Reklama

Reklama

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Další parádní zločinecká detektivka od mistra Di Lea, bylo to v pořadí už jeho šesté poliziotteschi, po mistrovské trilogii "Milano Calibro 9", "La, Mala Ordina" a "II, Boss", přišlo průměrnější "Colpo in canna" ale "Il poliziotto ? marcio" a.k.a "SHOOT FIRST, DIE LATER" byla opět další perla, velké dílo od Di Lea, ale i jeden z nejlepších filmů celé této etapy (66-80). Film doposud nikdy nevyšel na legitimním dvd, viděl jsem jen kopii z vhs kazety, obraz byl barevný, bohužel v nepříliš dobré kvalitě, ale kvůli tomu bych si tento zážitek určitě jen tak neodepřel. Zpět k filmu; úvodní sekvence likvidace asi pěti chlápků (baseball pálkama), je dost brutální, a vy si v duchu, podobně jako já začnete říkat, jo, tak tohle to bude nejspíš opět velká bomba, film obsahuje všechny ty typické znaky jako ze škatulky z dlouhé řady kvalitních polizeisco filmů, má inteligentní scénář (v té době v itálii velmi citlivé téma. korupce policie atd), vzrušující, dramatické a velmi silné momenty, je parádně akční, když je třeba tak i nádherně graficky násilný s pěknými zpomalenými záběry (viz třeba průstřel hlavy), spiknutí je jedinečné, jsou tu samozřejmě i parádní automobilové honičky. Film je dá se říct, s občas malinko slabšími pasážemi působivý od začátku až do samého velmi překvapivého konce. Luc Merenda tady hraje jako o život, v žánru už to bylo jeho třetí představení, takže nebyl žádný nováček, ale v této své roli policejního vyšetřovatele se mi líbil asi nejvíce, ve vedlejších rolích se zde objevilo plno dalších známých tváří, včetně velkého Richarda Conteho. Tohle je opravdu úžasný film, který má své místo vedle slavné řemeslně naprosto precizní trilogii, už navždy pevně daný. ps; Co jsem se koukal na hudbu, která byla mimochodem velmi dobře zvolena, pod kterou byl podepsán Luis Enríquez Bacalov, mno, nic víc třeba dodávat, tento mistr, vedle Nicolaie, Ciprianiho, bratří De Angelisů či Ortolaniho, je všem fandům eurocultu jistě známo. Doporučeno! ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Více než na akci se film soustředí na zvláštní vyšetřování, kdy případ a jasné stopy až příliš zřejmě lezou na povrch, a policista se je naopak snaží zahladit. Po úvodním masakru se už nijak moc velkých brutalit tentokrát nedočkáme, o akci sice není nouze (hned dvě honičky), ale většinu filmu se kecá, kecá a kecá. Di Leo se snaží vykreslit dilema mladého policisty, který porušuje zákon, ale tím vystaví nebezpečí své blízké, jenže moc to nefunguje, protože film přece jen nemá moc spád. Navíc Luc Merenda je poměrně toporný a nedokáže tuto složitou roli moc dobře zahrát, když prochází celým filmem s jedním výrazem. Richard Conte se tu objevuje v menší roli advokáta, spojence mafiánského bosse, ovšem ani on, ani Raymond Pellegrin coby onen boss moc nezaujmou. Takže nejlepší scény jsou s Kerpofem Vittoriem Capriolim, který ve své roli ukecaného dědka baví. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Neuznavam rezisera Fernanda Di Leo /Milano calibro 9 /, nesedi mi jeho reziserska praca. Nie je tam vysloveny talent, ako zrucne natocene to je, len chyba zapamataniahodny moment. Zufalo malo akcie, autonahanaciek, prestrelky chybaju, film je to hlavne o vysetrovani , ani krasne zenske ako Delia Boccardio a Monca Monet film nezachranili, utopene v sivom, sedivom priemere pre mna. Raz pozriet OK, viac sa nevracat, niet k comu, Di Leo bol len zrucny rutiner : 60 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Pomerne nasilne poliziotteschi (nejen zabiti kocky) s Merendou v hlavni roli. Dobre obsazene, zahrane i natocene. Odkoukat lze bez problemu. :) Za pekny zrzky jsou tam Delia Boccardo a Monica Monet. ()

Reklama

Reklama