Reklama

Reklama

King Kong

  • USA King Kong
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Měl to být osmý div světa. Ale utrhl se z řetězů. Slavné filmové monstrum, obří opičí samec King Kong, vzbuzuje úžas filmových diváků už od roku 1933. Právě první verze jeho příběhu se stala nezapomenutelnou legendou, a to navzdory dvěma velkorozpočtovým remakům z let 1976 a 2005. Film vypráví příběh režiséra Carla Denhama, který se najatou lodí vydá na tajuplný ostrov, aby tam s nic netušící herečkou Ann Darrowovou natočil dobrodružný příběh na motivy pohádky Kráska a zvíře. V ostrovní džungli se totiž nacházejí desítky prehistorických tvorů. Mezi nimi i obří gorila, zvaná Kong. Domorodci, kteří drží zvířata za obrovskou starobylou zdí, herečku unesou a obětují ji Kongovi. Štáb ji však z opičákových spárů po dlouhém boji zachrání. Podaří se mu dokonce Konga omámit a převézt do New Yorku. Tam však začíná druhá část strhujícího dramatu: Denhamova nová atrakce se totiž utrhne z řetězů a rozpoutá v ulicích peklo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl Jacksonův remake, což se pravděpodobně na mém hodnocení originálu projeví. Tak když pominu předehru, která mi bezdůvodně ukrojila pomale 5 minut života, příběh se rozjel slušně. A bavil mě vlastně po celou dobu, přestože jsem věděl, jak dopadne, navíc Peter se předlohy držel docela věrně. Ale přišlo na první střet s technickou stránkou snímku v podobě poletujících ptáků u pobřeží a došlo mi, že k ní budu muset být hodně shovívavý. Protože na jednu stranu člověka udivuje úroveň triků na tehdejší dobu, na druhou však (dnešní!) divák není slepý a vidí, že se na (nejen) všech těch zvířátkách výrazně podepsal zub času, ostatně i takové „hadrové panenky“ v některých případech ani nebyly nutné, bohužel touha natočit akci s člověkem a libovolnou příšerou na jeden zátah byl větší a mně to místy přišlo jako rušivá nedbalost (neznám finanční stránku natáčení, ale myslím si, že použít alespoň v některých scénách střih by celý projekt opravdu nezruinovalo). A čím se mohl pochlubit remake a originál naprosto postrádal, byl vztah Konga a Ann. Jackson mě sice úplně nepřesvědčil, ale cítil jsem mezi těma 2 nějakou chemii, zatímco v předloze byl náznak snad jen ke konci, jinak vůbec. A také toho v sobě moc zlidšťujícího opičák opravdu neměl, v tomhle zase bod pro Petera. Zpracování z roku 2005 z toho tedy vyšlo (alespoň u mě) vítězně, a přitom to není neúcta ke klasice, ale opravdu kvalitní film by podle mě neměl tak moc zestárnout, čehož jsem byl bohužel v tomto případě svědkem, a když k tomu připočtu těch pár detailů zmíněných výše, vychází mi z toho pouze lepší průměr. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

