Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ VHS PREMIÉRA: INTERAMA = 1991+ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: MGM = 12.1.2007, réžia českého znenia (MGM 2006) = PETR ŠVÉDA --- Keďže toto je prvý film, ktorý som sa tu rozhodol kvázihodnotiť, neodpustím si uštipačnú poznámku asi v tom zmysle, že preklikať 200 filmov len preto aby som mohol vyjadriť svoj názor je niečo neskutočné. Ten tzv. TEST je volovina a ľutujem tých čo neprejdú a nemôžu okomentovať napr. filmy pri ktorých v tejto (inak skvelej) databáze chýbajú častokrát tie najzákladnejšie údaje. Na margo zombíkov ... tento film je absolútne dokonalý. Je čosi ako predskokan EVIL DEAD II. Takisto sa tu miesia hororové prvky s komediálnymi a na tento mix (narozdiel od iných žánrových hybridov) sa dá pozerať. Konieckoncov DAN O´BANNON je chlapík, ktorý "spoluvymyslel" prvého VOTRELCA. A napriek tomu, že zombíci sú vraj lepšie urobení u FULCIho a spol. - tak zásadne nesúhlasím (ROMERO rulez). TECHNICKÁ POZNÁMKA: Film sa v bývalej ČSFR objavil na videokazetách spoločnosti INTERAMA (so simultánnym dabingom) a zatiaľ ho neodvysielala žiadna česká ani slovenská TV (čo je HANBA !!!). (27.2.2004) ----- POZOR!!!!!!!! - Televízny kanál MGM uvádza film v brutálne zostrihanej verzii. (5.1.2007) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jako horor nefunkční, jako parodie je tu nedostatek nápadů a zábavy. Neustálé opakování jak to bylo v Noci oživlých mrtvol nefunguje, jak mělo a i když je závěr trefný, celkově film působí hloupě. Asi nejpříjemnějším okamžikem bylo svlečení jedné dobře stavěné herečky na hřbitově s pár pořádnými záběry:)). Viděna televizní "přístupná" verze na MGM (což podle informací je okleštěné o pár "super" scén, možná proto nízké hodnocení:)). ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené hororové béčko o zombíkách a partě nudících se teenagerů. Zombík ve sklepě je asi ten nejděsivější zombík, co jsem tam viděl ale je reálný a skoro v tekutém stavu. Pár scén je i dost nechutných - jako mrtvolné sraženiny krve u ještě dýchajících lidí. Hudba je perfektní - sedí jak p*del na hrnec. Chtěl bych sehnat soundtrack :-) Nejvtipnější je ovšem scéna, když vypustí tu látku, oživí zombíka a začne hádka v kanceláři - v pozadí buší mrtvola v mrazáku na dveře a ty dva se hádají: Kreténe! Hele dej si bacha nebo přijdeš o práci :-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mozeeek! Tak tomuto ja vravím to pravé oživenie žánru. Perfektná, na nič sa nehrajúca jazda s pár podarenými vtipíkmi. Horroroví sú akurát zombíci, inak je to len šialené crazy napätie, ktoré nikoho nešetrí. Obzvlášť živých nie. Ale treba mať na to náladu. Hlavne nie náladu báť sa. A ak sa dá, nepozerať s trapným uvrešťaným českým dabingom :). 75%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

V zasade sa nebranim tomu, ak Peter Jackson /Vesmirni Kanibalove, Braindead ....../ vhodne spoji komediu s hororom. Ale u ostatnych reziserov som uz podstatne kritickejsi spajaniu ohna a vody /horor + komedia/. Prekvapivo, reziserovi O´Bannonovi to fakt ide, film ma slusny pribeh, kvalitne rozhovory a kostymy a masky zombikov potesia. 78 % ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Ve scéně kde Ernie (Don Calfa) dává Spiderovi (Miguel A. Núñez Jr.) facku, aby se uklidnil, je v levém dolním rohu obrazovky vidět skrčený loutkář který ovládá přeseknutou zombii přivázanou ke stolu. (POciSEM)
  • I když je děj situován do města Louisville v Kentucky, natáčelo se jen v Kalifornii, a to konkrétně v Burbanku, Palos Verdes Peninsula, Sylmaru a Los Angeles. (Tygrys)

Reklama

Reklama