Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na základě skutečných událostí, je intenzivním komentářem o korupci ve světě zločinného podsvětí. Henry Silva představuje Lanzetta, nájemného vraha, kterého si najal mafiánský boss k vyvraždění rodiny jeho rivala. Tím se Lanzetta ocitne přímu v centru války obou gangů, kdy je unesena bossova dcera a nepřátelský gang touží po pomstě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

dopitak 

všechny recenze uživatele

"třetí a poslední díl" - no super, na konci filmu řeknou, že bude pokračování, a i nedotažený závěr tomu nasvědčuje, a přitom je to závěrečný díl trilogie... Ill Boss, který mimochodem MIDO na svém dvd nazvalo prostě "Šéf", je syrovou gangsterkou, ve které se zase tak moc neděje a největší zpestření tak obstarává unesená dcera mafiána, která je docela spokojená, když má kolem sebe (a taky v sobě) tolik chlapů. Henry nepohne svalem ve tváři Silva to docela utáhne, a je docela škoda, že mu scénář nedovoluje postavit se přímo Richardu Contemu. Stopáž není dlouhá, ale chvílemi film zcela ztrácí na tempu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden proti všem a všichni proti jednomu. Zabiják Lanzetta byl v podstatě vychován jedním z bossů palermského podsvětí a naučil se toho opravdu hodně. A jelikož se s ním podsvětí nemaže, oplácí mu stejnou mincí. No stejnou, spíše vyšší. Většina postav, tedy skoro všechny, si není jistá, zda stojí na správné straně, tudíž vzájemné podezřívání a nedůvěra vedou k jedinému - kopici mrtvol, která roste jako houby po dešti. Kromě střílení, škrcení a vyhazování do vzduchu dojde i na efektní práci s nožem. Mrtvoly je nejlepší naházet do pece, a když se spěchá, hodí se tam i živý. Z policejní trilogie nejslabší, ale pořád slušný kousek. A Antonia Santilliová byla vskutku půvabná děvka. Mnou viděná verze měla necelých 105 minut... ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Dnes už dost vyčpělá a úsměvná italská gangsterka ze 70. let s drsoněm Silvou, jakými Fernando Di Leo proslul a ovlivnil jimi např. Johna Woo či Quentina Tarantina. IL BOSS patří ke třem Di Leovým nejznámějším filmům tvořícím tzv. Milieu Trilogy - velkoměstskou trilogii (dále MILANO CALIBRO 9 a LA MALA ORDINA), které si i napsal a obsahuje pro něj typickou brutalitu a sex. U nás vydalo na DVD MIDO se stylovým malovaným cover artem a fotkami z filmu jako jediným bonusem. Dobrá hudba a na konci opravdu zůstane naživu jen hlavní hrdina. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Po necelých dvou letech jsem se pustil do verze s odpovídající stopáží, zda byl pro českou distribuci film prostříhán si netroufám tvrdit, na přesné srovnávání jsou mé vzpomínky na první projekci dost nedostatečné.  Původní názor si ale můžu v pohodě poupravit. Kruté a nemilosrdné poliziotteschi, kde mafie ztrácí na své idealizované tváři  a zločinci jsou prostě bezcharakterní  a prolhaní grázlové. Ve filmu pak prakticky nepotkáme žádnou kladnou postavu, všichni jsou ochotni zradit své nejbližší i rodinu, niikdo a nic nemůže být divákovi sympatické a lze fandit jen tomu největšímu hajzlovi s nejostřejšími lokty.  Ve své podstatě velmi originální a bezectná gangsterka. Čtyři mrtví mafiáni končí v peci... Komentář k české "mutaci": MIDO Film zřejmě nejen dodal příšerný český dabing, ale pravděpodobně se pustil i do cenzury. Jak jinak si vysvětlit rozpor mezi stopáží dabované verze (86 min) a originálního filmu (100 min)? S hodnocením i komentářem tedy počkám až do chvíle, kdy dostanu chuť se pustit do průzkumu a srovnávání. Možná originál podá tomuhle vrávorajícímu poliziotteschi alespoň francouzské hole a zabrání držkopádu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela solidní gangsterská jízda. Silva je v roli zabijáka Lanzetta těžkej borec. Dokonalej profík kterej se chce po právu z obyčejnýho zabijáka vypracovat v hlavu mafie. Akční scény pravda už nahlodal trochu zub času a celý to působí, tak trochu trashově, ale mě se to pozdávalo. Akorát ten dabing od mido film je příšernej. Třeba ten co daboval Silvu se k němu totálně nehodil. Pravda občas jsem se při těch absurdních hláškách slušně pobavil a jak říkám Lanzetta je frajer a ta úvodní scéna z vypálením kina fakt luxusní!75% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Lanzetta (Henry Silva) hneď na začiatku zastrelí jednou ranou z pištole súčasne dvoch rivalov. (GabrielGabko)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama