Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že o existenci tohohle skvostu jsem neměl ještě před pár dny vůbec tušení. A kdybych občas nešmíroval profily a komenty ostatních uživatelů, asi by to tak ještě dlouho zůstalo (a to by byla škoda). Určitě jedna z nejlepších horrorových komedií, kterou jsem viděl. S nezaměnitelnou osmdesátkovou patinou a s výbornými, i když mně neznámými herci (nejvíc se mi líbil patolog). Scénář, herecké projevy i duch filmu jsou punkově šílené, takže mizerné levné triky nejsou v tomhle případě vůbec na závadu, ale naopak sednou jako ulité. Spokojenost. More brains! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek patří ještě s Jacksonovým Braindead k tomu nejzábavnějšímu (Romero odpustí), co se v oblasti zombie žánru urodilo. Sice skoro bez gore, za to však s parádní hudbou, nahou Linneou Quigley, s jednou absolutně slizkou, rozpadávající se mrtvolou, a poprvé i se slavnou hláškou "fresh brain". Černý humor vůbec neuškodil, však se psala půlka 80. let a tenhle typ nadsázky se začal vkrádat do každého druhého filmu. Takže absolutní kult mého mládí. Škoda, že ostatní díly nesahají originálu ani po kotníky. P.S. Doporučuju ještě skvělý dokument "More Brains!", v němž se o tomhle kultovním díle dozvíte první poslední. ()

Reklama

Easykk 

všechny recenze uživatele

Tohle je už klasika zombie žánru, skvělé oživlé mrtvoly požírající všechno v dosahu, jeden z prvních zombie-filmečků, které jsem měl tu čest vidět (prvním byla dvojka od tohoto filmu;)) Vynikající hudební podkres, když mrtwolky vylézají z hrobů, neskutečná psina, když si objednávají nejdříve více zdravotníků, poté více policistů :)) má to ten šmrnc 80.let a nikdy bych to tomuto filmu nebral, ale dvojka se mi přeci jen líbila víc, asi proto, že jsem ji viděl dřív :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No brain, more pain. Oživlé mrtvoly potvrzují svou závislost na analgetiku, pitoreskní léčivo na pultech márnice a přilehlého krchova se odmítá vydat. Alien Father O'Bannon chtěl zábavnou tvář, ale nedostatek nápaditosti ji zastřel průměrností. Při hodnocení je potřeba zohlednit ducha doby, ale stejně mi přijde divné, že na filmu tohoto ražení je jediná vtipná věc sprejem nastříkaný nápis „No Future“ na bráně hřbitova.. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Horrorová komediální jízda od začátku do konce. Film nemá ani chviličku hluché místo a jeden neuvěřitelně vtipný nápad střídá druhý. Opravdu parádní zábava, která nestárne. Jednotlivé postavy jsou k pohledání, stejně jako útočící zombíci. Film skrývá tolik nenápadných vtipných a odkazujících momentů, že si jich divák poprvé nemá šanci všech ani všimnout. Navíc perfektní hudba, která vše skvěle dokresluje. Na svoji dobu výborné masky. Gorefest se sice nekoná, ale to vůbec nevadí, tohle je prostě něco jiného. Film si jde vtipně, ale sebejistě svým vlastním směrem a na zavedená klišé nekouká. Spolu s Raimiho a Jacksonovými splattery jeden z nejzábavnějších horrorů 80. let. Dal bych klidně i plný počet, nebýt některých opravdu velmi slabých hereckých výkonů, které se vyloženě třískaly s jinými, vyloženě excelentními... ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Roli Franka si původně plánoval zahrát režisér Dan O´Bannon, ale v momentě, kdy na konkurs přišel James Karen, Bannon ho okamžitě angažoval. (Tygrys)
  • Ve scéně kde Ernie (Don Calfa) dává Spiderovi (Miguel A. Núñez Jr.) facku, aby se uklidnil, je v levém dolním rohu obrazovky vidět skrčený loutkář který ovládá přeseknutou zombii přivázanou ke stolu. (POciSEM)

Reklama

Reklama