Reklama

Reklama

Hotel Problemski

  • Belgie Problemski Hotel
Trailer

Obsahy(1)

Bipul je záhada: trpí amnézií, mluví několika jazyky a protože úřady nevědí, co s ním, žije v belgickém azylovém centru se skupinou uprchlíků žádajících o azyl. Navzdory ztrátě paměti (nebo možná právě kvůli ní) je Bipul spojovacím článkem, který drží improvizovanou komunitu pohromadě. Působí zde jako překladatel, arbitr konfliktů a utěšitel mnoha ztracených duší, které s ním žijí. A i když se může přetrhnout, život žadatelů o azyl zůstává pochmurný – většina je poslána domů, spáchá sebevraždu nebo má před sebou cestu plnou nebezpečí a zločinu. Jakmile však mladá východoevropská dívka Lidia, která sní o idylickém životě v Anglii, vstoupí do Bipulova života a zamiluje se do něho, našemu tichému protagonistovi se rázem všechno poněkud zkomplikuje. Tento hraný celovečerní debut, který natočil dokumentarista Manu Riche, poukazuje na deprimující zkušenosti uprchlíků a přistěhovalců, kteří se zoufale snaží najít bezpečné místo, které by mohli nazývat domovem, přestože jsou v něm považováni za cizince. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Vidíš ten multikulturní jemnocit?" Skličující prostředí vybydleného hotelu a v něm několik skličujících lidských osudů, které jsou plné osamění i přesto, že jsou pořád spolu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat to, že jsem se těšil, ale nakonec se dostavilo průměrné a spíš mírně podprůměrné zklamání. Hotel Problemski sice nabízí zajímavé téma na odvyprávění a dle obsahu film k sobě láká opravdu řádně. Jenže problém se dostaví hned z kraje. Film je hrozně neosobní, postavy, ač zajímavé, ve skutečnosti hrozně průhledné. Divák vůbec nemá důvod jim fandit a popravdě se vůbec nediví, že zkejsli tam, kde zkejsli. Hlavní hrdina Bipul je rozhodně nejvýraznější postavou, která do celého toho soukolí vůbec nesedí, ale nakonec to s ním vlastně dopadne úplně stejně jako s kýmkoliv jiným. 110 minut jsem se spíš nudil, než abych se snažil vcítit do postav, které se snaží žít, ale ve skutečnosti spíše přežívají. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Chladný pohled na uprchlíky v Bruselu. 1) Proč uprchlíci utíkají se ve filmu, který určitě není komedií, nedozvíme. Nic o jejich důvodech, nic o jejich minulosti. Je jen přítomnost a neustálé čekání. 2) Žadatelé o azyl nestrádají hladem, žízní ani zimou, nikdo na ně neútočí. Ale očistec má mnoho podob... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama