Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Motorsport šel vždy mimo mě až na jednu výjimku. Formule 1 ve zlaté éře Ferrari se Schumacherem v čele. Když skončil, můj zájem opadl a Formule 1 začala bojovat o každého diváka. Mohl to být strhující dokument o úspěšné závodnické kariéře a tragickém životním osudu. Bohužel rodina nedala svolení. Mohlo se to podrobněji věnovat jednotlivým ročníkům, ale to by zase nepojmul celovečerní formát. Není to dokonalé, ale musel bych se stydět, kdybych dal nižší hodnocení. Díky Schumacherovi jsem totiž zažíval roky euforie, jejíž vzácnost doceňuji až s přibývající věkem. ()

Paldiny

všechny recenze uživatele

Dokument o Schumacherovi sa pútavo venuje ranným rokom, kontrakte v Benettone, počiatočnému trápeniu vo Ferrari a prvému titulu zaň. Problémom je, že do konca dokumentu zostáva 15 minút a na programe dňa sú ďalšie štyri tituly, comeback v Mercedese a posledná jazda v Méribeli. A zakiaľ som si chcel pripomenúť obdobie, kedy som v červenom drese sledoval každý závod, tak sa chcel dozvedieť niečo aj o rokoch, kedy som na Formulu zanevrel. V dokumente sa však táto etapa jeho kariéry zhrnie pár vetami a je to škoda, lebo hodinku by som pri TV ešte zvládol. A ako sa má legenda najrýchlejšieho športu dnes? Rodina Schumimu vracia to, čo okolo nej vytvoril za svojej kariéry on- súkromie. ()

Reklama

theSaint 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo překvapení. Nemilé.  Pokud by mi někdo řekl, že je tohle z produkce Netlixu, nevěřil bych mu.  Netflix, který má dokumenty na zcela špičkové úrovni, obzvlášť ty sportovní, se zcela zapřel. Tato jakási tklivá adorace sportovního velikána, protkána něžnou hudbou od začátku do konce, je tak neúnosně unylá a nudná, že jsem na první pokus nedokoukal. Zcela bez energie, originálního pojetí, bez hloubky, klouzající po povrchu, bez invence v příběhu či zpracování, nic neříkající. Laxnost bez jakékoli snahy tomu dát přesah či dramatickou linku, koule, nebo snad konfrontaci se Schumacherem- jezdcem, jakožto někým, kdo byl osinou  v zadku ostatním jezdcům.  Nic. Jen se tak tiše našlapuje, točí se fotografie a to vše dokola celé 2h. Až podezřele málo účinkujících, na to, jaká megahvězda to byla- že by se snad o Schumacherovi mohlo říct něco negativního? Pro takové prvoplánové adorace nemám pochopení. Něco tak nezáživného jsem už dlouho neviděl. Schumacher si zaslouží výživnější přístup. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Do roku 2000 to bolo zaujímavé a aj napínavé. Potom to už tvorcovia odfrkli, nech tam je všetko, ale už nešli do hĺbky. Možno pre fanúšikov Formuly 1 a najmä Schumachera má tento dokument väčší zmysel, ale inak sa nejedná o nič výnimočné. Mňa ako nefanúšika ale dokázal tento film udržať a baviť. 7,1/10. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Jako Schumiho fanoušek jsem doufal, že se dozvím něco nového z historie, nebo naopak jeho současnosti... a nic. Dostal jsem jen dvouhodinové shrnutí závodní kariéry, pár záběrů ze závodů, několik mluvících hlav, a konec. Sice hezky zkompilováno, ale totálně bez emocí, nebo nějakých zákulisních informací. Prostě nezajímavý průměr. ()

Reklama

Reklama