Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z počátku 17. století se točí kolem kouzelné lahvičky. Jediná kapka z ní může splnit jakékoliv přání. Každý majitel ji pak musí prodat někomu dalšímu, ovšem za polovinu ceny. Podle legendy ten, na nějž zbude poslední kapka, propadne peklu. (Filmbox)

Recenze (133)

sud 

všechny recenze uživatele

Po delší době velice příjemné překvápko na poli českého filmu. Drsný dobrodružný film s lehkým nádechem fantasy a velice přitažlivým dějem. Atmosféra předvečera třicetileté války z filmu přímo sálá a film se nebojí ukázat nějakou brutálnější scénu či jemný nádech erotiky. Na čistého klaďase zde nenarazíš, všichni jsou na stejné lodi a myslí jen a pouze na sebe. Zkrátka a dobře "Maso a krev" po Česku (a navíc o 4 roky dříve). 95%. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Potenciálně dobrý scénář zasloužil vycizelovat a mnohem lepší produkci. --- Nevím co jste viděli, kolegové. Kostýmy dobové moc nejsou. Hudba určitě ne. A špičkoví herci, kteří si své role užívali? Copak tam měl někdo roli? S výjimkou Vyskočila, jenže ten nikdy špičkový nebyl. --- A najde se zde už konečně někdo, kdo má trochu jasno o pojmu "středověk"? Byl to rok 1611, vážení, 1611! Podle vás skončil středověk nejspíš až s dobytím Bastily, ne? ()

Reklama

Aky 

všechny recenze uživatele

Velice poctivě, co se reálií týče, natočené drama z doby vpádu pasovských do Čech. Právě tou realistickou špínou všude kolem, na lidech i v lidech, film získává body. Naopak je trochu ztrácí jakousi nerozhodností, jestli chce být pohádkou nebo historickým dramatem. Na pohádku je přitom příliš drsný, a na historické drama by k námětu měl být povolán scénárista schopný hlubšího ponoru. Nicméně je to velice povedený projekt. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Vcelku špinavě drsný historický příběh s lehkou mysteriózní zápletkou, ze kterého jsem měl jako dítě vždycky hrozně nahnáno. Televizní formát se nezapře, i když na něj je to i na tehdejší dobu velmi slušná práce, se zástupem dnes už z velké části nežijících herců. Snad jediný případ, ve kterém mi vůbec nevadí Michaela Kudláčková, která mi vždycky byla hrozně nesympatická, až protivná. Tady je naopak až skvělá. ()

Rodin 

všechny recenze uživatele

Tedy mně se to moc líbilo už jako puberťákovi, a to i přes účast naprosto nesnesitelné Michaely Kudláčkové, kterou jsem měl opravdové problémy rozdýchat naprosto v čemkoli, neboť její projevy frackózní vyvolávaly ve mně nálady fackózní (onehdy jsem s ní viděl v bedně rozhovor a je z ní příjemná a docela sympatická paňmáma). Navíc to byla doba, kdy ještě i Ivan Vyskočil uměl docela slušně hrát. Zato ovšem Bruno O´Ya, to byl hukot, někdo tak charismatický měl být slavný aspoň tak, jako Max von Sydow, nebo Michael Caine. Ráža uměl točit napínavé věci, ale tohle se opravdu vymklo v kladném slova smyslu kontrole. Rád se znovu podívám na jakoukoli televizní reprízu. Až 85%. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (12)

  • V průběhu natáčení si hlavní představitelka Michaela Kudláčková zlomila nohu. Filmování ale pokračovalo dál. Mladá herečka dostala na záda speciální popruhy, za které ji při natáčení chůze v polodetailu Ivan Vyskočil přenášel. (zla.ovce)
  • Režisér Ráža musel na príkaz komunistických cenzorov zázraky poprieť, a preto na konci filmu postava muzikanta povie, že zázraky neexistujú. (Raccoon.city)
  • Režisér Ludvík Ráža pozval Michaelu Kudláčkovú (Magdaléna) na kamerové skúšky preto, lebo ho zaujala vo filme Veronika, prostě Nika (1980) a Barrandov jej najal počas natáčania aj súkromnú učiteľku. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama