Reklama

Reklama

The Deep House

Trailer 2

Obsahy(1)

Ben a jeho přítelkyně Tina milují potápění. Jejich další cíl se ovšem vymyká běžným výpravám: chtějí se ponořit se do hlubin v místech, kde byla před 50 lety při stavbě přehrady evakuována a zatopena vesnice. Tato utajovaná lokalita na jihozápadě Francie je pro rekreaci jinak velmi neuspokojivá. Místní obyvatel však Benovi prozradí, že zná cestu k místu hluboko v lese, které „nemá jméno a není na žádné mapě“ a kde se budou moci potopit a najít dům v neporušeném stavu 50 metrů pod vodou. Ben a Tina mají k dispozici 60 minut kyslíku a čeká je ještě spousta odhalení... (mac000)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (157)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Po Inside a Livide tretí najlepší horor od mojej obľúbenej režisérskej dvojice. V posledných snímkoch trochu poľavili, takže som rád, že po dlhej dobe prišlo niečo fakt atmosférické. Práve Livide je film, ku ktorému má The Deep House najbližšie. Taktiež sa totiž jedná o strašidelnú prechádzku po (tentokrát) zatopenom dome s temnou minulosťou, ktorý si žije tak trochu vlastným životom a nebude jednoduché sa z neho len tak dostať. To pocíti na vlastnej koži sympatický párik, ktorý sa vyberie na obhliadku, no nanešťastie otvoria dvere, ktoré mali ostať navždy zatvorené. Nebudem spoilerovať, čo ich tam presne čaká, ale môžem povedať, že je to kurva napínavé až do poslednej minúty. Malé upozornenie: na gore nedôjde vôbec (o tomto film tentokrát naozaj nie je), a prekvapivo mi to nevadilo. A želal som si, aby trval aspoň o polhodinu dlhšie, pretože som mal pocit, že sa tam dá vymyslieť ešte strašne veľa vecí. Ak by som to zosumarizoval, nie som z toho nadšený ako z Inside či Livide, ale som VEĽMI, veľmi spokojný, a u mňa sa The Deep House nepochybne zapíše medzi vrcholy tohto roka. Nie je totiž veľa hororov, ktoré by fungovali iba vďaka atmosférke, a to aj bez brutality či ľakačiek. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Tento filmík vzbudzuje značne nepríjemné pocity. Vodné prostredie bolo zaujímavou voľbou, ktorá vytvára v prípade uviaznutia totálny pocit tiesne, zúfalstva a beznádeje. Veď ako sa hovorí, pred ohňom utečieš, ale pred vodou nie. Tvorcovia sa posnažili byť invenční, čo sa týka prostredia a ďalšie nápady sú i ďalej, hlbšie ;) v rámci filmu a to sa počíta. Nejedná sa samozrejme o veľdielo, ale o riadne sympatický kúsok. Autori povymýšľali pod vodou mnoho vecí, možno i viac, ako by jeden čakal, nápaditosť a plodnosť režisérov a scenáristov je viac než pestrá (už tam chýbal iba vodník ;). (The Deep House mi imho asi viac pasuje ako filmy z ich predch. kvalitnej tvorby.) Prosto, veľmi sa podarilo toto strašenie, hoci tentokrát podvodné. ;) (PS1 Nemožno vylúčiť, že sa postupne začnú objavovať podobne situované filmy, ktoré sa budú The Deep Houseom inšpirovať.) (PS2 Ten šedivý chlapík Pierre by si zaslúžil, aby mu bola hodená aspoň oliheň na intímne partie, to by bola možno zaujímavá Squid Game. ;) ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Po delší době opět opravdu strašidelný horor s naprosto dokonalou atmosférou! Krátký úvod a hned následuje velice výživné a nápadité strašení, kdy každá minuta stojí za to. Film v diváku vyvolá nepříjemné pocity hned z několika důvodů. Jakoby nestačilo, že jsou hlavní postavy hluboko pod hladinou v naprosté tmě, ale především se dostanou do klaustrofobicky působícího tajuplného domu. Postupně odhalují temnou minulost tohoto místa a bohužel se jim podaří probudit něco co v domě přebývá a na odchod je rázem pozdě...? 90% PS: Jeden z nejlepších hororů tohoto roku. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Túto režisérsku dvojicu mám rad. Zatial sa mi skoro vždy trafili do vkusu a to som nevidel od nich len jeden film a to Kandisha. Ale aj to časom napravím. Pri pozeraní tohto filmu sa mi hned vybavil iný podobne ladený film a tým je zlo prichádza z hlbín. Atmosférou sa veľmi približoval inému podmorskému filmu a tým bol 47 metrov. Naozaj tá atmosféra bola ponurá a každou ďalšou scénou sa len zhusťovala. Už dávno sa mi nestalo, že som pri nejakom filme mal tak nepríjemne pocity, ako keby som tam bol s hlavnými hrdinami. To bolo určite účel a vydarilo sa to bravúrne. Celý film som zo zatajeným dychom sledoval, čo všetko si na nás režiséri pripravili a myslím si, že sa to na jedno pozretie ani nedá strebať, nato viac pozretí, nielen jedno. Vedel som, že film nepôjde cestou gore, ale temnosti a tajomnosti a vobec som sa nemýlil. Nie je tu skoro žiadny bodycount, ale tento krát je to určite výhoda. Jedine čo mi trocha vadilo boli tie postavy čo sa pomaly zakrádali k hlavným hrdinom, to mi prišlo celkom komické. A prekvapil ma aj NE(happy end), ktorý som neočakával, celkom som myslel, že to vystrelí inak a tak až do konca film niečím prekvapoval. Som spokojný i keď na tú 5* tu ešte niečo málo chýbalo, tak za silne 4*. A tento film zaradujem po À l'intérieur za najlepsí počin tohto režisérskeho dua. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vem čert, že ta dvojka protagonistů není sympatická.. každej jsme asi holt nějakej a tady se prostě sešel vůl s blbkou se sklony k hysterii.. Větší problém je spíš to, že film jaksi od cca poloviny neví kam dál a prostě jen zmateně proplouvá odnikud nikam, furt se hysterčí a svítí do bublin ve tmě a odhaluje se jakási tuctová mythologie.. Asi bych více ocenil kdyby to byla buď realistická kriminálka kde dva urbexáři pod vodou odhalí dávný zločin, nebo kdyby to sklouzlo do totální fantasmagorie s podvodními monstry/ do jezera ztroskotanými létajícími talíři, atd... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě krátká scéna. (Trilobajt)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Game90)
  • Natáčení probíhalo u jezera Saint-Peyres v Okcitánii (Francie). Scéna, kdy si hlavní protagonisté dávají krátkou přestávku v „umírající“ vesničce před dopravením se na místo, je skutečná vesnice poblíž jezera nazývající se Anglés. (Rolando69)

Reklama

Reklama