Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po šestnácti letech, kdy byl přítel a gangster Ruby Claire zastřelen čtyřmi společníky, dojde v jejím autokině k sérii hrůzných vražd. Hluchoněmá dcera Ruby Claire se zhruba někdy v té době začíná chovat čím dál více podivněji, dokonce musí být vyžádaná i návštěva senzibila. Vypadá to na to, že je ovládaná zlým duchem svého zemřelého gangsterského otce, který používá dívku jako rázný nástroj vedoucí k pomstě mužům, kteří ho zavraždili. (Karlos80)

(více)

Recenze (8)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Evidentně málo známej(zde jen 30hodnocení) ale dle mého názoru po právu zapomenutej kousek kterej přešlapuje někde mezi duchařským a exorcistickým hororem ale nejlepším filmům z tohoto ranku nesahá ani po kolena. Popravdě ani nevím čím ty uživatele který dali 3 a víc hvězd oslovil ale za mě je to slabota. Pro mě je to film kterej si zkoušel hrát na něco co nemá. Zkrátka a dobře tvůrci si ukousli moc velký sousto a nevyšlo to. Slabší 2hvězdy. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Miestami mimoriadne pôsobivý horor, ktorý vsádza jak na atmosféru ( všetko pôsobí tak dusno a hmlisto ), tak na násilné efekty ( ktoré krvou nešetria ). Napriek všetkým výhradám ( ide len o ďalší klon napodobujúci slávny predobraz, myslím že ho netreba menovať ) som s celkovým pojatím snímku spokojný a ako nostalgická jednohubka funguje skvelo. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Harrington měl horory očividně rád, točil je slušně a docela často. Ruby jeho talent nezapře, ačkoliv stejně tak nemůžu zapřít hořké zklamání. Šutrem úrazu bude určitá roztěkanost: každý atmosférický moment (hlavně z autokina přiští nostalgie z let padesátých) je vykoupen hned několika otravnými, interiérovými dialogy. Navíc se z nadějně rozjetého mystery slasheru postupně stane "possession" fraška s poměrně srandovním závěrem. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný ne moc známý horor. Začátek vypadá neuvěřitelně lacině, ale po tom co na řadu přijde drive in kino tak film nabírá na obrátkách a je celkem slušný. Ruby je mix mezi duchařinou a Vymítačem Ďábla. Film má celkem osobitou slušnou atmosféru která sice sem tam klesá, ale díky místu kde se film odehrává působí slušně. Vražd je celkem hodně a některé jsou více méně poměrně originální(uškrcení díky filmu). Není to sice nix co bych musel vidět vícekrát ale jedná se o hodně slušný průměr. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Tak pojďme s hodnocením trochu dolů. Příběhem nikterak výjimečný a ničím pozoruhodný horor, jako spíše film snažící se profitovat z úspěchu filmů jako "Exorcist" (i zde totiž nalezneme scény vymítání ďábla, levitaci, nebo slavný "spider-walk"- zde spíše jakýsi prohyb-most na posteli) nebo "Carrie" (opět Piper Laurie, která byla nominována na Oscara za předchozí rok, právě za roli ve filmu Carrie). Při sledování i skončení filmu, jsem měl ale nakonec docela rozpačité pocity a dojmy. Celé to na mě působilo jako takový slepenec různých prvků a stylů, narychlo pospojovaných dohromady a horkou jehlou ušit. Takto pak vznikl jakýsi nesourodý kus, který jako celek dost dobře nefungoval, i přes to, že režisér Harrington, byl podle mě schopen vytvořit pěkný, zasněný, atmosférický film, okořeněný o hezké nadpřirozeno, bohužel to čehož zde jsme svědky, je spíše matoucí-nedovařený guláš, který navíc i dost nudí. To vše ale bylo nejspíš zapříčiněno (jak jsem se dočetl), ustaranou produkcí-neshodami mezi režisérem (svá vlastní koncepce a představy) a producentem/výrobcem filmu. Film byl nakonec natočen s úplně novými záběry, scénami, včetně nového hereckého obsazení. Nejvíce to bylo ale znát na samém konci filmu-který je vážně směšný, a od kterého se sám režisér spolu s hlavní herečkou distancovali, producent s výrobcem tam protlačili právě toto co zde vidíme, a to hlavně kvůli reklamě a zisku pochopitelně. Režisérův vlastní konec, je tak prý definitivně ztracen, není spolu s některými jinými záběry, dokonce ani na DVD reedici (Vci Video) z roku 2001. V rámci nízkého rozpočtu, i přes celkově vynaložené úsilí, to zase tak špatné ale není, nejde sice o nic kultovního a klasického, a i přes nedostatek vzrušení a zamrazení v divákově tělu, film dokáže občas vyděsit, postrašit, a je také docela zábavný. Snímek se ale může očima a vůbec vnímáním dnešního světa, někomu jevit i jako už značně zastaralá/staromódní záležitost, přeci jen psal se už rok '77, a ne 50-60 léta, kdy divák může mít pocit, jakoby sledoval film právě z tohoto období. 2,5*, a to za docela působivý výkon Piper Laurie, některé krvavé scény a vraždy (samozřejmě omezeny nízkým rozpočtem, kdy speciální efekty nejsou moc dobré a krev vypadá jasně jako fake).P.S.: Scény drive-in letního kina, kde je promítána čb scifi klasika "Attack of the 50 Foot Woman, ale přeci jen, pokud bych měl být hnidopich, což moc nechci, tak právě tento film pochází až z roku '58, zatímco příběh tohoto filmu se odehrává někdy na rozhraní let 50-51 (z šestnáctiletým časovým odstupem-od úplně prvního jevu-scény u jezera). Viděna 84. nesestřihaná DVD verze. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Příběh se odehrává v roce 1951, Rubyino (Piper Laurie) autokino má však širokoúhlé plátno, která se objevila poprvé až o dva roky později. (Karlos80)
  • Scéna „pavoučího může“ byla původně ve vlastní podobě součástí filmu Vymítač ďábla (1973), ve kterém nakonec nebyla použita. (Karlos80)

Reklama

Reklama