Reklama

Reklama

Super Team

  • Česko Sanjayův super tým (více)
Animovaný / Krátkometrážní
USA, 2015, 7 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Super Team, novém krátkém filmu společnosti Pixar Animation Studios, divákům uznávaný animátor Sanjay Patel na základě svých vlastních zážitků vypráví příběh mladého indoamerického chlapce, jehož láska k západní popkultuře koliduje s tradičními hodnotami, které vyznává jeho otec. Sanjay se obklopuje světem animovaných příběhů a comicsů, zatímco se ho jeho otec snaží přimět k zájmu o hinduistické hodnoty, jež vyznává on sám. Sanjay je touto snahou zpočátku znechucen a brání se jí, ovšem vše se mění ve chvíli, kdy zjišťuje, že se ve skutečnosti vydává na úžasnou dobrodružnou pouť, jakou si do této chvíle neuměl ani v nejmenším představit, ze které se vrací se zcela novým pohledem na věc, který je schopen se svým otcem sdílet. (Falcon)

(více)

Recenze (17)

Kobitch

všechny recenze uživatele

Krátká pixarovka o toleranci a porozumění mezi otcem a synem doplněná náboženskými motivy. Rád bych o filmu po dvou dnech od zhlédnutí napsal něco, co mě na něm zaujalo, ale popravdě si už nic nevybavuju. Film byl průměrný, za zmínku možná stojí pěkné vizuální nápady z vize hlavní postavy. Jinak je to klasická šablona o tom, jak se rodič našel s dítětem a začali se tolerovat. Jelikož k smrti nenávidím indoktrinaci a nucení dětí přejímat náboženství svých rodičů, nelíbil se mi film ani tématicky. Podle wikipedie film vychází z pravdivého příběhu samotného autora — syna indického přistěhovalce. Ohromen západní kulturou a odstřižen od indických kořenů měl konflikt se svým otce, jemuž se samozřejmě synovo směřování nelíbilo. [Oscary 2015] ()

T2 

všechny recenze uživatele

v kinách uvádzané pred animákom Dobrý dinosaurus, Super Team s kľudnej seansovej etapy po chvíli naskočí na dosť temnú strašidelnú stránku, ten zlosyn čo sa vynorí z dymu má teda dosť hrôzostrašný nádych, toto môže byť pre decká pekný horor, našťastie to má dobrý záver, zmysluplní /80%/ ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Předfilm, který je lepší jak samotný film - smutné. (Snímek Super Team v režii Sanjaye Patela a produkci Nicole Paradis Grindle přichází do kin 26. listopadu 2015 jako předfilm snímku Hodný dinosaurus společností Disney-Pixar). Super Team je Patelovým osobním příběhem a „převážně pravdivým“ záznamem jeho pouti za pochopením hinduistického světa, který byl pro jeho rodiče tak zásadní. Na prostoru pár minut to dá pocítit nečekaný závan vizuální radosti a, nebál bych se říct, až opojné psychedeličnosti. Perfektní kraťas, který by neměl ujít vaší pozornosti, máte-li tyto filmové jednohubky v oblibě. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

PIXAR duševní. O vůli hledání kompromisů na místech, kde se jednomu taková služba dost možná nemusí vrátit zpátky. A také o vnitřní síle, kterou je k dělání podobných ústupků často nutno vyvinout. Když ale odměna nakonec přeci jen přijde, tak ten pocit stojí za to... ne? Škoda, že se celkem milé poselství ztrácí v jakémsi mozaikovském vizuálu, a na kraťas i docela odbyté akci. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* nechápu nominaci tohoto animovaného kraťasu na Oskara - možná jen, že jim tam chyběl asijský zástupce. Zbytečnost po všech strankách, ale klidně posuďte sami - třeba na tady [ PŘÍBĚH: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 3 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama