Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Posel Jim Read (Dana Andrews) je vyslán ke Komančům, aby domluvil mír. Avšak jeho pozice při vyjednávání se ukáže jako velmi obtížná. Zatímco jeden z náčelníků (Kent Smith) o mír stojí, náčelník Black Cloud (Henry Brandon) zrazuje od důvěry v bílé a volá po válce... Klasická indiánka od žánrového specialisty George Shermana. (Pohrobek)

(více)

Recenze (4)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Povedený western, jenž je postaven na tom, že Komančové a Američani by vlastně mohli žít v míru, nebýt několika horkých indiánských hlav, podlých bělošských obchodníků se skalpy, pár ignorantů z Washingtonu a starých španělských křivd. Dokonce se Komančové rozhodují k tomu, že se budou učit od Američanů plno užitečných věcí. Prostě klasika z dob usmiřování a vyzdvihování indiánského plemene. Jinak ale pěkná podívaná se sympatickým Danou Andrewsem i jednou pohlednou Mexičankou. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Na to, že to je 56 rokov staré, je to celkom dobré. Aj ked sa vo filme viac hovorí ako činí, aj tí, čo majú radi akciu, si prídu na svoje. A tá Mexičanka vo filme je na zožratie :) Hodnotenie: 65% ()

Reklama

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Velmi naivní film, na kterém je poznat datum vzniku. Na druhé straně o šest let starší film Zlomený šíp (1950) se vyrovná řadě později natočeným westernům a indiánkám. Film Komančové stačí vidět 1-2x v životě. 45 % ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Slovenský dabing, opět naivní indiáni útočící jako kobylky, jeden zatracený parchant a dva charakterové (rudoch a bílý muž) ve věčném boji za ospravedlnění osídlení amerického západu a omezení života indiánských kmenů. Bylo tam ještě něco důležitého? Tak pardon, za dva dny jsem to už zapomněl. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natáčen v mexickém Durangu. (SeanBean)

Reklama

Reklama