Reklama

Reklama

Epizody(9)

Recenze (13)

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel zklamání. První půlka mě nebavila vůbec..ve druhé se to zlepšilo, nicméně jsem se nemohl naladit na tempo a celkem mě to zaráželo. Od Garetha Evanse chci vidět úplně všechno, takže očekávání byla vyšponována celkem vysoko a hlavně v bitkách tělo na tělo jsem jeho rukopis poznával (pátý díl v jeho režii nejen u mě za 5*, nicméně jako jediný). Vůbec mi nesedl příběh a velká většina postav, naštěstí to druhá polovina, ke které jsem se odhodlal až po více než půl roce, zachraňovala, co jí jen síly stačily. Do druhé sezóny jdu, to už jsem rozhodnutý, ale tentokrát budu našlapovat opatrněji a všem, kteří to pasují na seriál loňského roku jen tiše závidím. A bez toho hnusnýho realistickýho mučení bych se obešel... PS : Only you je nádherná písnička, kterou mi dokázal jeden díl zošklivit. 65% ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rodinka starého mafiánského kápa Finna Wallace velké sympatie neposbírá. O tom žádná. A pak Finn koupí kulku do hlavy. To neměli dělat, protože rozjeli kolotoč intrik, brutálního násilí, špatných rozhodnutí, vrážení si kudel do zad a poměřování si eg. Král je mrtev a co bude dál? Byznys přebírá vznětlivý syn Sean, obchod jde ale dočasně stranou, důležité je totiž ukázat na toho, kdo stiskl spoušť. A kdo to celé objednal. Tvůrci rozehrávají klasickou mocenskou šachovou partii, ve které jsou nesympatičtí bossové i jejich poskoci. Dlouho je to právě o hledání cesty k postavám, kterých je moc, tou ústřední je polda v utajení, který se dostává pod kůži několika stěžejním hráčům. Žádný až tak silný, ba dokonce osudový příběh jsem ale nevnímal. Na žádné velké klanění se před scénářem to rozhodně není. Jak zaznívá všude kolem, naopak vybočuje nekompromisní akce, která je přehledná, nápaditá a svou reálností místy vyráží dech. Velšský filmař Gareth Evans, který stojí za uznávanou akční sérií (čti absolutní řežbou) The Raid, plní tyhle kolonky na jedničku. Všechna čest choreografii, i tady jdou herci/kaskadéři co se fyzického výkonu na dřeň. Mám rád, když mají tvůrci kuráž, ale na druhou stranu to neznamená, že potřebuji ke spokojenosti, aby krev čvachtala z každého druhého záběru. V tomhle světě je prostě naprosto běžné, že někdo někoho ohrožuje bouchačkou nebo někomu pomalu strhává nehty. Žádná policie, žádní svědci, žádné kamery, žádné obavy z důsledků. Britové, Nigerijci, Irové, Dánové, Turci… jedni mají automatické zbraně, jiní mačety, všichni neklidnou povahu. Ty celkové tři hvězdy mi nakonec sedí víc, a to i proto, že v druhé polovině série to stále silněji nedrží pohromadě, mnohé dějové linie se svého uspokojivého konce nedočkaly. Sympaticky propletené to v závěru nakonec není, finále víceméně nijaké. ()

Reklama

Mamlas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předem je třeba uznat, že některé bitky a akční scény byly v 1. sérii natočeny výborně. Také se tu a tam objeví chvilka, která je nápaditá, filmařsky brilantní a zaujme. Třeba hned první scéna. Jinak v prvních 2 dílech procpáno rodinně sociální vatou a chaosem, že jsem to skoro vypnul. Ve zřetelné míře se tento nešvar projevuje ale v celé sérii. Pak pár dílů dobrých, ale tak trochu zbytečných. Poslední díly jako by točil někdo jiný. Skoro bez akce, převažují intriky a drama. Konec nějaký byl, ale dveře dál zůstaly pootevřené a rád se podívám, jak to dopadne. Pokud to tvůrci moc nezmrší. (54%) ()

Johny203 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podsvetie multi-kulti Londýna kde každé etnikum má svoju mafiu. Domorodci, černosi, kurdi, albánci, cigáni..... Hlavne sekvencie s cigáňmi majú skvelú atmosféru. Atraktívny gangsterský príbeh okorenený parádnou akciou ktorá je snáď v každom diely. Za seriálom stojí majster Gareth Evans a kto videl jeho Raidy asi vie aký druh, lahodnej, akcie možno očakávať. Hneď prvý dvojdiel ponúkne skvel§ jednozáberovku iba so šípkou a papolníkom či animálny súboj s mäsiarom. Práve dva diely ktoré režíruje samotný Evans sú čo do akcie najlepšie, aj keď piata epizóda dej veľmi neposunie, ponúkne najväčšiu zábavu. Začalo to ako klasická gangsterka, ku koncu sa to stočilo niekam kam asi nemuselo. Napriek tomu som na pokračovanie zvedavý a na toho Herkulesa tiež. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„TOHLE NENÍ OBYČEJNÁ VÁLKA GANGŮ...“ /// Tak kurva, lidí je tady jak při stavbě kostela…Kam se sere starej dobrej Kmotr. Je to rasově vyvážený (a možná i genderově…) a první díl má hodinu a půl. Aby to jako mafiánsky rozjeli… Rodina starýho Finna Wallace moc sympatií nepobírá, za zmínku stojí i to, že černoch dostává přes držku od bělocha a chvilku trvá, než to nabere správný tempo. Od cca 4. dílu je to celkem krvavá řežba. A nádherná! Dobrá stopáž, různý národnosti přináší rozdílný snahy o pomstu a zápletka další série by mohla bejt kurevsky dobrá! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám něco, co bych ve jménu „Black Lives Matter“ zakázal. 2.) Nevím, jak jednoduše zlikvidovat celou rodinu. 3.) Thx za titule „Samanthe“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Galerie (100)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě několikrát zazní píseň „Only You“ od The Platters. (Duoscop)

Reklama

Reklama