Reklama

Reklama

Otčím

  • USA The Stepfather (více)
Trailer

Jerry Blake je šílenec, jehož fascinuje dokonalý rodinný život – nádherné obydlí na předměstí, velká zahrada, zbožňující manželka a milující děti… Jerry si vezme za ženu starostlivou Susan Maine, s níž se nastěhuje na předměstí Seattlu. Stává se nevlastním otcem Susaniny šestnáctileté dcery Stephanie. Tu však Jerryho něžnosti znepokojí a neskrývá svou nedůvěru. Nakonec s hrůzou usoudí, že Jerry je zřejmě muž, jenž loni povraždil svou rodinu, ale nic se mu nedokázalo. Její doměnky s potvrdí, ale nikdo ji nevěří. A přece – je tu Jim Ogilvie, bratr zavražděné Jerryho manželky, který má stejné podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Náhodou som narazil na tento titul na internéte a úprimne som sa naň tešil, lebo! Tatko doniesol keď som bol prcek brutálnu VHSku a teda PREDATOR! V úvode boli upútavky napríklad na SCANNERS alebo toto. S bratom sme na to pozerali s otvorenou papulou a keby vtedy existovali možnosti niekde verejne zavesiť zoznam obľúbených filmov, tento by tam bol na vrcholných priečkach. Napriek tomu, že som videl iba ten trailer. To mrazenie si doteraz živo pamätám. No a ono je to čosi hrozné. Žiadnemu žánru neuberá bič času ako psycho thrillerom. Atmosféra niektorých scén je vychutnávková, typek je tiež fajn psychoš, tá smiešna synťákovâ hudbička tiež. Ale hororovému žánru príznačná záverečná naťahovačka + tak neskutočne vypatlané chovanie a imbecilita postáv.. to nedávam. A asi najhorší český dabing s akým som mal tú česť skrížiť cestu takisto zaokrúhluje dolu. ()

rudeboy 

všechny recenze uživatele

Mám taký pocit, že vyššie hodnotenia sú tu len z nostalgie... Terry hrá naozaj dobre a presvedčivo, no neuveriteľne predvídateľný dej a nechcená komickosť niektorých scén (pars pro toto: Jimovo "vtrhnutie" do knižnice) zhadzujú tento film do prepadliska dejín. A navyše film dnes už postráda atmosféru a napätie, zostali len fragmenty. Vidieť film 10 - 15 rokov dozadu, tak tu aj ja hodím štyri hviezdy, no dnes isto nie. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Připadá vám váš otčím nebo otec divný? Zřejmě není dost, když jste pořád naživu. Tato trilogie, byt' ukončená jen televizním filmem, se jeví jako dobrá, standardní a typická americká, béčková hororová podívaná. Tento díl je první, určitě nejlepší a nabízí sice všední, ale zato docela dost silný zážitek. 70% ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno s prihlednutim k faktu, ze jsem film videl poprve nekdy v roce 91 s prisernym dabingem na kazete od legendy Intersonic ... po 20 letech stazeno opet s puvodnim dabingem - sila zvyku, scena kdy hlavni hrdina dava na party cepici z novin tak sestiletymu klukovi a ten mu podekuje slovy ,, dekuji vam pane blaku " je nechtene komicka tim ze onoho sestiletyho prcka dabuje tak ctyricetiletej huhnal, jinak zaporak skvelej pribeh taky v pohode 7/10 ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Budem zhovievavý a udelím 3*. Poľahčujúcou okolnostou je rok 1987. Teraz by to bola mizéria. Kopa usknutého jesenného lístia na záhrade, kde je okolo len a len samá zeleň a na stromoch zelené listie. To hneď z úvodu naznačilo, že sa nebude jednať o prepracovaný film. Vo filme je plno neuveritelných zhod náhod a nedomyslených odfláknutých zlepencov, aby film bol akože kompaktný. Terry O'Quinn zvládol svoju rolu celkom dobre a zachranoval svojim výkonom to čo iní posrali. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Joseph Ruben byl zpočátku neochotný film natáčet, protože nechtěl, protože se nechtěl podílet na dalším slasheru. (henrycruel)
  • Kameraman John Lindley byl najat na poslední chvíli, protože předchozí kameraman byl zatčen kvůli domácímu násilí. (Chatterer)
  • Režisér Joseph Ruben původně chtěl, aby si Jerry Blake pískal písničku "The Way We Were" od Barbry Streisand, ale práva na ni byly moc drahé. (Chatterer)

Související novinky

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

Můj nevlastní otec je vrah! Zase?

13.06.2006

O předělávkách tu byla řeč opravdu často a podle všeho se z nich nejspíš ještě hodně dlouho nedostaneme. Tedy rozhodně asi ne v novinkách o připravovaných projektech, protože každý den se objeví… (více)

Reklama

Reklama