A do tretice vsetko dobre. Konecne som videl aj tohto tretieho originalneho King Konga a nezostava mi nic ine ako porovnavat. Takze v prvom rade musim podotknut, ze som uz od konca 80-tych rokov vyrastal na Guillerminovej verzii z roku 1976 a zazitky na ten film su pre mna nezabudnutelne a to predovsetkym vdaka krasnej hudbe Johna Barryho a nevadila mi ani absencia viacerych priseriek, ako mi to predviedol Jackson a taktiez ma v Jacksonovej verzii z roku 2005 nedokazala okuzlit hudba Jamesa Newtona Howarda tak ako od Johna Barryho a o zaverecnom finale ani nehovorim. Tuto verziu z 30-tych rokov musim pochvalit predovsetkym vdaka namahavym trikom, ktore na tu dobu museli byt proste ohromujuce, ale cely dej sa mi zdal byt akysi chladny, rychly a zrazu bol koniec. Viem si predstavit, ze ako male decko podobne, ako aj pri CESTE DO PRAVEKU (1955) by ma aj v tomto filme dokazali okuzlit vsetky tie priserky a monstra, aj ked boli trosku viac krvilacnejsie. V kazdom pripade musim mu dat 4 hviezdicky, lebo toto su proste filmy, ktore by som ako male decko mal velmi rad... 23.07.2009 ___ Fay Wray - (Ann Darrow) +++ Robert Armstrong - (Carl Denham) +++ Bruce Cabot - (John Driscoll) +++ Frank Reicher - (Kapitán Englehorn) +++ Sam Hardy - (Charles Weston) +++ Produkcia: David O. Selznick +++ Hudba: Max Steiner ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Dino De Laurentis je looooser! Nedivím se že zkrachoval, s těmi jeho propadáky. Pro mě bude mít remake vždy své místo, neboť jsem ho viděl jako první a bylo mi 6. Teprve teď, když jsem viděl tohle, si uvědomuji, jak museli být fanoušci Konga naštvaní. Zatímco tenhle film nabere s příchodem do džungle velmi svižné tempo, v remaku se furt jenom kecá a kecá. Zatímco se tady King Kong nemůže ani otočit, aniž by přitom Ann nenapadl nějaký dinosaurus, tak v remaku žádný protivník není, jen had, jehož souboj s King Kongem je mnohem lépe udělaný zde. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Teraz neviem, či je to dobre, alebo zle, že som najprv videl Jacksonovu verziu. Aspoň som si uvedomil, ako sa statočne držal tejto predlohy. Na rozdiel od Jacksonovho remakeu, je tento film úplne priamočiary, bez akýchkoľvek omáčok, nesnaží sa až tak dojať, naopak, je omnoho surovejší a chladnejší. Musím ale dať klobúk dole pred tvorcami, hlavne tvorcami efektov, na tú dobu nevídané. 75%. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlépe zfilmovaný King Kong jakého jsem zhlédl s nejlepší atmosférou a triky, které mi nepřišli špatné. Vtažení do děje bylo snadné a to je známka perfektní práce. [7,5/10] (RKO) (Čb. /// Produkce: Merian C. Cooper, Ernest B. Schoedsack, David O. Selznick /// Scénář: James Ashmore Creelman, Ruth Rose podle námětu Edgara Wallaceho a Meriana C. Coopera /// Kamera: Edward Linden, J. O. Taylor, Vernon L. Walker /// Hudba: Max Steiner) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

Galerie (126)

Zajímavosti (121)

  • Bylo vytvořeno a použito více modelů King Konga v různých velikostech. Například mezi Kongem na ostrově a ve městě jsou patrné mnohé rozdíly (např. větší tvář což ho dle tvůrců činilo příliš lidským). (DaViD´82)
  • Film byl po testovacích projekcích zkrácen například o scénu, kdy členové výpravy, kteří přežijí setřesení z klády, jsou v jámě zaživa sežráni obřími pavouky a jinou havětí (jejich modely byly později využity v jiných filmech). Odstraněna byla údajně z důvodu, že někteří lidé v reakci na tuto scénu raději opustili kino. Přesto oficiální důvod vystřižení byl ten, že příliš zpomalovala nastolené tempo filmu. Objevila se tedy až po takřka dvaasedmdesáti letech na speciální DVD edici snímku. Právě tato scéna byla Jacksonem zremakována v jeho verzi King Konga z roku 2005. Paradoxně mu byla některými kritiky hodně vyčítána, že už je to "příliš" a není to vůbec v duchu originálu. (DaViD´82)
  • V původní verzi scénáře měl Kong při svém "bloudění" New Yorkem zavítat i na slavný stadion basebalového týmu Yankeeů. (DaViD´82)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama