Reklama

Reklama

Hector

(festivalový název)
  • Velká Británie Hector
Trailer

Obsahy(1)

Hector se domluví se sousedy bivakujícími pod kartonovými deskami, aby mu hlídali věci, a vydává se jako každý rok před Vánoci na jih do Londýna. Cesta šarmantního seniora, kterému u deštivé dálnice pokaždé někdo zastaví a sveze ho kousek dál, má ale dvě výjimečné zastávky. Hector totiž chce vidět svou sestru i bratra, se kterými přerušil před lety kontakt z důvodů, které ho přivedly k životu na ulici. V hluboce lidském a přitom nesentimentálním debutu se režisér ve snímání melancholických kompozic krajiny i v důrazu na nuance lidských tváří, především titulního hrdiny v podání skotské hvězdy Petera Mullana, opírá o svou zkušenost fotografa. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

POMO 

všechny recenze uživatele

Štúdia charakteru, žijúceho na okraji spoločnosti a jeho rodinných (ne)vzťahov, ktoré sa snaží oživiť. Citlivo napísané a zrežírované, hlavná postava dobre zahraná Peterom Mullanom. Malý, skromný, príjemný film. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Milý a laskavý pohled na bezdomovce....a uvěřitelná story o tom, že mezi homeless se může dostat každý, pokud mu osud nepřeje. O třídu výš zvedá film výkon Petera M., který má jako ikona Glasgowa pivo všude zdarma, jak nám před projekcí sdělil režisér. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama