Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (119)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Název filmu i Karel Roden jako hlavní postava mne zaujal. Po pár minutách jsem uvažovala, že to vypnu, ale nakonec jsem se dodívala. Nevím jak zhodnotit. Usadilo se mi to v hlavě a přinutilo k úvahám, kam se všichni ženeme. Život je krátký a nic z nashromážděných hodnot si s sebou na věčnost nevezmeme. Nakonec si neodneseme ani vzpomínky na to, kolikrát jsme se vykoupali v Jadranu, či kolik světa jsme procestovali a kolik památek viděli. Vše děláme pro momentální pocit štěstí a radosti. Herecky v pohodě, vizuál slušný, příběh neokoukaný ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mýma očima je to takové milé, úsměvné, v podstatě pohádkové vyprávění o nápravě jednoho arogantního zazobance.. Zápletka s duchem indiánského náčelníka je povedená a Karel Roden to zvládnul s přehledem, mně se v roli Ondřeje líbil.. Původně jsem chtěla dát tři slušné hvězdičky, které si tento snímek zcela jistě zaslouží, dávám však čtyři, dorovnávám skóre za zdejší „inteligentní kritiky“.. ()

Reklama

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Tak z té druhé stránky... Začátek nápis Nebraska což byla vlastně Velká Amerika u Prahy , bylo docela "vtipné" všechny ti Indiáni vůbec nevypadali důvěryhodně. Ten konec byl "mírně" morbidní. A teď z té první stránky... Vůbec to jako celek nepůsobilo zas tak špatně, téma se přenášelo až moc na lásku, city a lásku k přírodě. Občas se člověk i pousmál. Roden po delší době v komedii nehrál vůbec špatně. Pestré obsazení i když dost z nich jen na pár "šťeků. Takových 55% úplně v klidu. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Ať se tvůrci snažili při propagaci navodit dojem jakýkoliv, tak Indián neni ve výsledku ničím jiným, než jen další podprůměrnou vztahovou komedií, kterých je u nás do kin každý rok vypuštěno nepřeberné množství. Divím se sympatickému obsazení, v čele s Karlem Rodenem, že do takového projektu šli, když určitě musejí dostávat i lepší nabídky. Samotný příběh nebo snaha o humor sice nikterak neurazí, ale na druhé straně nic ve filmu nenaznačuje opodstatnění vzniku samotného filmu, a je tak vesměs jasné, že v brzké době vyšumí do ztracena. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak tohle by byla ideální vánoční pohádka. A možná by byla lepší než všechny ty Princezny zakleté v čase a bambitky. Pro děti jako dělané. Takhle dětsky naivní příběh i zpracování už jsem dlouho neviděl. Přitom hádám, že divák 10 + asi není cílovou skupinou komu byl film určen. Komedií se záměnami tu už pár bylo (Langoš a Polívková) a i ty kopírovaly nápady z devadesátek, kdy jsme se poprvé smáli tomu jak si starej dobrej Mel depiluje voskem nohy za zvířecího řevu. Svoboda si řekl, že laťku posune krapet dál a tak natočil záměnu developera pro nějž je příroda sprosté slovo, brzdící jej v rozletu s právě zesnulým indiánským náčelníkem. Sice poněkud pitomé, ale věřím, že by se z toho sem tam dalo i něco vykřesat. Bohužel zde ne. Rodenovi se v hlavě začnou ozývat indiánská moudra typu, že na mrtvém koni se nejezdí, nebo že i když chřestýš shodí svoji kůži, nestane se sokolem... Pokud si při sledování někdo vzpomene s dojetím na Vinetůa, nemůžeme mu to mít za zlé. Kdyby tam alespoň zůstal jen ten kontrast developer cityman versus náčelník domorodého kmene. I kdepak! Hrozí nám přeci zkáza od oteplování a tak je tam zamíchána i enviromentální nota. Roden tak během filmu zázrakem prozře, zjistí jaký byl gauner a začne si vážit přírody čímž si postupně získá i své blízké, které jeho sobectví začalo odpuzovat. Jestli to tak jak jsem to napsal zní hezky, tak věřte, že na plátně to hezky nevypadá. Pár hlavních hrdinů je pro mne nepochopitelně dabovaných což je sakra znát. Bohužel, psal jsem to už v Jíškovi, lom Amerika je asi jediná známá lokace kde se dá u nás točit a já jen marně hádám proč tam nikdo nenatočil i Kolju a Samotáře. Jak ty filmy mohly vůbec bez natáčení v tom lomu vzniknout? Sakra to nemáme jiné krásné lokace?  Roden hrál jak mohl, ale sorry, tohle byla taková blbost, že ho to nebylo hodno. Možná, že na stránkách scénáře to působilo věrohodněji, ale převedeno na plátno to byla fakt naivní pohádka pro děcka. Komedie? Ani náhodou! Dávám tedy za dva šípy pošuka Duška. * * ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Ondřejův (Karel Roden) terapeut a psychiatr se jmenuje křestním jménem Marek (Jiří Dvořák), tedy stejně jako terapeut, kterého ho hrál Roden v seriálu Terapie (od r. 2011). (sator)
  • „Nebraska“ v úvodu filmu je ve skutečnosti lom Velká Amerika. (rakovnik)
  • Ve filmu zazní píseň „Ty vieš, že sa chovám, tak jak sa chovám“ od slovenské kapely Horkýže Slíže. (OJan)

Reklama

Reklama