Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co by dělali tajní agenti, kdyby se z nich stali náboráři? Odpověď nabízí komedie o takzvaném vědeckém získávání pracovních sil, která se odehrává v době, kdy český člověk ještě neznal slovo nezaměstnanost. Jejími hrdiny jsou dva náboráři podniku Pragokov, Láďa Pitras a Oto Vacák. Pečlivě si zjišťují vše o soukromém životě osob, které si vyhlédli jako potenciální oběti, a těchto informací zneužívají k jejich přetahování do Pragokovu. Jejich vědecká metoda je postavena na využití spolehlivé páky, kterou je manželská žárlivost a hrozby prozrazení intimních tajemství jednoho nebo obou partnerů. Tímto způsobem se jim podaří získat do podniku trpícího neustálým nedostatkem pracovníků nejen svářeče Aloise Niederleho, ale také dva topiče pro nepřetržitý provoz, manžele Nyklíčkovy, kteří spolu z malicherného důvodu nemluví. Komplikace nastanou v okamžiku, kdy se v zájmu vystěhování nepohodlné babičky rozhodne Pitrasova manželka zůstat v domácnosti a potřebuje za sebe najít náhradu. Pitras najde jakousi Myriam Hornovou, tím však roztočí neuvěřitelný kolotoč problémů, v jehož středu se nakonec ocitne on a jeho kolega Vacák, když se stanou obětí vlastních metod. (TV Nova)

(více)

Recenze (145)

Kloboucek75 

všechny recenze uživatele

Petr Schulhoff miluji jeho filmy, mám zvláštní  úchylku ,páč mám rád filmy který jsem viděl ,a čím víc se mi film líbí samozřejmě tím častěji film pouštím . Tento film a další filmy Schulhoffa jsem viděl snad 20x jen tento měsíc 6. Víckrát jsem viděl  film léto s kovbojem , který režíroval Novák. Jen tento měsíc už 8. Líbí se mi socialistické komedie a tento film je v mém řebříčku hodně vysoko. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Film z časů, kdy personalistika byla [nebo kdy se chtěla tvářit jako] jiný sport. Vlastně docela zajímavý film. Vší tou propagandou o 15-ti milionech nezaměstnaných na Západě prosvítá jakýsi úšklebek - jako když dojatý nárožný vrthává na poradu vedení podniku, aby řediteli slavnostně sdělil, že sehnal mzdovou účetní. Schulhoffovi se povedla zjímavá věc - scéna jde vykládat jako svěděctví o ráji, kde se u dělnických profesí podniky předhánějí s nabídkami platů a kupóny na benefity, ale i jako čehosi perverzního. Mezi oběma headhuntery to jiskří přinejmenším stejně, jako mezi Sobotou a Janžurovou, což je v rámci Sobotova obvyklého rejstříku docela dost. Luděk si většinou jede svého obvyklého ňoumu, ale když se vymlouvá z nevěry v Popradu slovensky [já naozaj...], jeden si ten skvost nemůže nepustit víckrát za sebou. Nejpřekvapivější je ale zjištění, že personalisté jsou i ve filmu nejspíš kurvy [psychologické metody] jaksi nutně - ať už pracují pro kohokoliv. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Necekal jsem nic extra, navic tu vsichni pisou, jak tema filmu je dneska naprosto na nic, ale nakonec sem se dobre bavil, protoze tohle vlastne ani neni film o naborarich, ale o zarlivosti. Skoro se ani nemuzu rozhodnout, co bylo vtipnejsi. Jestli domaci sceny nebo naborovy akce. Sobota a Narozny jsou perfektni dvojka a jejich akce a vochcavky fakt nemaj chybu, navic se tady Sobota docela obstojne zbavil toho svyho hihihi a je fakt super. Nejvostrejsi jsou stejne ale sceny s Marii Rosulkovou. Celkove se sice nejedna o nic extra super vtipnyho, ale sem tam je nakej vtip fakt dost dobrej, jsou tu fajn cesky herci a dej slusne odsejpa, takze jsem se dobre bavil. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Celkem vtipná komedie o milostných radostech a strastech dvou "lovců hlav" v socialistickém Československu. Některé hlášky jsou opravdu velmi snadno identifikovatelné jako prorežimní, aby se vyhovělo soudruhům, na druhou stranu milostné zápletky jsou místy opravdu úsměvné. Zajímalo by mě, jestli nějací současní profesionální lovci řeší problémy s nedostatkem svářečů, jeřábnic a mzdových účetní na trhu :-) ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Obsah filmu je sice silně přitažený za vlasy, ale některé situace jsou vpravdě komediální. Marie Rosůlková je skvěle vlezlá baba a oba manželské páry v hlavní roli jsou také vynikající. Líbí se mi, že film je složen z většího množství příběhů vedlejších postav (mimochodem velmi kvalitně obsazených), na druhou stranu, kvalita je velmi kolísavá. Duo hlavních představitelů mi nefunguje tak dobře, jak bych očekával. I tak se jedná o pohodovou nenáročnou zábavu, na kterou se pravidelně dívám. **** i z nostalgie. Jooo, v západní Evropě jsou stovky tisíc nezaměstnaných a my nemůžeme sehnat ani jeřábnici :-) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Luděk Sobota (Pitras) bol režisérovou neústupnosťou tak vystresovaný, že sa rozhodol štrajkovať. Jedného večera povedal rodičom, nech ho druhý deň na pľaci ospravedlnia, pretože sa cíti mizerne, ako by na neho išiel infarkt. Režisér bol na nohách už od skorého rána a hneď o piatej prišiel Sobotu zobudiť. Povedal mu, nech si odpočinie a príde pokojne o niečo neskôr, štáb vraj počká. Sobota pritom v skutočnosti závažný zdravotný problém nemal, išlo skôr o hypochondriu, ktorou bol preslávený. To ráno však dostal infarkt režisér Schulhoff. A to nepredstieraný .Sobotu potom dlho trápilo zlé svedomie. "Mám pocit, že som mu ten infarkt privolal," zveril sa v jednom rozhovore. (Raccoon.city)
  • V úvodní scéně se mění směr otáčení cívky promítačky. (Jan.Moravek)

Reklama

Reklama