Reklama

Reklama

The Night

  • Írán Aan Shab
Trailer 1

Obsahy(1)

Po menším večírku s přáteli se manželský pár Iránců žijící v USA ještě téhož večera rozhodne jet i s malou dcerkou autem domů. Muž je však mírně opilý, a tak ho žena během jízdy přemluví, aby přespali v nedalekém hotelu po cestě. Na místě je však něco temného nutí, aby vzájemně čelili svým tajemství a na místě zůstávají uvězněni v noci, která nikdy nekončí... (Eliott)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (33)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Americký počin s iránskymi koreňmi: “The Night” tí starší relatívne chvália, mladšia generácia zas otvára ústa po páde do polospánku. Koniec koncov je to pochopiteľné, a Ja sa vôbec nečudujem, že je tomu tak. Vývoj deja je pomalý, ponúka minimum adrenalínových scén, po ktorých mladí tak bažia. Je vyslovene atmosférický, než “akčný” v pravom slova zmysle a tak sa niet čo diviť, prečo iných baví a druhých nie. Za mňa ide o solídny, “boogey” snímok, akurát by mohol obsahovať viac scén, po ktorých by hrozil “heart atack”, inak veľmi vydarená vecička, ktorá si zaslúži rešpekt i pozornosť. Ľahučký nadpriemer, ktorému rád prihodím. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem si náramně užil. Seriózní, dospělý horor a atmosférická laskomina. Příběh vypráví o íránském manželském páru žijícím v USA, který se cestou z návštěvy u přátel ztratí a je nucen přenocovat v hotelu. Chlápek je nevrlej, protože ho bolí zub, ženská je nevrlá, že manžel řídil podnapilej, nedával pozor a skončili tam, kde skončili. Zkrátka pokažená noc. A to ještě netuší, že Hotel Normandie, ve kterém se ubytovali, je jakýmsi pokrevním bratříčkem Overlook hotelu z Osvícení :) The Night je v prvé řadě výborně natočeným snímkem. Atmosféra hutná od první minuty, kdy se vlastně ještě nic divného neděje, a drží se vlastně po celou dobu. Výborné jsou i herecké výkony a i scénář má pár pěkných nápadů. Na konci se to trochu "festivalově" zašmodrchá, takže kdo by ocenil nějaké jasné mainstreamové rozuzlení, bude možná zklamanej, ale fanoušci lehce ambicióznějších žánrovek si myslím přijdou na své. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Strašne nezáživný iránsko-americký (!) horor. Pritom na prvé počutie to znie fajn: prostredie tichého nočného hotela, divný recepčný, komorný kasting, vcelku sympatickí herci. Ale tvorcovia z toho vydestilovali neskutočnú nudu s fajn atmosférou, ktorá ale nezachráni všetko. Nie, ani omylom nezachráni všetko. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po zajímavé první polovině došlo u mne k postupnému zklamávání nezáživným dějem až do hořkého finále (jistou zrcadlovou scénu jsem ve filmu viděl už nejmíň počtvrtý). A resultát celého bezmála dvouhodinového horroru je už stokrát omletý moralistní canc, že to pravé peklo je jen a pouze naše vlastní svědomí. Ale bylo tam i několik dobrých scén (dvojnice ženy, policajt), oceňuju audio ve zvukomalebné perštině, a taky se jedná o jasný důkaz toho, že íránští ájatolláhové dobře dělají, když drží svoje ovečky zkrátka. Jen se podívejte co se s nima stane, když začnou žít na Západě: chlastají, kérujou se, ženský mají potraty, jsou jim vidět vlasy, věčně peskujou svoje manžely... Sodoma Gomora. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zíííív a MEH! Tady budu muset jít proti proudu, ale the Night je atmosférický, laicky řečeno zdlouhavý, nudný, nezajímavý, úmorný a nezáživný Horor? Spíš Mysteriózní drama. Film představí Iránský pár u večeře s kamarády, kde stráví zbytečných 20 minut kecání o ničem, dialogy nezajímavé, postavy tím tuplem a jestli jsem si myslel, že se něco změní s přesunutí do Hotelu, tak jsem byl na omylu. Atmosféru má pro mě hřbitov, hrad, zámek, klášter, sanatorium, márnice, jeskyně či podzemní kobky, ale opravdu nevím, co je atmosférické na levném 2 hvězdičkovém Hotelu, kde ještě k tomu nikdo není a nic zajímavého se tam neděje. Třeba zmínit, že typické hororové propriety zde chybí. Gore nula, lekačky nula, napětí nula, mrazení i husí kůže nula, znepokojení nula, zjevení o ničem a postavám žádné nebezpečí nehrozí. Líbil se mi trend strašit nahými starými lidmi ( Zdravím the Visit a The Dark and the Wicked), ale děsit malým klukem a relativně pěknou ženskou, kterou jsem si představoval spíš v posteli než abych se bál? To je absurdní. Kamera nepůsobí levně, vizuál chválit nehodlám, jelikož nic zajímavého zde tvůrci ukázat nehodlají, postavy jsou nesympatické, především manželka je otravná až to bolí a finální rozuzlení vídám v každém druhém filmu, takže ani tam body připsat nemohu. Nemluvě o tom, že film má téměř 2 hodiny a svým uspávajícím tempem radost taky nedělá, aby toho nebylo málo, tak ke konci filmu má divák víc otázek než odpovědí, což je opět nechválihodné. Opravdu nevím, co se mi zde mělo líbit, jelikož vše, co v hororech i filmech vyhledávám zde absentuje. Dnes se považuje za horor už i film, kde se zhasnou světla. Né tak dobré jako čaj z Persie. Asi nejsem dostatečně intelektuálně vývojově nadřazen, abych se u takového filmu mohl bavit. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost**, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí*. 4/10. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • The Night obdržel licenci pro promítání v íránských kinech, což se snímku americké produkce naposledy podařilo roku 1979. (Psychor)

Reklama

Reklama