Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Slabota. Není to ani zdaleka tak vtipné a originální jako Braindead a dost mi vadila absence výraznějších gore efektů. Brutální a vtipné momenty by se daly spočítat na prstech jedné ruky nešikovného řemeslníka. Za pár hlášek ,,cejtím tvůj mozek" aspon dvě hvězdy. Možná je škoda, že jsem viděl údajně prostříhanou verzi z MGM. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Ještě předtím než Peter Jackson uspěl s Vesmírnými kanibaly a Brain-Deadem, povedlo se zdárně skloubit splatter film s černou komedií Danu O'Bannonovi. I jemu nebránil v pořádném rozletu nízký rozpočet a dokázal přivést na plátno ohromující ansámbl komiksově stylizovaných zombíků v nejrůznějších podobách (scvrklá stařena bez spodní půlky těla, nahá punkerka, oživlá kolekce mrtvých motýlů, „rozpůlení psi“ či dehtem zalitý chodící skelet). Docela zábavný punkový zombie film, reflektující osmdesátkovou éru death metalu a tehdejší obavy z jaderné hrozby. Zombíci jsou tu proti předchozím zvyklostem poměrně rychlí, relativně inteligentní a mluvící („Pošlete další poldy“). ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Tento film je nelehké hodnotit, hrozně totiž záleží na tom, z jaké strany jej uchopíte. Nutno říct, že horor to není ani náhodou, protože scén s napjatější atmosférou, která by se tomuto žánru alespoň přibližovala, je pramálo, a ke komedii, u které byste se nasmáli, to má taky hodně daleko. Kompulzivně inteligentní zombie toužící po šťavnatých mozcích však spolu s jednoduchým, ale důvtipně promyšleným scénářem, zaujmou divákovu pozornost natolik, aniž byste se na vteřinu nudili. Plus přitom zcela jistě představuje kratší stopáž. Je to sebeparodické, morbidní a béčkově provedené, ale hlavně hodně zábavné a nápadité. Super oživlá půlka psa. Na tu dobu film překvapuje také vyholeným přirozením zúčastněné punk-slečny. Z už tak dobrého (avšak chvílemi až příliš nadsazeného) hudebního doprovdu vyčnívá jeden opravdu výborný motiv. S koncem se scénárista rozhodl nepárat a udělal dobře. Celkově se jedná o skvělou zábavu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vyrostl jsem na třech zásadních zombiárnách - Saviniho remaku Romerovy NOCI OŽIVLÝCH MRTVOL, Fulciho PÁTERU THOMASOVI a na tomhle. I když to není taková brutální groteska jako EVIL DEAD nebo BRAINDEAD, jde o zábavnou a nápaditou hororovou komedii od scenáristy Vetřelce přímo odkazující na Romerovu černobílou klasiku, ačkoliv tentokrát jsou zombies rychlé, myslí, mluví a nestačí jim jen vyřadit mozek, musíte tělo kompletně zničit. Stejně jako u Romera jde o obléhačku u hřbitova, který tu spolu se skladem mrtvol na lékařské účely a márnicí tvoří jakýsi ďábelský nekro-trojúhelník, v němž postavy uvíznou a běhají z místa na místo, přičemž hlavní útočiště najdou v márnici s krematoriem (které jediné zombies zničí, ale...). Když jsem to viděl v pubertě poprvé, bral jsem to smrtelně vážně, dost jsem to obléhání prožíval a opravdu se bál rychlých nezničitelných zombies. A i po letech to baví, protože to má spád, fajn herce, vtipné dialogy, skvělé masky a efekty a striptýz na hřbitově. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divnej, ale mě to teda opravdu moc nezasáhlo. Prvních 45 minut o zombíka skoro nezavadíte a když, už tak je to teda dobrý, jenže stejně je zombií málo a většinu času zabíraj špatní herci. Zombie jsou tu docela hnusné (zvlášť ten zalitej v dehtu se povedl) a umějí všechno co lidé (mluvit, běhat, myslet) touží po lidských mozcích a nejdou nijak zabít, kromě toho že je naprosto rozmetáte do prostoru (spálíte atd.) Hodně to vytahuje ta nahá holka, protože má fakt dobrou postavu a dobrá hudba u které je poznat velká nadsázka. Jinak mi to ale až zas tak koulervoucně legrační nepřišlo a strašidelné vůbec ne. Uvidím po druhém zhlédnutí. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Suicide (Mark Venturini) řídí dvoudveřový kabriolet Eldorado z roku 1960. (Zdroj: imcdb.org) (Tygrys)
  • Ernie Kaltenbrunner (Don Calfa) se jmenuje skoro stejně jako vedoucí Hlavního říšského bezpečnostního úřadu, který měl na starosti tzv. konečné řešení židovské otázky. Balzamovač Ernie je pravděpodobně bývalý člen Wehrmachtu nebo neonacista. Indicie: ve sluchátkách zní píseň nazvaná „Heiß über Afrikas Boden“ od Afrikakorps, na nástěnce visí obrázek Evy Braunové a nosí poloautomatickou pistoli Walther P-38 v ráži 9x19 mm. (Zdroj: imfdb.org) (POciSEM)
  • Rozpočet filmu byl 4 miliony $. (Zdroj: fast-rewind.com) (Tygrys)

Reklama

Reklama