Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

mm13 

všechny recenze uživatele

Kvalitná osemdesiatková zábava, v ktorej sa pracuje so známymi, 800x overenými proprietami zvoleného žánru, ale deje sa tak šikovne, skoro až sviežo a hlavne funkčne. Nečakané a nápadité úmrtia v úvode potešia nie menej, než "proti-systémové" finále, hlavné postavy sú vo svojom odhodlaní presvedčivé (fandíte im), epilóg možno očakávaný, ale taký tam skrátka patrí a je neodolateľne podaný (a zahraný). Fakt tomu niet čo vytknúť. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

The Blop je skvělej sci-fi horor, vo tom žádná, ale... proč sliz? Ne vážně, představte si, jak producenti a scénáristé a další tihle henti sedí v tej jejich kanceláři, hážou do prostoru nápady a pak někdo vykřikne- Sliz! Sliz? Really? Arnie měl Predátora, Ripleyová měla Vetřelce a my budeme mít růžovej puding...? Ale svědku Jehonohy, div se, vono to funguje! Efekty parádní (Fakt béčko? A fakt rok 1988? Epic!), Kevin Dillon tam skáče na Triumphu (btw nejkrásnější motorka ever) a samozřejmě sliz... sliz, co láme lidi vejpůl a sliz, co při zmrazení krásně krystalizuje. Takhle nějak vznikají kultovky. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Krvežíznivé amarouny v akci. Klasický sci-fi horor osmdesátých let, na kterém jsme na základce hrozně ujížděli, videokazeta s x-tou kopií kolovala z ruky do ruky. Sliz se s tím nijak nemaže, láme těla vejpůl, rozkládá je, vtahuje lidi do umyvadla.... Úplně stejně jako před lety se mi to líbí i dneska. Jen jsem teď celej film přemýšlel, koho, že mi to Shawnee Smith připomíná, a když mi došlo, že to je herečka hrající Amandu ze Saw, nechtělo se mi tomu věřit, tyhle filmy od sebe dělí nějakých 17 let a Shawnee vůbec nezestárla.... ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další z řady hrůzných filmů, které mě v dětství totálně sejmuly. Místo toho, abych se proháněl po lukách a lesích, tak jsem sjížděl po všech různých kámoších videotéku rodičů a nezřídka se vyloupla opravdová perla. Sliz ale patří mezi tu elitu, u které jsem měl opravdovou hrůzu v očích - takový ten nefalšovaný strach, který zatím dokázalo vyloudit jen pár snímků. I po více jak dvaceti letech jsem u některých scén nehybně seděl přikován ke gauči a v tu ránu se mi vybavily totálně stejné pocity, které jsem měl napoprvé. Scéna, jak sliz požírá v nemocnici mladíka, který se zkřiveným naleptaným obličejejm křičí ve strašlivé grimase, dokud se mu nezačne bortit lebka, mě naprosto paralyzovala i teď. Tenhle film je pochopitelně stará dobrá škola, žádný digitální shit, ale opravdovej analog a syrový, děs navozující efekty jsou totální masakr. Pokud je mezi vámi nějaký barbar, co tenhle hnus neviděl, tak silně doporučuju. Pro mě zásadní a nejen nostalgická srdcovka! ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

No to je gól. Růžový blivajz odjinud požírající lidi neuvěřitelně nechutným způsobem, se mi dost líbil. Ani bych nečekala, že Sliz bude tak prohláškovaný a až nečekaně akčí. Film by byl sám o sobě tak na ty čtyři, ale velký vliv měl samozřejmě i pan super hezoun Kevin Dillon. Takže neni o čem mluvit, za 5. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Při závěrečných titulcích zazní skladba „Brave New World“ od švédské metalové kapely Alien ze stejnojmeného alba z roku 1988. (ČSFD)
  • Režiséra Chucka Russella můžeme zahlédnout jako diváka v kině. (HellFire)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama