Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já mám české komedie rád, už jsem to párkrát psal a ještě párkrát napíšu. Osobně chápu, že má komedie nízké hodnocení. Jsou v naší historii lepší. Například H. Vondráčková podala i kvalitnější výkony než zde. Také Miloslav Šimek zkrátka není bůhvíjakým hercem. Naopak Vladimír Menšík opět potěší. Písničky jsou slabší, ale o tom přece film není. Písně píše hlavní hrdina a celý snímek je komedie, takže i songy mohou být slabší a je to vinou děje ne toho, že by je tak slabo napsali autoři schválně. Alespoň myslím. Já ale dávám uvedené hodnocení z několika důvodů. Tak za prvé, vtipných scén a momentů jsem tam našel dost a ne že ne. Druhý důvod je jasný: Vladimír Menšík. Nedá se zapomenout na jednu z jeho mistrovských ukázek herectví, ve kterých zase exceloval. Byla to chvíle, kdy si ho Šimek a Nárožný vzali stranou a Šimek se ho ptal, zda by snad mamince nepodal kapky, kdyby je potřebovala. „No dovolte...co si o mě myslíte? Copak jsem nelida, abych nedal mamince kapky?" Při téhle větě a tomu, jak to zahrál skoro pláču...ale smíchy. V úvodu jsem si stěžoval na Šimkovo herectví. Ale je třeba ho i Nárožného chválit. Všimněte si, jak v jedné ze závěrečných scén hledají oba okno, kterým by vylezli ven. V tu samou chvíli ale hasiči do obou oken stříkají vodu. A dvojice je proudem zasažena. Oba padají, znovu se zvedají a zase padají. A u toho doslova brblají zdánlivě neslyšitelné větičky. Je to umění improvizace a nápaditosti, co v těch několika vteřinách předvádějí. A já se zase usmíval. Takže ne, neřekl bych, že je to tak špatná komedie. Zkrátka jen není tak dobrá. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Když jsem poslouchal kvalitu Sobotou složených filmových písniček, tak musím zásadně protestovat, aby se jakkoli strašil. Právě naopak, je nutno kolem něj našlapovat doslova po špičkách, hlavně ať z něj probůh něco nevypadne! A Helena se už naštěstí taky vypracovala do hodně zralého věku, takže nehrozí, že by někdy zase hrála „príma žábu“ jako v tomhle filmu. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nudná, nevtipná hudobná komédia s Luďkom Sobotom a Helenou Vondráčkovou v hlavných úlohách. Umekotaný Sobota by ešte ako tak ušiel, ale herecké kreácie Vondráčkovej sú tak príšerné, že sa na to ani pozerať nedá. Nikdy sa mi nepáčila ani ako speváčka, no ale veškeré jej herecké pokusy ma privádzajú takmer až do zúrivosti. Slizká socialistická fiflena. Celý tento film zachraňujú herci vo vedľajších úlohách, ktorí podávajú omnoho kvalitnejšie výkony ako ústredná dvojica. ** ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prumernej ceskej film, kterej neurazi, ale ani nijak nenadchne. Hodnoceni tohohle filmu zalezi na tom, jak moc muzete Ludka Sobotu a jelikoz me nevadi, tak se mi film celkem libil. Sice to jeho koktani je misty uz otravny, ale vetsinou ma dobry hlasky. Ostatni tu jsou vice mene proto, aby Ludkovi nahravali, ale treba takova Vondrackova tu jeste neni otravna. Co se tyce pribehu, tak neni podstatnej a je hodne jednoduchej, ale pisnicky nejsou uplne nejhorsi. Proste prumer. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tak zle bych to neviděl. Já, narozdíl od jiných uživatelů této databáze, mohu vidět Luďka Sobotu i v jiných rolích, než byl Jáchym :-) Snímek je v podstatě sérií jeho skečů, které jsou dobré. Film plně využil známé trio ze známého divadla, ostatní jsou už jen větší či menší křoví, i Vladimír Menšík :-( ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Hudbu k filmu měl skládat Jindřich Brabec, ale pro svou angažovanost v roce 1968 dostal zákaz, a tak hlavní postava hudebního skladatele nesla alespoň jeho příjmení Brabec (Luděk Sobota). (sator)
  • Točeno v Českem Krumlově a na Slapech. (M.B)
  • Všechny písně v podání Heleny Vondráčkové vyšli později na gramofonových deskách. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)

Reklama

Reklama