýbají američtí vědci v bílých skafandrech, kdy se vojenský náklaďák vyhazuje do vzduchu ze spodu kanálem atd. Navíc jsou tyto akční scény skvěle natočené a občas (např. les) i vizuálně zajímavé. Triky pohybujícího se slizu i gore efekty si také zaslouží pochvalu a celý film si zaslouží 4*. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Normální nebo dráždivý?" ,,Dráždivý..." I po letech stále film, na který se dá dobře dívat. Napínavý příběh, padouši, ohrožené městečko a mimozemská hmota, která je stále při chuti. Původní film z roku 1958 je dnes opravdu k pousmání, zaujme snad jen hlavním hrdinou v podání S.McQueena. Remake se ovšem neobvykle vydařil ( jako se například povedla Cronenbergova Moucha). Triky i dnes stále úžasné ( nojo, má stálá slabost pro mechanické efekty) mají na svědomí L.Conway, T.Gardner a Dream Quest Images. Chvílemi připomínají Carpenterovu Věc, hlavně když se objeví chapadýlka či sledujeme torzo zmítající se lapené oběti. Sama hmota není obyčejným slizem, ale připomíná surrealistické klubko vnitřností, které je nadáno neobvyklou rychlostí. Divák je vystaven řadě brutálních scén, kdy vtahnutí dospělého muže do vodovodního odpadu skrze malou kruhovou výpusť je jen jednou z nich. Zábavný film, který předkládá řadu osvědčených klišé, ale při tom nenudí... ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu výborný (i když teenagerský ...) "horror" s opravdu perfektními nápady, triky, technickým zpracováním celého filmu, spádem atd. Bohužel dnes mě tento film již příliš nezabavil, ale ve své době to byla pro mě a moje kamarády "kultovka". Goreefekty super, občas opravdu výborné nápady... Herecké výkony taky ujdou, prostě velmi příjemný "horrůrek", na který se dá kouknout i se svojí holkou ... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla paráda. Ihned poté, co jsem shlédl originální film z roku 1958, jsem se pustil do tohoto „vyhlášeného“ remaku (abych mohl srovnávat) a určitě toho nelituju. Ba spíš naopak, protože tahle novější verze je minimálně o třídu lepší. Prostě pravé poctivé osmdesátkové scifi hororové béčko. Duo Chuck Russell a Frank Darabont se na scénáři opravdu vyřádili a první jmenovaný si navíc obstojně vedl i coby režisér. Od úvodních minut jsem se zcela ponořil do této slizké leč úchvatné podívané, u které jsem se nenudil ani minutu. Rozkládající se těla, místy až bizarní situace, nadržení studenti, kupa mrtvol – pěkně namíchaný koktejl, který jsem hltal plnými doušky. Přesně tohle mám rád a když se k tomu přidala i řada humorných situací – hlášek, byl jsem nadmíru spokojený. Zvláště když jsem zjistil, co platí na sexy „plavčici“ Eriku Eleniak. Jen škoda, že už ten chlapec nevyzkoušel ty dráždivý šprcky. Ona scéna z auta patří k tomu nejlepšímu společně s ucpaným dřezem. Navíc oproti originálu je tu sliz využit mnohem více, gore scény domohly k „přitvrzení“, takže já nemůžu jinak, než že remake je o třídu lepší. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Mimořádně zábavné a křišťálově čisté osmdesátkové béčko. Sliz staví klišé na klišé, je zde vlastně vše, co v béčkovém hororu být může, což bych v ambiciózním filmu hodnotil negativně, ale tady jsem slastí až chrochtal. Triky a masky jsou převážně na vynikající úrovni, spoustu scén (kino, kanalizace, nemocnice, telefonní budka) si budu dlouho pamatovat. Moje pětihvězdičkové hodnocení je samozřejmě značně neobjektivní, ale zato od srdce. PS: Chcete-li se bát, sáhněte radši po něčem jiném. Horror movie of the year ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Při závěrečných titulcích zazní skladba „Brave New World“ od švédské metalové kapely Alien ze stejnojmeného alba z roku 1988. (ČSFD)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama