Reklama

Reklama

7th Cavalry

  • USA Seventh Cavalry (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Kapitán Tom Benson se vrací s novomanželkou na základnu Fort Lincoln, kterou však nachází téměř opuštěnou. Zanedlouho se dozvídá zprávu o drtivé porážce generála Custera a jeho mužů u Little  Big Hornu a čelí obviněním ze zbabělosti díky své neúčasti v ní. Aby obhájil svou čest, ujímá se dobrovolně úkolu vyrazit na místo bitvy, zde pohřbít ostatky padlých vojáků a vyzvednout těla důstojníků, která mají být navrácena jejich rodinám. (Všežrout)

(více)

Recenze (2)

Mol 

všechny recenze uživatele

Zdá se mi to nebo Scott má ve většině svejch filmů problém s lidma, kteří mu nevěří a nesnášejí ho? Mno nakonec všem ukázal, že přece jenom nemá koule jen na parádu, ale i na sebevražedný mise. Plus bych viděl v krásnejch scenériích hor a lesů. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kavaleristický western vychází z podobné situace jako Man from Alamo. Také zde je na hlavního hrdinu pohlíženo s opovržením, protože nebyl u toho, když se umíralo (tentokrát u Little Big Hornu). Film se dělí na dvě části: v té první se zdlouhavě vyšetřuje, kdo (vedle Siouxů) za zdecimování 7.kavalerie nese odpovědnost, v té druhé se R.Scott vydává na sebeočišťující misi na indiánské území. Její rozuzlení je stejně bizarní jako účel (exhumace Custera a dalších padlých důstojníků). Jak jsem řekl, zvláštní. ()

Reklama

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Ačkoliv se ve filmu zmiňuje, že Custer měl v době své porážky hodnost generála, nebylo tomu tak. V té době měl hodnost podplukovníka (LT-Colonel). Hodnost generála (Brigadier general a posléze Major general) mu byla pouze propůjčena během civilní války. Po ní - v roce 1866 - se mu navrátila původní hodnost kapitána. On sám se však nechával titulovat stále nejraději jako generál. (Všežrout)
  • Při nástupu je vidět, že voják nejblíže záběru drží pušku Remington Rolling-Block. Pušky Remington byly velice oblíbené v mnoha armádách celého světa, ovšem americká armáda nikdy tyto pušky neměla. (Mol)
  • Když voják z koně zasáhne indiána, schová svou pušku do pouzdra u sedla. V dalším střihu ji však stejným způsobem schovává znovu. (Mol)

Reklama

Reklama