Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bart Tare (John Dall) už od detstva miluje zbrane. Po odchode z armády sa s priateľmi vyberie na karneval, kde stretáva dokonalé dievča - Annie Laurie Starr (Peggy Cummins). Annie pracuje ako ostrostrelkyňa v karnevalových vystúpeniach.
Bart a Annie sa vezmú, no ona je nešťastná kvôli ich finančnej situácii. Preto sa dvojica rozhodne cestovať naprieč krajinou a robiť vykrádačky. (matriosa)

(více)

Recenze (48)

Topco 

všechny recenze uživatele

Posadnutosť zbraňami, zločinom... ženou. Kým svoju posadnutosť zbraňami ako-tak ukočíroval, rozhodne už neušoféroval divokú posadnutosť ňou: svojou prvou láskou, nekonečne posadnutou zločinom. Svižné a úderné od začiatku do konca. Hmatateľná vášeň a tiesnivosť, ktorú podčiarkuje na tú dobu naozaj dynamická kamera s neobvyklými rakurzami a nápaditou mizanscénou. Milenci na úteku neboli vo filme noir nikde tragickejší a viac sexi. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Nálepka "noir" mi začíná připadat čím dál, tím víc matoucí. "Gun Crazy" je prostě vynikající kriminální drama, toť vše. Bonny a Clyde se skutečně mohou schovat (až na Faye, samozřejmě), Lewis natočil o 17 let dříve film, který dodnes překvapí některými neotřelými postupy. Nejvíc kouzlí kamera - one-shot scéna ze zadního sedadla je naprosto dokonale podmanivá, vynikající je také závěr v mlžném rákosí. K tomuhle dílku se ještě musím vrátit. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moj prvy film od rezisera Josepha H. lewisa a hned vyborny film -noir. Ustredna dvojka hercov ako John Dall a Peggy Cummins divaka zaujme a nepusti pocas celeho filmu. Pribeh ma svoje tempo a obcas je aj strhujuci, takze nuda nehrozi. Plus realie USA okolo roku 1950 su maximalne zaujimave. Zaver bol noirovo spravne drsny, temny a depresivny. Pre mna je Gun Crazy dalsim vybornym filmom -noir. Takze kvalitna noirova jazda u mna stale pokracuje. 89 % ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Oooo. I can still dig a supreme noir. Tohle sice není esenciální zástupce co se týče některých znaků ( dialogy, nasvícení ), ale o to přeci nejde. Jde o to, že ve mně v závěrečných minutách dokázal vyvolavat to povědomé mrazení v zádech ( tímto zdravím ostatní noir companions ). Svižné tempo, silná chemie mezi postavami, na svojí dobu dynamicky zrežírované automobilové scény a vůbec dobře zvládnuté exteriérové scény. Tak trochu Bonnie a Clyde 20 let před Arthurem Pennem. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Začátek navozuje dojem, psychologizující sondy, do mysle člověka, s obsesí na zbraně, stačí aby se na scéně objevila, osudová žena a element, co hlavního ´hrdinu´ ovládá, se mění. Škoda, že po takhle slibném úvodu, přijde standardní gaunerské schéma i když, s parádním závěrečným zúčtováním v bažinách, dlužno dodat. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (4)

  • Jeden ze scenáristů filmu Dalton Trumb je v titulcích uveden pod pseudonymem Millard Kaufman. Důvodem je skutečnost, že autor byl v době vzniku filmu na černém seznamu hollywoodské cenzury. (Hans.)

Reklama

Reklama