Reklama

Reklama

Král Richard: Zrození šampiónek je životopisné drama, natočené podle skutečného příběhu, který inspiruje celý svět. Příběh Richarda Williamse (Will Smith), trenéra a otce světově proslulých tenistek Venus a Sereny, který má geniální plán jak dostat své dcery z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu. Hluboce dojemný příběh ukazuje sílu rodiny, vytrvalost a neochvějnou víru jako prostředek k dosažení nemožného a ovlivnění nejen tenisového světa. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (240)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborný sportovní film, patřičně motivační, který ale samozřejmě není jen o tenisu a má ještě další důležitá poselství. Will Smith je v hlavní roli fantastický a tak rozporuplnou postavu, jakou Richard WIlliams rozhodně je, ztvárňuje se vším všudy. Někdy z něj čiší nakažlivé nadšení, někdy máte chuť ho tak trochu (nebo i víc) kopnout, někdy vás dojme. Film ale přesto nestojí jen na něm a jeho "plánu", protože Aunjanue Ellis v roli jeho ženy i představitelky jejich dcer jsou prostě perfektní, spoustu diváckých sympatií si právem uloupí také Jon Bernthal a Tony Goldwyn.____P.S. Chtěl bych vidět film o filmu, ve kterém by skutečný Richard Williams na place radil Willu Smithovi, jak ho má pořádně hrát :) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád tyhle sportovní životopisná dramata a tohle na mě zafungovalo spolehlivě i navzdory tomu,že v něm vlastně není žádné pořádné drama a k postavě samotného Williamse je to až moc hodné.Všechna čest tomu,že dokázal to co dokázal a podíl na úspěchu obou tenistek mu už nikdo nevezme,ale úplně něvěřím tomu,že vše bylo tak zdánlivě easy a i když tu je lehce naznačeno,že s ním nebylo zrovna jednoduché vyjít,tak se tu spíš jen opatrně našlapuje aby se náhodou neukázalo něco vyloženě negativního.Přitom by to ničemu nevadilo,protože je jasné,že pokud chcete mít takový úspěch a dosáhnout ho z podmínek v jakých děvčata vyrůstala,pak asi musíte být občas bad motherfucker.Ono ale co čekat od filmu,které obě sestry produkovaly a má sloužit jako pocta tátovi.Smith je jako Williams velmi dobrý a když je mu vyčítáno,že je to z jeho strany jakýsi kalkul směrem k filmovým cenám,osobně bych neměl problém,kdyby si pro nějakou došel...70% ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velmi milé oscarové překvapení. Film není o křížových výpravách, možná právě kvůli matoucímu názvu na to nikdo nepřišel, ani u nás podtitul příliš nepomohl. Osobně jsem před deseti lety sledoval tenis docela dost, takže o Richardovi Williamsovi jsem leccos zaslechl, leč ne vždy v pozitivním duchu. Nicméně jsem čekal, že biografie se ponese v duchu perfektního otce mnoha dcer, z nichž dvě se stanou jedněmi z nejúspěšnějších tenistek všech dob. A překvapilo mě, že i na stinné stránky občas dojde, ovšem samozřejmě v omezené míře. Will Smith přesně podchytil éru, kdy může hrát podobné role (i když jsem občas přemýšlel, proč když mlátí pár chuligánů jim jako Deadshot pár nevrazí) a nominace na Oscara bude zasloužená, leč bych si nemyslel, že jí promění. Snad se ještě kolem filmu příští rok zvedne buzz, jelikož se nejedná o žádné pronuděné nekonečné sterilní peklo, ale o velmi příjemný feel good film, který krásně odsýpá a končí až příliš brzy. Chtělo by to druhý díl, protože jako na potvoru končí v tom nejlepším. PS : Můj velký oblíbenec Jon Bernthal je tu jako vždy perfektní. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Dokonalý produkt a správa o univerzánosti žánru športovej drámy, na ktorý (vybraním správnej látky) dokážete v akejkolvek dekáde našiť všetky relevantné spoločenské témy a trendy. A to isté zvláda aj hollywoodsky "neviditeľný štýl" s trendami audiovizuálnymi. King Richard je takou malou oslavou univerzálnosti úplne elementárnych základov hollywoodskej filmárčiny. Plus Will Smith dávajúci motivation talk je rozkošná divácka skúsenosť. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Povedené sportovní drama, které o to více ocení fanoušci tenisu. Pozoruhodný příběh dvou sester, které se vypracovali až na vrchol a to z velké části díky muži, který za nimi stál, cepoval je a podporoval je. Solidně zahraná záležitost, která vkusně zpracovává tento příběh i rasové problémy s ním spjaté. Will Smith toho oscara chce, ale občas až moc tlačí na pilu. Přesto jsem se do příběhu sester a rodiny krále RIcharda zažral a ke konci. jsme byl velmi napjatý. Jen to mohla být trochu větší emocionální horská dráha, místo velkých obratů emocí, jsem dostal jen takové lehké vlnění. Zároveň mi přijde trochu škoda, neukázat věci trochu více z perspektivy Sereny, aby i ten finalní moment a proslov k ní, lépe fungoval. Příjemná podívná o rodině a o tom, že cílem každého rodiče by mělo být, aby se jeho děti měli lépe než on! 7/10 ()

Galerie (31)

Zajímavosti (16)

  • Najbežnejším spôsobom, ako určiť, kto podáva prvý v zápase, je roztočenie rakety. Každá raketa má v spodnej časti rukoväte nejaké logo, písmeno alebo kresbu, ktoré sa budú líšiť v závislosti od značky rakety. Hráč A zakryje spodnú časť rukoväte rakety a začne ju točiť. Hráč B si vyberie buď „big line up“ alebo „big line down“ (ak je raketa značky Babolat), alebo „M“ alebo „W“ (ak je raketa značky Wilson). Hráč B potom povie hráčovi A, kedy má prestať točiť, a výsledok točenia určí, kto ho vyhrá. (belinko)
  • Kvôli pandémií boli čítacie skúšky k filmu prostredníctvom Zoom. (belinko)

Související novinky

Will Smith se po roce vrátí před kameru

Will Smith se po roce vrátí před kameru

12.03.2023

Je to rok od posledních Oscarů, které nevstoupily do historie tím, jaký snímek vyhrál nejlepší film (pokud si na to vůbec někdo vzpomene), ale tím, jak herec Will Smith vystoupil na pódium, aby… (více)

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

Remake Vrány našel hlavní hvězdu

03.04.2022

Po několika nezdařených pokusech oživit novou verzi Vrány, včetně jednoho s Jasonem Momoou (Aquaman, Hra o trůny) v hlavní roli, se sdružení nezávislých producentů Hassell Free Productions, The… (více)

Will Smith vydal omluvu

Will Smith vydal omluvu

30.03.2022

Je úterý, takže touhle dobou už nejspíš zpráva o facce, kterou dal Will Smith během oscarového večera komikovi Chrisi Rockovi za nepovedený vtip na adresu jeho manželky Jady Pinkett Smith, dorazila i… (více)

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Reklama

Reklama