Reklama

Reklama

Posedlost

  • Velká Británie Obsession (více)

Recenze (5)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Si tak říkám, jestli by nebylo jednodušší si dát pivko a zajít někam do veřejného domu, než vymýšlet tak složitý plán na zlikvidování milence :-D Nutné podotknout, že i Britové vyráběli hodně zajímavé noiry, které bude třeba prostudovat blíže. ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Milý noir. Na vizuálnu nápaditosť Murder,My Sweet však zabudnite. Túto britskú vec ťahá charizmatický záporák (inteligentný psychiater a vedec), na tú dobu neošúchaná zápletka (v USA vyšiel pod názvom The Hidden Room) a roztomilý psík Monty. ()

Atron 

všechny recenze uživatele

Detektiv mi přišel trochu jako Columbo začátečník, už jsem čekal, že se vrátí od dveří;-). Celkově ale ne moc uvěřitelné, doktor každý den večer několik měsíců vaří nějakou žíravinu a pak někam chodí a nikomu včetně manželky to není nápadné... ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Londýnský psychiatr si potvrdí podezření, že je mu manželka nevěrná s rodinným přítelem, a místo hysterických scén zcela klidně a pomalu realizuje dokonalý vražedný plán. Cizoložníka připoutá řetězem v jakémsi válečném krytu za garáží, o němž nikdo jiný neví, a den co den přináší v malé tašce termofor naplněný kyselinou. Počítá s tím, že bude trvat měsíce, než tímto způsobem naplní vanu v krytu a zbaví se své oběti. Není kam spěchat, řetěz je přece pevný a místo maskované. Problémy začínají, když psychiatra začne následovat jeho pes... Film podle knihy Aleca Coppela bych zařadil někam mezi Vraždu na objednávku a Slídila. Vrah (Robert Newton) je asertivní, klidný muž a právě svým klidem postupně přivádí k šílenství jak svou ženu (Sally Grey), tak i jejího milence (Phil Brown). Ten se ze všech sil pokouší nedávat najevo svůj strach a přestože netuší, co jeho věznitel lije do vany ve vedlejší místnosti (řetěz je příliš krátký, aby tam nahlédl), mluví s ním laškovně konverzačním tónem, popichuje ho a banalizuje svou situaci. Všichni tři herci odvedli skvělou práci a legitimizují jinak velmi fádní režii, která prostě jen věcně snímá jejich akci. O něco slabším článkem řetězu je konvenční postava detektiva ze Scotland Yardu, který přichází věci na kloub spíš díky náhodám než vlastnímu důvtipu. 80% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama