Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

svobik 

všechny recenze uživatele

9/10 - Dokument prakticky šitej na míru mýmu gustu. Návrat do dětských let, kdy spolu Schumi a Mika sváděli fantastický souboje, v F1 šlo místy o život a motory těchhle bestií řvaly jak zběsilý. Paradoxně mě na celým dokumentu nejvíc vadil konec - naprosto chápu, že na tohle skoro každej čekal a doufal, že se dozví něco novýho, ale spláchnout to pár titulkama a navázat závěrečnýma, jdu na plnou palbu. Jsem moc rád, že něco takovýho vzniklo. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Svojho času sme v osvedčenej zostave ako tínedžeri sedeli pri až dvoch pivkách na ktoré sme dostali peniažky v našej krčmičke pri neuveriteľných komentároch Malcha Jirkárka (...a že do nej už nechodím pekne dlho) aby sme sledovali súboj Häkkinen versus Schumacher. Keďže ja som bol v tom čase fanúšikom Coultharda z Häkkinenových víťazstiev som mal nepochybne radosť. Keď však už ako dieťa sledujete (v rámci vtedajších možností) seriál F1 a poznáte aj Nikiho Laudu, Prosta a samozrejme Sennu časom Vás seriál F1 trochu omrzí (po Schumacherovi už seriál F1 nikdy nebol tým čím býval) a momentálne by som mal problém povedať čo i len jedno meno jediného jazdca seriálu pretekov. A aj preto pomerne zhovievavé 4* za nostalgiu ktorú to vo mne vyvolalo. ()

Reklama

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Nudné, vleče se to dvě hodiny jak klikatice na starym Nurburgringu a z hlediska nových informací o ničem. Se šmrncem Drive to Survive, dokumentu Senna nebo filmu Rush (ačkoli všechny měly svoje chyby) se to vůbec nedá porovnávat, o arcidílech Formula: Febbre Della Velocita (1978) či Zlatý věk Formule 1 (2013) ani nemluvě. Koukatelný je od prvních krůčků Šumáka cca po první dílčí úspěchy ve F1, zbytek je mišmaš, zlomená noha v r. 2000 po nehodě je prakticky nevysvětlena a anabázi u Mercedesu, soubojům s Alonsem v Rencku apod. se nevěnuje skoro vůbec. Zato zde máme zbytečných 15 minut s Corinnou (kterou jinak nesmírně obdivuju) na témata typu, jak se MSC choval, když odcházel z domu, apod. Nerozebírá ani polozapomenuté prasárny typu zablokovaná kvalda v Monacu, nebo že podle mně úmyslně špatným startem v Suzuce 2000 prohrál Irvinovi titul, aby on o rok později mohl být pro Ferka oním spasitelem... Coby materiál o MSC doporučuji spíše knížku od J. Allena, která je podle mně mnohem vydařenější a samozřejmě i celistvější (vyjma hromady chytrých plků právě od Irvineho). _____ P.S. paradoxně je to asi jediný dokument, který pamatuju o živém/neživém člověku. Já osobně realisticky pokládám MSC za mrtvého a beru to tak, že jeho duše už si zase volně závodí se Sennou. Samozřejmě je to jen názor, zaručené informace má jen pár lidí na zemi. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Placaté, neinspirující... takže vlastně věrný portrét toho, jak já Schumachera vždycky vnímal. Jde to ale strašně po srsti, je to povrchní, bez emocí, na hony vzdálené genialitě Senny. Tvůrci postavili pietní pomníček, kterému požehnala rodina, ale vlastně jen potvrzují, že mezi velikány tohoto sportu bude Schumacher vždycky spíš studený kus mramoru. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Prostě přehledný životopis legendárního závodníka formule 1, kde promlouvá jeho nejbližší okolí jak z řad spolupracovníků, soupeřů, novinářů tak rodiny včetně manželky a dětí. Je to jako dokument na jejich objednávku, nekonfliktní bez kontroverzí a o současném stavu Schumachera neřeknou téměř nic, ale to skoro nic řekne naprosto všechno smutné, beznadějné, přesto jako důstojný dokumentární pomník to funguje. ()

Reklama

Reklama