Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naše republika je vyhlášená svým domácím pečením a tradičními recepty, které se u nás podobně jako pekařské a cukrářské „fígle“ předávají v rámci rodinného dědictví v ohmataných sešitcích z generace na generaci. Ochutnejte s námi dobroty ze všech koutů naší země, odkud do soutěže přijelo dvanáct soutěžících. Peče celá země je tady! Výpravná a laskavá soutěž o nejlepšího tvůrce bábovek, koláčů, dortů a moučníků. Jejím cílem a smyslem je ukázat lásku k tak zdánlivě banální „práci“, jakou je pečení. Ve skutečnosti se totiž za touto činností skrývá mnohem více, počínaje úctou k tradicím a umu předků. Pořad vzdává hold fascinující zručnosti lidských rukou a vyslovuje uznání zápalu pro věc, který nejlepší domácí pekaři musí mít. V neposlední řadě je posláním zprostředkovat divákům pohled na neuvěřitelné skvosty české, moravské, slezské, ale i světové kuchyně, které si budou chtít doma ihned po zhlédnutí sami upéct. Peče celá země nabídne tradiční receptury, ale i inovativní postupy. Dvanáct finalistů bude muset čelit kreativním výzvám, kdy mohou doma trénovat a vylepšovat, čekají je rovněž úkoly, se kterými se setkají někdy i poprvé v životě. Asistovat u pečení jim bude moderátorská dvojice Tereza Bebarová a Václav Kopta. Rozhodovat o vítězných pekařích a cukrářích daných kol budou porotci Josef Maršálek a Mirka van Gils Slavíková. Uznávaní odborníci, kteří šíří cukrářské umění i za hranicemi Česka...
Již podruhé představí Česká televize fenomén všech kulinářských soutěží. Po úspěšné první řadě pořadu, jehož finále sledovaly téměř dva miliony diváků, se na obrazovkách na jaře 2022 objeví nový tucet soutěžících. Výrobky bude se známým cukrářem Josefem Maršálkem tentokrát hodnotit blogerka, lektorka cukrářských kurzů, spisovatelka a velká milovnice makronek Míša Landová. Moderování se opět chopili Tereza Bebarová a Václav Kopta.
Třetí řada Peče celá země opět stmelí celé rodiny u televizních obrazovek, a to jak u české klasiky, tak u často velmi originálních receptů. Víte například, jak se peče malinový dort, který znáte ze znělky? V letošní řadě budou moci diváci ocenit i mnohá umělecká díla, cukrářské skládačky, výrobky průzračné jako sklo, na své si přijdou i zahrádkáři či milovníci starých krajek. Nebudou chybět ani známé recepty z ciziny. (Česká televize)

(více)

Recenze (95)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

A víte, že mně se to líbí? Viděl jsem cca dva díly, ale zaujalo. Musím před soutěžícími smeknout, kromě toho, že se opravdu dokážou poprat s obtížnými úkoly, jsou povětšinou velmi sympatičtí i během práce a dokáží se vzájemně podržet. Jedině mistr Maršálek mi leze na nervy, toho se snažím ignorovat. ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

To je myšlené vážně? To má být zábavná šou? Tak teď už vážně nevím, co si pod tímto pojmem představit. není to šou a není to ani zábavné. Není to vlastně vůbec zajímavé. Jde to v nejprestižnějším čase, jaký televize má, což je dost smutné. jestli je pro někoho vtipné, že se spálí bábovka, někomu se nepovede krém nebo spadne pyramida kremrolí, je mi ho vážně líto. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ale jo, oproti těm blockbusterům a přespekulovaným a přebarvičkovaným show je tohle střídmě úměrné, docela pohodové, člověk si zaslintá, jde vyjíst ledničku, nikdo se v tom pořadu nesnaží být za každou cenu drsný, přehnaně vtipný, strašně chytrý, takže jako oddechovka v pohodě. Jen nechápu to protežování Kopty. Komu kurnik leze do zadku, že i přes svůj nesporný moderátorský antitalent moderuje kdeco včetně Českých levů/lions? ()

subic 

všechny recenze uživatele

2020: Natočeno ještě před kovidem a asi takhle, zatím jsem ve fázi vyčkávání, co donesou další díly. Ale zatím se mi na tom líbí prostředí toho zámečku, to by mě zajímalo, kde to je, ty interiéry, kde se peče, jsou taky moc pěkné a má to i slušnou kameru. Jenže zase střih je trochu divočina. No a Bebarová+Kopta jsou moderátoři pořadu, který by mohl jít o víkendu odpoledne někdy po receptáři... takže řada 2020 je za 3 hvězdy a vítězce jsem to i přál. 2022: Koukám na první díl, byť jsem to ani neměl v úmyslu a přitom je to vlastně príma podívaná, která mě baví, a podle mě jsou tam všichni mnohem šikovnější hned ze startu než minule. Takže jsem hned frčku přihodil. Ale tentokrát jsem to přál někomu jinému. 2024: Třetí řada je fajn, vybrali celkem šikovné lidi a koukám na to pořád celkem se zaujetím. No a tentokrát jsem to přál všem třem finalistům, všichni byli šikovní. ()

tereez 

všechny recenze uživatele

Dobrá oddychovka, ale kristapána, za každý "vychucený" si asi dám panáka, aby to děsný slovo, opakované v každém díle snad 20x, mělo aspoň nějakej pozitivní přínos. To je kuchařská alternativa pro "vymazlený" či co? Šmarja. ___ Edit 03/2022 - okej tak dám o hvězdu víc, ani to není guilty pleasure, prostě opravdu 4/5, pohodovej pořad o vaření, kdy si každý díl pouštím 2-3x k práci, si to zaslouží. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (5)

  • Jana Pokorná, která byla ve druhé řadě pořadu, kvůli soutěži přibrala 12 kilo. (TheSlezy)
  • Dohromady bylo celkem natočeno přes 500 hodin záznamu. Na televizních obrazovkách jsme mohli vidět pouze 10 či 11. (JT19)

Reklama

Reklama