Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

dom156 

všechny recenze uživatele

Hned po prvním dílu jsem si říkal, že tohle je super nápad, tohle si užiju. Mít klíče a skoro neomezené možnosti. Bohužel po tolika skoro až debilních a hloupých rozhodnutí protagonistů, dává hlavně v dalších sériích více a více pod kotel akčnosti a dramatu, na úkor fantasy. Což mě docela dost štvalo a chvílema jsem hledal chuť si pustit další díl. Pevně věřím, že 3. série, která je již dějově dost vyčpělá, je konečná a další série nebudou. Největší problém je odklon od hlavního žánru. Za mě spíše po shlédnutí přetrvává mírná hořkost a snad i malé nedoporučení. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál Zámok a kľúč bol pre mňa sklamaním, nečítal som knižný predlohu a dej ma bohvieako neupútal, jedná sa skôr o fantasy pre kategóriu detí a mladých dospelých, ktorá však nedosahuje úroveň podstatne lepšie spracovaných iných fantasy príbehov pre túto generáciu. Tento seriál sa u mňa zaradí pravdepodobne medzi tie najslabšie v tomto roku, ale jeden nikdy nevie pretože Netflix dokáže zakaždým prekvapiť... ()

Reklama

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Předlohu sice neznám, ale nějak nechápu, kdo přesně je cílovka tohohle seriálu. Občas mi to přijde dost teen zaměřené, skoro až takové pitomoučké a jindy, že je cílovka spíš pro dospělé. Jako třeba *spoiler* podřezání krku bruslí je vážně pro 13+ publikum? A těch příkladů by bylo víc... Námět nebyl špatný, ale občas to bylo tak zle uchopené, že se opravdu divím, že jsem dala obě série. Některé momenty jsem se bavila, ale jindy jsem si jen povzdechla nad nelogickým chováním hlavních postav. Dost rozpolcený seriál, další sérii si asi nechám ujít... ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Začíná to slibně, hrátky s klíči baví, ale konec mě vyloženě nasral. Neurazilo, ale výrazně nenadchlo. Srovnání se Stranger Things vs. Letopisy Narnie na místě, ale protentokrát bych si vyloženě dal každý seriál/film zvlášť. Zkratkovité, uspěchané, a místy jsem měl pocit, že se chvílemi koukám na teen dramedy, abych za pár minut sledoval fantasy o klíčích. Bylo to zvláštní. Nejlíp hrál Bóďa, který postupem času dostával čím dál méně prostoru. Nina podivná, Tyler nesympatický, stejně tak jeho sestra Kinsley. Finta baví. Škoda, potenciál měly Klíče o mnoho větší, ale drtivě se vyčerpaly na začátku. Ke konci spíš nudily. 60% ()

E´Tonno 

všechny recenze uživatele

Po dopozeraní poslednej tretej série, ponechávam svoje pôvodné hodnotenie so 4 hviezdami. Prvá séria a jej úvod sú jednoznačne najlepšie a mysteriózno a temnota z nej len sršia na všetky strany. Od druhej série som čakal viac, nakoľko potenciál s kúzelnými kľúčmi sa ponúkal naozaj obrovský, avšak nakoniec sa z nej vykľul "len" nadpriemerný, nadprirodzený šmak. Tretia séria je už skrz-naskrz iba priemerným fantasy a že je posledná mi teda vôbec neprekáža. V každom prípade seriál určite nie je stratou času a zrejme si ho v budúcnosti rád ešte raz pustím. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)
  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)

Reklama

Reklama