Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co by dělali tajní agenti, kdyby se z nich stali náboráři? Odpověď nabízí komedie o takzvaném vědeckém získávání pracovních sil, která se odehrává v době, kdy český člověk ještě neznal slovo nezaměstnanost. Jejími hrdiny jsou dva náboráři podniku Pragokov, Láďa Pitras a Oto Vacák. Pečlivě si zjišťují vše o soukromém životě osob, které si vyhlédli jako potenciální oběti, a těchto informací zneužívají k jejich přetahování do Pragokovu. Jejich vědecká metoda je postavena na využití spolehlivé páky, kterou je manželská žárlivost a hrozby prozrazení intimních tajemství jednoho nebo obou partnerů. Tímto způsobem se jim podaří získat do podniku trpícího neustálým nedostatkem pracovníků nejen svářeče Aloise Niederleho, ale také dva topiče pro nepřetržitý provoz, manžele Nyklíčkovy, kteří spolu z malicherného důvodu nemluví. Komplikace nastanou v okamžiku, kdy se v zájmu vystěhování nepohodlné babičky rozhodne Pitrasova manželka zůstat v domácnosti a potřebuje za sebe najít náhradu. Pitras najde jakousi Myriam Hornovou, tím však roztočí neuvěřitelný kolotoč problémů, v jehož středu se nakonec ocitne on a jeho kolega Vacák, když se stanou obětí vlastních metod. (TV Nova)

(více)

Recenze (145)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

"Tu mačka, tu mačka..." "Tu kocúr, tu kocúr..." Pánové Nárožný a Sobota mne velice pobavili, stejně tak "Janžurka" byla naprosto skvělá. Měla jsem tu ještě pěkně dlouhý odstavec, ale umázla jsem ho. Nemá cenu se tu pitvat v době... Zkrátka k potrhání to není, ale úsměv tahle komedie určitě vyvolá, i když chápu, že "mláďata" to nemusí vůbec pochopit a že jim to přijde nekoukatelné a vyloženě stupidní. A asi nejen jim... Nicméně u mě dobrý, hlavně díky hercům... ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Mladší generaci nic neříkající snímek. Dnes prakticky nelze pochopit situaci ani gagy. Starší a pokročilí, kteří dobu ve filmu zobrazovanou zažili a prožili ocení. Nehledě na to, že doba nedávno minulá, předkovidová, k té situaci, jenž je ve filmu popisovaná, neměla zas až tak daleko. Trvala ale příliš krátce, než by si toho většina všimla, ne tak, aby si ji ještě srovnala s touhle hezkou komedií. Autorské snímky je třeba si cenit, takže po letech přidáno na plný počet. ()

Reklama

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Tvrdá náborářská práce. Tvrdá náborařina, kde si přebírají lidi rovnou před podniky, aby oni splnili pětiletku a více pomohli lidem a to prosím bez jakýchkoli větších požadavků, jen proto že je to komunismus a celá skupina musí táhnout dopředu. Komunistický manifest a všechno je postavené na hlavu, protože tomu chybí zařazení do skutečné psychologie člověka. Marx byl myslitel, ale nedomyslel to. A to vidíme i v této komedii. Dostanete novou škodu...je neuvěřitelné, jak vás tento film dokáže přenést do těch tajemných let nazpátek, kdy v kancelářích byla taková zvláštní atmosféra. Nevím, připomíná mi to mládí. Já jsem byl příjemně potěšen, i když jsem se na to díval nemocen. Dávám s hrdostí 3. Ale v to nepočítám zábavu, nýbrž, že jsem na to téměř zapomněl. Kromě toho konce. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Film je brán jako nadsázka, protože takhle to skutečně nefungovalo. Že byl zvýšený zájem o některé profese, to ano. Ale do takových extrémů to nešlo. Smutné je to především ve srovnání s dnešním dění, kde ani fundovaného a zkušeného praktika nezaměstnají pokud nemá známé na správných místech, nebo mu není do 30 let a nemá alespoň trojky. Smutné .. . Jinak film, jako většina podobných kde vystupuje L.Sobota, slabší průměr. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Klasická schulhoffovka, která sice postrádá nadčasovost předchozích komedií, přesto nemá svého diváka v čem zklamat. Petr Nárožný tvořil s Luďkem Sobotou v sedmdesátých letech stabilní partnerskou dvojici nejen ve filmu, ale především na prknech divadla Semafor a přítomný humor je zcela v jejich rukou. Množství skvělých herců ve vedlejších (Janžurová, Myslíková, Vránová, Lipský, Rosůlková) a epizodních (Hajská, Větrovec, Dítě, Lír, Augusta, Lohniský) rolích dodává filmu neodolatelný esprit a komickou rozbušku pro sóla titulních hrdinů. Čas od času pobaví, potěší, proč ne. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Oto Vacák (Petr Nárožný) a Láďa Pitras (Luděk Sobota) mají na pracovních pláštích VONPS, tedy Výzkumné oddělení náboru pracovních sil. Teoreticky by jim nepříslušelo shánět lidi v terénu, na to měl a má každý podnik odbor personálních sil, oni měli jen vymýšlet postupy. (sator)

Reklama

Reklama