Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jakmile ji spatřil, věděl, že je jedinou láskou jeho života. Nedostupnou, zakázanou, věčnou… Richard Chamberlain v roli ctižádostivého kněze ve slavné americké minisérii podle stejnojmenného románu Colleen McCulloughové. (Česká televize)

Recenze (96)

Violet. 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem všechny díly před 10 lety, to mi bylo asi 10, a kupodivu jsem si to docela dobře pamatovala, což o něčem také svědčí. Podruhé jsem zvládla všechny 4 v průběhu 48 hodin a je to docela dobrý postup, nedělat si mezitím dlouhé pauzy. Všechno pak splyne v jeden pěkný příběh. Meggie mi bohužel moc sympatická nebyla, ale Ralph byl skvělý, pokud máte tu správnou náladu, rozhodně doporučuji. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Tato sága je již bezesporu klasika. Vynikající a slavní herci, nádherná hudba od Henryho Manciniho a okouzlující australská příroda, především tedy ukázky Queenslandu. Zkrátka podle mého názoru velmi věrohodným způsobem zfilmováná knižní předloha. Důvod zdejšího nízkého hodnocení spatřuji hlavně v tom, že tento seriál a vůbec příběh je věcí vkusu, tedy pro někoho to může být vyloženě kýč. Ovšem při zachování objektivity musím uznat, že v rámci svého žánru je to perfektně odvedená práce a hodnocení tím pádem snižovat nehodlám. ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak na mě tahle věc působí. Hlavní hrdinové jsou mi oba nesympatičtí- Ralph svou povrchní a nekrášlenou sebejistotou, neskrývanou arogancí a vsugerovanou ideou, že je vždy někým hnán do kouta, Meggie zase přemrštěnou naivitou, fanatickým držením se role oběti skrývaným za ukvapenými rádoby velkolepými gesty ,,dospělé" ženy. Naopak mnohé vedlejší postavy jsou nejen příjemné, ale kromě důvěryhodnosti jejich příběhů na mě působí lidsky a důstojně. Předně pak bohatá Mary trestající Ralpha za jeho neopětovanou lásku, věčně nešťastná a jako skála pevná Fiona tajně zamilovaná do svého neuvěřitelně hodného manžela. Dokonce i cílevědomý O'neil je mi milejší než ambicemi posedlý egoista Ralph. Ptákem v trní je každopádně každý, i on. A mnohé monology těchto ,,plátců bolestí" považuji za vynikající(Maryino vyznání lásky, Fionino přiznání lásky a faktu, že Megan bude opakovat stejné chyby, Frankova slova o nenávisti a lásce jako o boji a věčném boji...)Navíc ta příroda, města... ()

Marci 

všechny recenze uživatele

To byly časy - začátkem 90. let u nás začal běžet tenhle legendární seriál. Zakázaná láska mezi mladou dívkou a knězem, sňatek s nemilovaným mužem, utajované dítě... Všechno je to vlastně červená knihovna, ale nějak to funguje. Sice se na to dneska dívám trochu s nostalgií a úsměvem na rtech, pořád ale ráda. ()

vilusinska 

všechny recenze uživatele

Velice krásný,romantický seriál,moc ráda jsem se na něj s mamkou koukala a vždycky jsme se těšily.Sice kde kněz se zamiluje do mladé slečny,kterou měl rád už jako malou holčinu,a musí se rozhodovat mezi ní a církví,který pak vlastně po letech zjistí že se nevzdal jen milované ženy ale i syna je pro něho velice bolestivé,a ikdyž je to trošičku klišé, tak já to tomuhle filmu velice ráda odpostím ()

Galerie (63)

Zajímavosti (7)

  • Barbara Stanwyck, která hrála roli Mary Carson, se při natáčení nadýchala kouře ze speciálních efektů a rozvinul se u ní chronický zánět průdušek. Situaci byla o to horší, že byla od svých devíti let vášnivou kuřačkou. (Mol)
  • Představitelka Meggie (Rachel Ward) a její filmový manžel Luke O´ Neill (Bryan Brown) jsou manželé i ve skutečnosti. (triatlet)

Reklama

Reklama