Reklama

Reklama

Zlodějka

  • Francie La Voleuse (více)
Francie / Západní Německo, 1966, 88 min

Julia Kreuz (Romy Schneider) dává po porodu své dítě do pěstounské péče. Po několika letech se je však rozhodne získat zpátky. Pěstouni tomu chtějí zabránit, soud však přiřkne dítě jeho biologické matce. To je zdrcující pro adoptivního otce, který spáchá ze zoufalství sebevraždu. (Roman Albach)

Recenze (5)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Zajímavý psychologický námět i zpracování. V centru hlavní zápletky se nachází dítě, nejdříve nechtěné a odložené do cizí péče, které se s odstupem pár let snaží již lépe zabezpečená matka získat zpátky, samotné drama se pak ale hodně přesouvá i do manželského vztahu během komplikované snahy ženy dosáhnout svůj cíl. Výstavba scén a vyprávění s prolínaním časových rovin, důrazem na dlouhé dialogy dvou postav a „vyčistěné“ kompozice záběrů s minimem výpravy či rekvizit, často jen s herci v poloprázdné místnosti, se značně vezou na nové vlně 60. let a možná i inspiraci Bergmanem (Persona) navrch. Vyzrálé herectví i přirozený půvab Romy Schneider se snoubí s vyladěnou černobílou kamerou a přestože jsem zpočátku nabyl drobné obavy, když jsem v titulcích spatřil jméno Marguerite Duras coby autorky dialogů, naštěstí zde plně fungoval příběh s napětím, ačkoliv částečné utnutí závěru po snad nejvypjatější chvíli ústředního vztahu mě trochu zklamalo. [75%] ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Takove divadelni drama prevedene na filmovy pas. Typicke zabery na dva herce stojici pred billou stenou v pokoji, kteri jednou za minutu reknou slovo a tvari se pritom ponure, nacez prejdou do kuchyne atd....klasicky vizual sedesatkovych dramat. Ale svoje kouzlo to ma, pomaha i cb kamera. Romy i Piccoli v pohode. Pro narocneho divaka ok, mainstream ruce pryc. :-) ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pre mna velmi dobry na,met na film, ako este mlada Romy Schneider odlozila svoje dieta do opatery chuvy - ale nezabudla nan. No a o tomto je cely film, kulisy len priemernw, ale dialogy a najma herecke vykony stoja za to : 86 % ()

fleurette 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Michela Piccoli a Romy Schneider. La Voleuse je také jejich prvním filmovým setkáním. Téma filmu je těžké a zpracování působí ponurým dojmem. Uvedený obsah filmu není pravdivý, autor film očividně neviděl. Romy Schneider se velmi přesvědčivě zhostila role matky, která své dítě nejprve odloží, ale po šesti letech si to rozmyslí. Její manžel v podání Michela Piccoli nejprve stojí na její straně, pod dojmem okolností ale začne váhat. Snímek je velmi komorní, působí až divadelním dojmem a je zcela postaven na hereckém umu těchto dvou velkých herců. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Romy Schneider v roli matky, která v 19 letech odložila své dítě, ale nikdy na něj nezapomněla. Po šesti letech o něm začíná bojovat podporová svým manželem. Romy podává výjimečný přesvědčivý herecký výkon (přestože v té době ještě matkou nebyla) a s Michellem Piccolim vytváří na filmovém plátně manželský pár, který během několika týdnů projde řadou zkoušek. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama