Reklama

Reklama

Temný dům

  • USA The Night House (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Beth (Rebecca Hall), která se vzpamatovává z nečekané smrti svého manžela, zůstává sama v domě u jezera, který pro ni postavil. Začíná však odhalovat jeho znepokojující tajemství a je odhodlaná je rozluštit. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (199)

Ant 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající psychologický horor, který popravdě stojí na ramenou Rebeccy Hall, kterou svou expresivní tváří dokáže z každé scény udělat děsivou emocionální podívanou. Film začne jako klasická duchařina, ale postupně se to mění ve studii zármutku a narušené psychiky. Nejlepší je, že až do konce nevíte, jestli to není vše jen výplod zkroušené mysli hlavní postavy. Extrémně skvělá práce se zvukem a nápadité vyobrazení hlavní hororové myšlenky. Konec filmu mě bude asi ještě dlouho děsit. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pod povrchem Babadook. Funkční, děj posouvající dialogy (vzácný to dar u podobných filmů), frekventovaná husí kůže a metafyzický ocas, kterému ke kráse scházelo trochu méně jasu. Tomu one-woman show konceptu dost pomáhá i Rebecca Hall. Kdyby snad někdy došlo k tomu heretickému aktu a točil se remake Osvícení, ona by měla utíkat před požární sekerou dull boye Jacka.. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Príbeh má pomalé tempo, ale má neustále pútavý dej, ktorý vás nechá premýšľať, čo sa deje. Nie je to jeden z tých filmov, pri ktorých zistíte všetko od začiatku. Nie sú tam naozaj strašidelné momenty, dokonca ani lacné lakačky pomocou hlasnej hudby. Ale, je tu napätie a tajomstvo. Herecké výkony neboli vôbec zlé, takže ani o ných nemám, čo povedať nič zlé. 6/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Za mňa protichodný mix pocitov. Na jednu stranu to má super atmosféru a Bruckner dokáže na konci príjemne prekvapiť svojim zvratom, hoci to čo k nemu smerovalo bolo veľmi priehľadné. Aj keď podiel na tom majú asi scenáristi. Za mňa to začalo pokulhávať momentom, ako sa mystifikácia začala zamotávať a to, čo spočiatku vyzeralo ako určitý typ psychózy, sa zmenilo na konkrétne nadprirodzeno. Začali sa objavovať drobné chybičky a to zase vyústilo do pre mňa veľmi neuspokojivého vyvrcholenia. Beth je silná ženská hrdinka. Volá na ducha takmer od začiatku. Nebojí sa konfrontovať so svojimi strachmi aj smútkom, ale koniec jej trošku v tej sebadôvere podkopáva nohy. Ďalší problém čo s tým filmom mám je Rebecca Hall. Nie je to zlá herečka, ale mne príde skrz na skrz veľmi nesympatická. Mal som problém vytvoriť si k nej akúkoľvek emóciu. Takže je to v zásade niekde na pol cesty. Rituál bol nepríjemnejší a nový Hellriser zase mytologicky sofistikovanejší. Boh vie ako by sa mi toto páčilo s inou herečkou. Vedľajšie postavy ( či už kamarátka alebo sused) tam vôbec nemuseli byť. Dopadlo by to rovnako aj bez nich. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Night House má svoje rezervy a osobně mi úplně nesedlo pár věci okolo bubáka (a nebo sem je nepochopil),nicméně jinak sem dostal nad očekávání solidní psychothriller se špetkou hororu.Atmosféra je chvílemi parádní a hlavně Bruckner dokáže dost dlouho udržet určitou hladinu "tajemna",takže mě neustále zajímalo co se stane a proč se děje co se děje.Dost nahoru to navíc táhne i skvělá Rebecca Hall...70% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama