Reklama

Reklama

King Kong

  • USA King Kong
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Měl to být osmý div světa. Ale utrhl se z řetězů. Slavné filmové monstrum, obří opičí samec King Kong, vzbuzuje úžas filmových diváků už od roku 1933. Právě první verze jeho příběhu se stala nezapomenutelnou legendou, a to navzdory dvěma velkorozpočtovým remakům z let 1976 a 2005. Film vypráví příběh režiséra Carla Denhama, který se najatou lodí vydá na tajuplný ostrov, aby tam s nic netušící herečkou Ann Darrowovou natočil dobrodružný příběh na motivy pohádky Kráska a zvíře. V ostrovní džungli se totiž nacházejí desítky prehistorických tvorů. Mezi nimi i obří gorila, zvaná Kong. Domorodci, kteří drží zvířata za obrovskou starobylou zdí, herečku unesou a obětují ji Kongovi. Štáb ji však z opičákových spárů po dlouhém boji zachrání. Podaří se mu dokonce Konga omámit a převézt do New Yorku. Tam však začíná druhá část strhujícího dramatu: Denhamova nová atrakce se totiž utrhne z řetězů a rozpoutá v ulicích peklo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

První provedení King Konga je opravdu úžasné. Jedny z prvních efektů, kde se vysílalo jedno plátno se zápasícími miniaturami a před ním stáli herci, kteří dál dramatizovali situaci. Jednoduché, ale výborné. Nejvíce se mi líbili zápasy. s Tyrannosaurem a s hadem. Na 30-tá léta je to špičkový výkon. Do budoucna inspiroval ne jednoho režiséra. King Kong je dnes legenda. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Méně jak 5* si film nezaslouží, protože: 1) Film je naprostá klasika. A já miluju klasiky. A ty s monstry obzvlášť. 2) Přesto že mám klasiky rád, jen málokterá mě dokáže zarazit do křesla tak jako King Kong. Film má neskutečné tempo nejen na svou dobu, ale i dnes by v tomhle obstál. 3) Triky ač vypadají dnes už roztomile, tak pořád plní i svojí původní funkci - ohromit. Když se Kong poprvé ukáže na scéně, alespoň mě tedy spadla čelist. Působí opravdu majestátně. 4) Není to žádný čajový dýchánek, lidé zde nejen že umírají, ale umírají dosti ohavně [nezapomenutelná scéna, kdy Kong hledá Ann v jednom z mrakodrapů, strčí ruku do jednoho okna, z postele vytáhne nějakou mladou blondýnku a když zjistí, že to není jeho vyvolená, prostě jí pustí na chodník, to už se dnes v blockbusteru nevidí] PS- DVD edice, která vyšla u nás v podobě dvou disků je excelentní. Obsahuje kvalitně přepsaný film a hlavně téměř 4 hodiny bonusů, které nepostrádají cz titulky. Dozvíte se z ní vše podstatné. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý dej, väčšinou slabulinké herecké výkony (Fay Wray má od dobrého hereckého výkonu asi tak ďaleko ako Kong od Iggyho :-), menšie-väčšie nelogickosti, dialógy... ehm... zaujímavé, ale aj tak... King Kong má v sebe také neodolateľné čaro, že uchváti aj vyše 70 rokov po svojom vzniku (aj keď z iných dôvodov ako vtedy) a človek len žasne sám nad sebou ako je hodinu a pol pripútaný k plátnu (no... k obrazovke) a žerie jeden obrázok za druhým. Vskutku nevídaný zážitok. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Původní King Kong je z technického hlediska naprosto geniální, ale takhle špatně napsané postavy (hlavní hrdinka jenom ječí) jsou nepěkné překvapení i na 30. léta. Asi raději upřednostním Jacksonův remake, ve kterém Naomi Watts doopravdy hraje a její emancipovaná postava si ke Kongovi vytvoří opravdový a uvěřitelný vztah. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Megaopičák ve své původní verzi je stále pěkná podívaná, ale podle mě už notně zestárla. Ty efekty už totiž vypadají nebezpečně trhaně, na druhou stranu právě tím v sobě ještě mají nějaký půvab, i když nechtěně groteskní. Jelikož ve své době takovou podívanou nikdo neviděl, už ty samotné výjevy mohly uchvátit, jak to skutečně vypadalo bylo až na druhém místě. Pravda, co bych chtěl na rok 1933... ale stejně, pohledem dnešního diváka už to myslím není ono. Na mém osobním žebříčku tak nad původním Kongem vítězí Godzilla, která je i dneska docela dobře koukatelná (i když 20 let je nefér). Souhlasím, že začátek je trochu těžkopádný a když se po téměř půlhodině začne něco dít, zase je to celé postavené na oněch efektech. S opicí na ostrově spolubydlí i pár dinosaurů, takže je na co se koukat. A ten vztah krásky a monstra není zdaleka tak vymakaný jako v pozdějších verzích, ona si vůbec nechce hrát a navíc by pořád jen zdrhala. Přes veškerou mojí kritiku je to ale nezpochybnitelná klasika, co minimálně pro zajímavost stojí za to vidět. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (122)

  • Herci během natáčení natočili i jiné filmy, protože natáčení s loutkami bylo pomalejší. (M.B)
  • Najobľúbenejší film trikárskej legendy Raya Harryhausena, na ktorého v mladosti urobil taký dojem, že sa rozhodol svoj život zasvätiť stop-motion animácií. Podľa Harryhausenových slov film videl vyše 100 krát. (curunir)
  • Traduje se, že námět na film vznikl tak, že Merian C. Cooper měl sen o obří gorile ničící město. (DaViD´82)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama