Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

Vančura 

všechny recenze uživatele

V podstatě všechny scény, ve kterých sliz někoho zabíjí, nemají chybu a je to strašná sranda. Ale vše ostatní je buď nuda k uzoufání nebo je to tak nelogické, až to bolí (už samotný závěr, kdy sliz zneškodní roztleskávačka - esence vší prostomyslnosti - na rozdíl od armády vědců, kteří ho doteď zkoumali, je donebevolající - to si jako nikdo z nich nevšiml, že sliz nemá rád chlad?). Film je navíc nesnesitelně prolezlý žánrovými klišé (byť nedokážu moc rozlišit, zda klišoidní byl už Sliz, nebo zda od něj všichni opisovali později), a tím pádem veskrze dokonale předvídatelný. Jako jednorázový výlet do starých dobrých osmdesátek to celkem funguje, ale víckrát to vidět určitě nemusím. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slušný horor z prostredia malomestského zapadákova (to mám takmer vždy rád aj v komediálnejšom prevedení, viz. Chvenie), ktorý asi medzi must-see nezaradím, no vidieť ho nie je zasa tak úplne na škodu. Čistokrvné béčko, okorenené štipkou konšpiračného thrilleru a 5 minútovou scénou stručne kritizujúcou americké zdravotníctvo. Účel svätiaci prostriedky, celkom hutný slizák z vesmíru, pekná Shawnee, frajer Dillon a celkovo pohodové obsadenie, trocha napätia, pár skutočne mrazivých scén a je to. Hej, sem tam niečo pôsobí trošku smiešne, sem tam to nie je úplne ono, ale v rámci žánru a tématiky neochvejný post vysoko nad konkurenciou. Akurát nie je až tak veľmi vidno, že na tom robil aj Darabont - i keď stopy jeho rukopisu to má. 75% ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Sliz! Zní to nechutně a komicky zároveň. Pokud čekáte hromádku slizu, která se plazí za místní kráskou, aby si na ní smlsla, tak jste na správné adrese. Pokud ovšem čekáte, že to bude komické, tak jste vedle. I když si tvůrci zvolili za hlavního záporaka opravdu podivného vetřelce, tak si z daného tématu nedělají srandu (Dobře, tak jen občas.) a film navíc není vůbec špatný, aby byl komický tak trochu jinou cestou. První polovina připomíná slet nesouvislých událostí, kdy sliz likviduje různé obyvatele malého městečka a kdy se občas objeví dobrý nápad (např. když titulní zabiják protáhne kuchaře odtokem umyvadla). Ovšem pak přichází druhá polovina, která je plná akce, kde pohýbají američtí vědci v bílých skafandrech, kdy se vojenský náklaďák vyhazuje do vzduchu ze spodu kanálem atd. Navíc jsou tyto akční scény skvěle natočené a občas (např. les) i vizuálně zajímavé. Triky pohybujícího se slizu i gore efekty si také zaslouží pochvalu a celý film si zaslouží 4*. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Klasická béčková záležitost s hromadou triků a snad tunou slizu. Nikdy jsem neviděla sliz, který pohlcuje, vycucává a zároveň požírá člověka zevnitř. Fakt jsem jen valila bulvy na plátno a užívala si, jak se sliz šíří městem - kam přišel, tam zabíjel. A pak to finále u stoky! Jedna hvězda navíc pro ansámbl Festivalu otrlého diváka za jejich neotřelé nápady, jak zpestřit divákům projekci. Těším se na další ročník! ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Kvalitná osemdesiatková zábava, v ktorej sa pracuje so známymi, 800x overenými proprietami zvoleného žánru, ale deje sa tak šikovne, skoro až sviežo a hlavne funkčne. Nečakané a nápadité úmrtia v úvode potešia nie menej, než "proti-systémové" finále, hlavné postavy sú vo svojom odhodlaní presvedčivé (fandíte im), epilóg možno očakávaný, ale taký tam skrátka patrí a je neodolateľne podaný (a zahraný). Fakt tomu niet čo vytknúť. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Šerif byl pojmenován po slavném hudebníku Herbu Gellerovi. (Chatterer)
  • Zmrzlý sliz na konci filmu byl vytvořen z kuchyňské soli obarvené na fialovo. (Chatterer)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama