Reklama

Reklama

Constanze „Stanzi“ Hübnerová (Romy Schneider) je mladá, bezstarostná a upřímná služtička ze Salzburgu, která přijíždí do Vídně, hlavního města říše, aby zde pracovala v pekařství u své tety (Magda Schneider), která je osobní dodavatelkou croissantů samotného císaře Františka Josefa I. „Stanzi“ zjišťuje, že se jí postupně začínají plnit všechny předpovědi, které byly napsány na „štěstíčku“, jenž si koupila před cestou do Vídně na jedné oslavě. Předpovědi ji dovedou až k samotnému císaři Rakousko – Uherska. Časem potkává mladého skladatele z regimentu „Deutschmeistrů“ a zaslouží se spolu s ním o zkomponování nového pochodu pro císařské vojsko německých rytířů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

Typické 50-te roky a práve sa zavádzajúce kombinácie Marischka + Schneiderové mama s dcérou, Josef Meinrad, opäť romantická sladučká naivná kostýmovka s vtedy vtipnými kúskami, z 19. st. A myslím, že robili čo im sily stačili, aby rozbehli tento úspešný vzorec a často ho opakovali, keď ho ľudia pozitívne prijímali. Keďže som vyrastala na Sissi, chcela som si pozrieť aj Mädchenjahre einer Königin a tuto Deutschmeister. Posledne spomenutý film ma žiaľ už nepotešil ani trošíčku. Chémia fungovala jedine medzi Terezou a pánom Hochmeisterom či ako sa volá, ktorému to mimoriadne seklo :)). Keď už škatuľkujem, rada by som si v budúcnosti pozrela aj film Ludwig. Ten je točený až v r. 1972, tak hádam kvalita stúpla. Mimo to, škoda, že som Nemeckých rytierov nevidela v originály. Celkovo.. ... tradičná škatuľka na pobavenie, ale nie už mňa. No i tak som rada, že si doplňujem filmografické znalost o Romy Schneider a Ernstovi Marischkovi. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Ernst Marischka byl mistr svého oboru. Myslím, že v 50. letech nebyl v Rakousku nikdo, kdo by tak velkolepě filmoval. Původní exteriéry, do detailu dotažené interiéry, drahé kostýmy, neošizené davové scény. Nad tímto vždycky žasnu a oceňuju. Německé rytíře mám rád. Myslím, že se jedná o velmi příjemné opětovné setkání matky s dcerou, Magdy s Romy Schneiderovou. Možná naivní příběh, ale proč 10 let po válce lidi obtěžovat s něčím náročným. Tento film byl natočen proto, aby bavil. A to myslím splnil velmi dobře. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Prehnane presladené, je to ako z inej planéty. Je to germánske ako samotní nemeckí rytieri. Len muzikálom by som to nenazval. Páči sa mi, že sa nebáli rakúsku kultúru pekne ukázať, taktiež sa to začínalo pekne vidiekom a končilo v meste, ale popravde, tie reči boli nielen presladené, ale občas aj trápne. Zaujímavo pôsobí spojenie matky a dcéry Schneiderových, ale aj samotný film, ktorý je takou divnou romantickou zábavkou. Našťastie sa tu nejedná o žiadne uchichúňané bavorské porno, je to najmä kvôli pôvabnej Romy. Avšak nie je to podľa môjho gusta, nie je to môj štýl, je to troška nuda, našťastie pre rok vzniku, ešte ani nie je poznačené komerciou, ale od nejakého mrštného filmu to má ďaleko. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(3x) Půvabné druhé setkání matky a dcery Schneiderových a Ernsta Marischky. Po filmu Mládí královny Viktorie se královna a její komtesa mění v salzburgské děvče a její vídeňskou tetičku. Jejich vztah je více vyrovnaný, obě mají před sebou svá malá tajemství a užívají si svá dostaveníčka. Romy-Stanzi se setkává se svým německým rytířem Sigfriedem-Willym a Magda-Therese má konečně štěstí se svým Josefem-Hofratem anžto se stane dvorní dodavatelkou císařských banketek. K tomu všemu se stáváme svědky jednoho okouzlujícího nedorozumění skrze maškarní ples. Setkání dvou císařů Františka Josefa I. a Viléma II. může po té toto vídeňské dobrodružství výborně ukončit za doprovodu jednoho výjimečného pochodu. Tento film je dnes málo připomínaným prostředníkem mezi filmem o Viktorii a trilogií Sissi, což je škoda, neb je opravdu příjemný. P. S. Docela jsem se zakoukala i do Gretl Schörgové, inu hlavně Im Frühling im Mondschein im Prater in Wien v jejím podání bylo nanejvýš lahodné, podobně jako Im Prater blühn wieder die Bäume (což byl shodou okolností také titul rakouského filmu z roku 1929) :) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Taková romantická komedie, kde se hodně muzicíruje, zpívá a tancuje. Ukazuje naivní dospívající dívku Constanzu Hubner (šestnáctiletá Romy Schneider), která se chce bavit a užívat si a tak vyrazí z venkova do Vídně ke svojí roztoužené tetě Therese (Magda Schneider). A tak obě dvě hledají a nacházejí milence, Constanza mladého kaprála Wilhelma Augusta Jureka (Siegfried Breuer Jr.), který tak rád komponoval a teta dvorního úředníka Hansiho Führera (Gretl Schörg), který tak toužil po její lásce. Vtip sem přináší nervózní kadeřník a Wilhelmův strýc Jeremias Swoboda (Hans Moser) a trio urozených, Felix, baron Zorndorf (Gunther Philipp), hraběnka Burgstetten (Adrienne Gessner) s neteří, komtesou Nanette (Susi Nicoletti). Ti tři rozjíždí celkem vtipnou situaci kolem svatby z omylu. Vše se daří, štěstíčko se plní také proto, že rakouský císař Franz Joseph (Paul Hörbiger) je takový dobrák a lidumil. A jeho kolega německý císař Wilhelm II.(Wofgang Lukschy) jakbysmet. Romanticky naivní, ale také častokrát půvabně vtipné. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama