Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Maroko, 17. století. Kapitán Barbarossa (John Payne) narychlo opouští sultánovy služby, čímž jen o vlásek uniká smrti. Okamžitě se však díky svým schopnostem zmocní nové lodi i posádky. Jedná se o španělské vězně, kteří jsou šťastni, že je namísto otroctví čeká služba na lodi. Na Tortuze se kapitán zmocňuje krásné a mladé hraběnky Alidy (Donna Reed), v níž vidí možnost tučného výkupného od jejího snoubence Salceda (Gerald Mohr)... (Pohrobek)

(více)

Recenze (9)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Solidní porce dobrodružné pirátské zábavy zcela tak, jak ji "korsárské" filmy padesátých let servírovaly. Typický příběh neohroženého hrdiny a aristokratické fifleny, která se z namyšlené nekňuby stane správným pirátským děvčetem. A John Payne s Donnou Reed nejsou vůbec špatný pár. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý pirátský dobrodružný film s překvapivě drsnými scénami (vyvraždění žen a dětí v Barbarossově úkrytu, klučík, který poprvé někoho zapíchne) a šťavnatě se vyvíjejícím vztahem plným podrazů mezi hlavním hrdinou a jeho vyvolenou kazí jen nepovedené námořní trikové scény. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Starý, dobrodružný snímok o pirátoch, krásnej Alide a hrdinskom, neohrozenom kapitánovi Barbarossovi. Jednoduchý scenár s romantickou zápletkou; uhladené, nekrvavé súboje; štúdiové kulisy; využitie miniatúrnych modelov lodí pri trikových záberoch; miestami hodne prehrávajúci herci; nahlúple dialógy; nevýrazná, komponovaná hudba... "Dobyvatelia siedmych morí" je film zo starej školy, ktorý dnes už stratil hodne zo svojej pôvodnej sily. ** ()

montel 

všechny recenze uživatele

Kapitán Barbarossa unáší loď i s celou posádkou. Osvobodí tím španělské otroky, kteří tak začínají sloužit jemu. Na Tortuze se poté zmocní krásné hraběnky Alidy a žádá po jejím snoubenci tučné výkupné. Ta se ale do něj zamiluje a varuje jej, před nekalými pikly snoubence Salceda....Docela zdařilý snímeček s krásnou Donnou Reed. Fanoušci těchto filmů jej jistě ocení více.Pro mě hezkých 40% ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděl poprvé, myslel jsem, že je tak o 15 let starší:o)) - odpovídal by tomu poměrně slaboduchý scénář, kde je vše zaměřeno na akci a pestré barvy. Jenže místo hyperaktivního Errola Flynna je zde John Payne v roli piráta Barbadossy. Pro toho kdo má rád pirátské filmy to bude jistě příjemná podívaná, romantická láska, hollywoodská kráska (Donna Reed), mužný pirát (Payne), nesmiřitelný odpůrce (Mohr) a pirátský kluk obdivující hlavního hrdinu. Kdo očekává ale nějaký duševní přínos, tak se musí poohlédnout jinde :o)) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama