Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Název filmu bratří Marxů Jdi na západ má své kořeny v oblíbené větě Horace Greeleyho, amerického novináře a politika (byl mj. neúspěšným demokratickým kandidátem na prezidenta v roce 1872), který často psal o možnostech, čekajících na mladé muže v neosídlených západních částech Spojených států, a ve svých článcích nabádal: Go west, young man...". Vlastní příběh je plný obvyklých westernových postav, od zlosynů snažících se vydělat na stavbě železnice, přes stereotypní indiány až po krásnou vnučku starého prospektora, a bratři Marxové mají dost času nejen na likvidaci padouchů ale i na oblíbené hudební vložky. Vrcholem snímku je rozebírání jedoucího vlaku, upomínající na klasickou grotesku Bustera Keatona Frigo na mašině. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Snad nejlepší z jejich komedií. Už dlouho mě nic nepobavilo a tohle mi zvedlo fakt náladu. Jejich komedie jsou jiné než ostatní. Takovou komedii s takovými herci už nikdy neuvidíte. Jsou jedinečné. Bude to tím, že bratři Marxové komunikují s diváky a to se stává ještě humornějším, než by jste předpokládali např. scéna s dohadováním, jak se zastavuje vlak. Koukněte se a pochopíte. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Nevídáno! Marxové odložili své obvyklé pokrývky hlavy, nasadili stetsony, osekali hudební vložky a máme z toho velmi povedenou komedii, u které se jen těžko nesměje. Možná i díky své neobvyklosti (vůči koncepci vedení ostatních jejich filmů), je tento počin jedním z nejlepších, které bratři Marxovi vypustili do světa. ()

Reklama

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Tenhle film byl nejslabší (neznamená špatný!) z těch, co jsem zatím od Marxů viděla (Kobylkáři, V cirkuse). Proč? Možná proto, že nejsem fanda westernů... Nebo snad proto, že jsem postrádala skvělou Margaret Dumont, která je vždy tak nádherně hysterická a jako jediná dokáže s bratry držet krok... Nebo proto, že jsem sledovala film sama a komedie nejsou filmy pro jednoho diváka... Přesto je jedna scéna pro mě nezapomenutelná a povyšuje film opět do marxovské kvality - konec, kdy se bratři snaží zastavit vlak a později ho zase rozjet (přičemž rozeberou celý vlak) je geniální :)) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Váš postoj ku vtipnosti diel bratov Marxových sa môže zhodovať s tým, v akom poradí ich uvidíte. Spočiatku budete nadšení niečím novým, neotrelým, učarení dobovou atmosférou a množstvom vtipov, Neskôr si začnete uvedomovať, že v podstate točia stále ten istý príbeh dokola a aj štýl fórov sa nejako výrazne nemení. Ja som Go West videl svojho času až asi ako štvrtý v poradí behom mesiaca, takže som už tak uchvátený, ako pri prvých dvoch, nebol. Ale aspoň sa odohráva v pre nich atypickom a na humor vďačnom prostredí. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Trojice bratří Marxů, která se zde objevuje, je tradičně zábavná a velmi se mi líbí, jak se jim opět daří komponovat do filmu i hudbu. Jsou zde dobré vtipy, pak jsou zde takové, které vám dnes nic neřeknou, a nejsem si jistý, jestli byly vtipné před lety. Z tohoto filmu nejsem odvázaný, i když se musí nechat, že bratři jsou pořád jako utržení ze řetězu a chtějí bavit. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Winston Churchill dal projekci filmu přednost před podrobnostmi o zadržení nacisty Rudolfa Hesse. (Terva)

Reklama

Reklama