Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá manikérka Kitty (Romy Schneider) se náhodně potká s britským ministrem zahraničí, který právě přijel do Ženevy na konferenci. Toto setkání hned zachytí fotoaparáty senzacechtivých novinářů a tak následující den přední stránky švýcarských bulvárních novin plní fotky stárnoucího politika a mladé dívky. Hrozí skandál a proto na pomoc přichází ministrův synovec, šikovný diplomat Robert (Karlheinz Böhm). Ten se snaží držet Kitty dál od novinářů a mezitím urovnat vzniklou situaci. Podaří se mu nejen to, ale do krásné Kitty se navíc zamiluje. (Roman Albach)

(více)

Recenze (2)

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Kitty a velký svět reaguje na velkou popularitu filmového páru Romy Schneider a Karlheinz Böhm, kteří za sebou již měli dva veleúspěšné filmy o císařovně Sissi. Oba souhlasili s tímto filmem právě proto, aby se divákům ukázali i jinak jak císařský pár. Snímek ze současnosti situovaný do Ženevy, města konferencí, byl proto ideální. Romy pod režijní taktovkou A. Weidenmanna vytváří bezprostřední, sympatickou dívku, která svojí bezstarostností a úsměvem dokáže obměkčit i strohé britské diplomaty. Mimochodem charakterově stejnou postavu vytvoří o rok později opět pod A. Weidenmannem, a to ve filmu Scampolo. Zdá se, že právě práce na Kitty přesvědčila režiséra, že Romy by byla pro Scampolo ideální představitelkou. Kitty a velký svět je příjemný film s několika komediálními situacemi, nikterak však nevybočující z tehdejší západoněmecké filmové produkce. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • Film se nesetkal u diváků s velkým ohlasem. Větší část snímku byla totiž věnována politickým záležitostem, což obecenstvo těžko neslo. (Roman Albach)
  • Producenti požadovali, aby matku Kitty (Romy Schneider) opět hrála její skutečná matka Magda Schneider. Obě však s tímto nesouhlasily právě proto, že za sebou již měly řadu společných filmů. (Roman Albach)
  • Ve verzi, která byla uvedena v kinech, se romance mezi anglickým ministrem zahraničí (O. E. Hassem) a Kitty (Romy Schneider) skončí prakticky hned po první třetině. Původně měla pokračovat a teprve až téměř na konci ji měl Robert Ashlin (Karlheinz Böhm) násilně ukončit. (Roman Albach)

Reklama

Reklama