Reklama

Reklama

Na soukromého detektiva Johna Marche se obrátí Claire Wardová, která má starosti o svého manžela, doktora Charlese Dextera Warda. Ukrývá se celé dny ve své laboratoři, odkud se line odporný zápach a ozývají se neobvyklé zvuky. Skeptický John začne Charlese sledovat a pozvolna odhaluje podivné stopy a náznaky: Do laboratoře je pravidelně dováženo zvířecí maso a krev, nepohodlní sousedé umírají hroznou smrtí, Charlesův pradědek byl čarodějem, zabývající se oživováním mrtvých a po celé Evropě mizejí nebožtíci z hrobů... (Guild Home Video)

(více)

Recenze (45)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na filmových adaptacích HPL je smutné to, že všechny převádějí jeho příběhy do současnosti. Jak rád bych viděl nějaký jeho příběh zfilmován bez úprav a odehrávající se v době, v jaké byly napsány. Toho se ale s největší pravděpodobností nikdy nedočkám. Zmrtvýchvstalý se o typickou lovecraftovskou atmosféru snaží, ale právě převedení do moderní doby, jí docela ubírá. Na druhou stranu příběh je budován docela dobře, ani mi moc nevadilo, že se dlouhou dobu nic moc „zajímavého“ neděje, napravila to poslední tak půlhodinka. Největší vadou celého filmu je asi jeho stopáž, kdyby to bylo kratší (až o nějakých 20 minut), bylo by to lepší, údernější a ne zase až tak moc roztahané. Podstatné je, že zarytého HPL fandu zklame jen málokterá jeho adaptace, ať už se odehrává v jakékoliv době. Špatné to určitě nebylo a pár povedených scén jsem se taky dočkal. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné zklamání...Napětí, tajemno, děsuplná atmosféra tak, jak ji čtenáři znají z Lovecraftových povídek, naprosto chybí. Příjemné mrazení v zádech se nedostavuje, bohužel, ani po trikové stránce se film příliš nevydařil. Miluji speciální mechanické efekty, které mi přijdou stále přesvědčivější než počítačové. Nebudu jmenovat řady úžasných sci-fi a horrorů, které tomuto snímku předcházely. Stačí snad zmínit dva - Věc a Mouchu... Raději si pustím Re-Animátora, než tuhle lacinou nudnost. ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha béčkových hororů zaštiťujících se jménem hororového klasika Howarda Phillipse Lovecrafta. Tak jak je u podobných výtvorů obvyklé, místo atmosféry neurčitého děsu z neznámé hrůzy skrývající se za tenkou stěnou reality, kterou vynikají jeho práce, se filmaři opět rozhodli brnkat na nervy diváků pomocí slizu, střev a explicitního gore. A jako po většinou, ani zde se jim díky zmíněným prvkům nepodařilo mě vyděsit, natož aspoň zaujmout, nýbrž pouze nebetyčně nudit. Jediné, co se nakonec tvůrcům nechtěně povedlo, byly závěrečné minuty, které svojí absurdní přehnaností dosahují zábavnosti mnoha guilty pleasure filmů a zvládly mi na tváři vykouzlit pobavený úsměv. Velmi špatný pokus o horor. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Zmrtvýchvstalý je sympaticky béčkově laděná podívaná na motivy knihy H.P. Lovecrafta. Mrtvolně načichlá atmosféra navíc okořeněná špetkou detektivní zápletky je zábavná a gradující až do samotného konce. Není moc co dodat, snad jen, že se jedná o ideální jednohubkové pozřetí na makabrózně laděný večer. Ovšem nic víc od toho nečekejte. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Lovecraftovské príbehy sa najlepšie vynímajú v béčkovom balení, pretože hnilobný zápach by sa v nablýskanom flakóne od Diora určite cítil nesvoj. Milovníci "yuznovskej "poetiky" budú krochkať blahom a ak sú medzi užívateľmi ČSFD aj nejakí tí nekrofágovia, predpokladám, že Resurrected si bez váhania šľahnú medzi svoje TOP-ky. Škoda, že dobrú prácu maskérov a trikárov v závere zrazí na kolená nevydarená "svetelná show", ktorá premení finále filmu na bujaré blbnutie podnapitých elektrikárov v lunaparku. P. S. Keby žil Lovecraft, zrejme by sa mu ten film páčil. Hm, ale ako ho poznám, určite by tam doma v Providence nemal telku ani DVD prehrávač. Ľudia, ktorí si tykajú s temnými božstvami, techniku veľmi nemusia... ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama