Reklama

Reklama

Zdánlivě obyčejná bankovní loupež je zakončena brutální popravou manažera. Agenti FBI začnou mít podezření, že jde o osobní mstu. Když dojde k další vraždě, pochopí, že proti nim stojí velmi nebezpečný a rafinovaný protivník... Skupina čtyř maskovaných mužů přepadne Hubertovu banku v Cincinnati a ukradne zde tři miliony dolarů. Manažer banky Steven Hutchinson byl zastřelen, nebránil se, dalo by se říci, že šlo o popravu. Vyšetřování se ujímá speciální agent FBI Montgomery. Na místě bylo nalezeno zařízení s jedním otiskem prstu muže jménem TJ. Jackson. Divné je, že tam ten otisk našli, když jinak bylo přepadení naprosto profesionální, a navíc TJ. Jackson, bývalý voják, je již několik let po smrti. Byl členem týmu, který zradil a jiný tým byl vyslán, aby je zlikvidoval. Tým TJ. Jacksona měl unést mladšího bratra majitele Hubertovy banky. Tělo TJ. Jacksona rodina nikdy nedostala, museli pohřbít prázdnou rakev. Později se ukáže, že ukradené peníze byly věnovány místní diakonii. Loupežím však není konec. Další loupež je opět v Hubertově bance, ale v jiné pobočce. Tentokrát zloději měli zájem o bankovní schránky majitele banky Huberta a senátora Cooka. Opět zemřel manažer pobočky, muž jménem Dagley. Na místě zanechali lupiči kulku opět s otiskem TJ. Jacksona. Zajímavé je, že jak první oběť, tak druhá byli dříve vojáky. Dagley byl velícím důstojníkem týmu, který unesl mladšího bratra majitele banky, ale toho dne s nimi nebyl. Při pohřbu Stevena Hutchinsona si Montgomery všimne, že mezi ženatým senátorem Cookem a Hubertem něco je. Později získá důkazy o jejich homosexuálním vztahu. FBI navíc zjišťuje, že i senátor byl členem stejné čety jako Hutchinson a Dagley. Montgomeryho kontaktují lupiči a žádají ho, aby prověřil Huberta, který podle nich zneužívá informace, jež získává v bance. Montgomery za Hubertem zajde. Má podezření, že to byl on, kdo nechal svého bratra zavraždit, aby se nemohl zapojit do jeho byznysu. Za dva měsíce mu mělo být 25 let, a měl tak získat právo na spoluvedení banky. Hubert se o něčem takovém vůbec nechce bavit a žádá Montgomeryho, aby banku opustil. V tu chvíli však dojde k dalšímu přepadení… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (70)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ať už zatím bylo to špičkování mezi kolegy, kevlarové masky lupičů, nebo osobněji podané boje s krutostí osudu, vyzařoval z toho jistou dobu sympatický „zahlerovský“ spirit, nicméně neschopnost někam to smysluplně nasměrovat tenhle pocit postupně zadusila. Marauders patří Melonimu, takže žehrat na pána, co definuje vedlejší roli historkou o pavoukovi, který leze na mrakodrap a pár typickými škleby, mi přijde zbytečné.. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Steven Miller je špeciálny režisér. Nie je špeciálny svojim prístupom ani tým čo dokáže vyčariť na filmovom plátne. je špeciálny v tom že do absolútne béčkových filmov dokáže dostať herecké esá s nadpriemerným hereckým ratingom a zabiť ich herecký talent. Výnimkou nie je ani film Marauders, ktorý má dobrú atmosféru a dokonca aj celkom dobrú zápletku ale dávkovanie akcie a rozuzlenie deja nebolo v tej pravej chvíli a to ma celkom dosť zabilo. K tomu všetkému ten koniec, ktorý mohol takto skončiť hneď v druhej minúte filmu a všetci by sme si ušetrili 107 minútovú stopáž a výsledok by bol asi rovnaký ako je teraz po dosledovaní. Jednoducho na jedno pozretie to nebolo zlé ale viac krát by som si to už nezapol, nakoľko je v podobnom žánri omnoho viac lepších kúskov. 40% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Akční, nijak zásadně překvapivý film, ale jednoduše snímek, který má docela dobrou, temnou atmosféru, skvělého Bruce Willise, jemuž ty hemzy věříte, no a nakonec i zajímavé postavy v policejním sboru, kdy finální konfrontace je vlastně docela super v tom, jak je minimalistická. Já jsem se docela bavil, takže na ten průměr mi to stačilo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Béčko, které se vážnějším tónem snaží béčkem nebýt a místy mu to docela vychází, což je ku prospěchu věci. Zápletka, i když nijak zvlášť sofistikovaná, dává smysl a všechno do sebe logicky zapadá, postavy jsou solidně napsané a až na výjimky nevyhlížejí černobíle a akce, byť jí bylo méně, než by člověk očekával, měla slušnou úroveň. Problém jsem neměl ani s herci. Tentokrát to ani nebylo tolik o Willisovi jako spíš o Melonim a ten mě rozhodně nezklamal. Problém jsem měl jen s kolísavějším tempem, ale ani to mi dobrý dojem nijak výrazněji nepokazilo. Spokojenost. 80% ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ak by som bol snob, prekážalo by mi, že tieto polnočné filmy narúšajú môj dobrý výber predchádzajúcich. Ale keďže nie som, tak mi iba umožňujú rýchle usnutie bez toho, aby v pamäti zanechali nejakú stopu. K Špecialistom mám zmierlivý prístup, čomu zodpovedajú aj neobvykle štedré tri hviezdičky. Dokonca som bol prvú štvrť, či pol hodinu celkom spokojný (okrem iného aj preto, že sa tam avizovaný Bruce Willis objavoval pomerne striedmo). Bohužiaľ neskôr sa to začalo komplikovať a zamotávať a nie som si istý, či scenárista sa v tom guľáši vyznal lepšie, ako ja. Mňa to plynulo prestávalo baviť, ale vydržal som. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (3)

  • Agent Montgomery (Christopher Meloni) má po celou dobu filmu pistoli Glock 17, ale během třetí loupeže se mu pistole změní na SIG-Sauer P226. (Maulincio)
  • Tři z lupičů jsou vybaveni pistolemi SIG-Sauer P226, Glock 17, Colt M1911A1 a útočnými puškami Heckler & Koch HK416. Čtvrtý má brokovnici Serbu Super Shorty a pistoli Glock 17. (Maulincio)

Reklama

Reklama