Reklama

Reklama

The Dark and the Wicked

Trailer 3

Obsahy(1)

Na odlehlé farmě v blíže neurčeném venkovském městě pomalu umírá muž. Jeho rodina se shromažďuje, aby truchlila. Brzy na to dostává pocit, že je ovládá cosi zlého. (Alfréda)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (116)

borec999 

všechny recenze uživatele

Dejovo strohá, poctivá atmosferická nálož. Nepríjemná a v pár momentoch pekne strašidelná. Po dlhej dobe tu máme horor, ktorý nejde naproti teenagerom a vystačí si skoro úplne bez ľakačiek, bez neustálych humorných vsuviek a aj otravných,hlúpych teenagerských postáv. Stačí mu 1 nie zrovna ideálne fungujúca a mierne rozvrátená rodina poznačená stratou blízkeho a dom s prítomnosťou zlého nadprirdozena, ktoré sa s členmi rodiny prostredníctvom rôznych preludov a vidín nepekne zahráva. Dospelý horor a dôkaz, že Briana Bertina aj napriek tomu že po Oni mal pár nevýraznejších kúskov treba brať vážne. 75% PS a mierny Spoiler: mierne nečakaný a nekompromisný záver potešil a len umocnil predchádzajúcu atmosféru beznádeje. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Obavam sa, ze je to presne tak, ako pise Verbal - toho demona som objavil medzi kozami ( len malo zadkov tam bolo/. Demon bol malo strasidelny - prachov je tiez malo a v duchoch je hierarchia, demonovi sa do toho moc nechcelo, a ak tam aj nejaky bol, tak len jeden z podradnych demonov 2. ci 3. kategorie. Jo a mohli tu farmu aspon na chvilu opustit, doszt mam rad, ked nieco utoci na ludi na kukuricnom, obinom poli. Tu nic take nebolo, o picny chlp vsak lepsie nez Come Play 2020 : 35 % ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

The Dark, the Wicked and Evil!! Bryan Bertino proslavený svou prvotinou Strangers z roku 2008 bohužel za dalších 12 let nenatočil už dobrý film, ale nyní to vypadá, že je zpátky ve hře a při síle. Příběhově film není nic nového, ale díky neotřelému a ošklivému prostředí jedné děsivé farmy působí film svěže a především nepříjemně. Film si vystačí jen s pár postavami a umírajícím otcem v posteli, které s ním stráví na místě celý týden. Film bude hodně rozdělovat na 2 tábory, jelikož zde chybí lekačky a tempo filmu je hodně pomalé, na druhou stranu trpěliví a náročnější diváci budou náležitě odměněni. Atmosféra celého filmu je nekompromisně znepokojivá a Evil!! Zlá k postavám i k divákovi, soundtrack je opravdu špičkový, dokáže se zažrat pod kůži a musím souhlasit, že zazvonění telefonu dokáže být po dlouhé době dosti nepříjemné. Ve finále dojde i na trochu krve a na kozu běžící bez nohy taky jen tak nezapomenu. Mrazivá, tísnivá, nepříjemná, znepokojivá a především solidně natočená podívaná. Nakonec se ke konci roku hororové statistiky výrazně zlepšily. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba*****, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí****. 8/10. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, v němž se hnusným lidem dějou hnusný věci, a mně nedělalo moc dobře na to koukat (fakt nemusím vidět, jak si někdo zuřivě krájí vlastní prsty apod.). Zlověstná atmosféra je tu vystavěna velmi precizně, ale ve výsledku celá ta přehlídka utrpení vlastně nedává moc smysl a není to film, který by mě nějak bavil nebo mi něco dal, spíš mě jenom děsil, ale takovým tím nepříjemným infarktovým způsobem, který moc nemusím, takže podruhé bych se tomu asi spíš už vyhnul. ()

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Nestrácajte tým prosím čas. Film je smiešne nudný. Tento film porovnávali s filmom Hereditary od Ari Aster. Tento film nie je ani zďaleka taký strašidelný znepokojujúci a v zásade neexistuje žiadny dej. Možno by sa to mohlo zachrániť tým, že by mal skrútený koniec, ale namiesto toho bola koncová scéna nasávaná ešte viac, ako som si dokázal predstaviť. Bavia ma pomalé horory, thrillery, ale toto bolo len pomalé bez akejkoľvek odmeny. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • The Dark and the Wicked, měl mít premiéru na Tribec Film Festival, který byl pro rok 2020 zrušen. (Kudly4)
  • Film byl natáčen na režisérově rodinné farmě. (Kudly4)

Reklama

Reklama