Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Italka Scampolo pracuje na Ischii jako průvodkyně. Při své práci poznává mladého architekta Costu, který je stále bez peněz. Proto doufá, že se mu podaří vyhrát architektonickou soutěž. Společně posílají jeho návrh a čekají, jaký bude výsledek. Dočkají se však jiného překvapení. Balík vůbec nedorazil. Scampolo však neztrácí hlavu. Sama se vypraví za ministrem, který měl o výherci rozhodovat, a osobně mu předává Costovy návrhy a plány. Vlastně je již jedno, zda Costovy návrhy budou přijaty, nebo ne. Důležitější je, že Costa a Scampolo se do sebe zamilovali. (Roman Albach)

(více)

Recenze (3)

clara.bow 

všechny recenze uživatele

Německou barevnou romantickou komedii z roku 1958 natočil A.Wiederman s Romy Schneider, která hraje Scampolo – 17ti letou italskou dívku. Film byl natáčen v krásném prostředí ostrova Ischia, kde se děj filmu odehrává. Scampolo se věnuje mimo jiné průvodcovské činností, pomáhá pradleně Marion, která má půl tuctu dětí, a mezi lidmi je oblíbená, protože je srdečná, bezelstná, připravená vždycky pomoci druhému v nesnázích. Tak se také seznámí s nezaměstnaným pohledným architektem, (Paul Hubschmid), kterému svou schopností nakonec dopomůže k zajímavé práci, a sobě k lásce člověka, který jí obdivuje a miluje. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Myslím, že Romy Schneider si roli mladičké Scampolo užívala. Už jenom proto, že mladá Scampolo svým chováním, přístupem a nakonec i problémy, které musela řešit, byla Romy velmi blízká. Nebylo to nakonec tak dávno, kdy si hlavní představitelka prožívala podobné trable s láskou. Scampolo je přirozená, příjemná, sympatická dívka. A takový je nakonec i tento film. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tentokrát si Romy vybrala klasiku Daria Niccodemiho a natočila jeho proslavenou Scampolo jako první barevnou adaptaci. Prosluněné dobrodružství na Ischii sleduje příhody dívenky se srdcem na dlani, která žije v souladu s přírodou a je absolutně neskažená. Její báječná vyřídilka nadchne každého. Příjemný humor, uvolněná nálada, ideální film. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama