Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co by dělali tajní agenti, kdyby se z nich stali náboráři? Odpověď nabízí komedie o takzvaném vědeckém získávání pracovních sil, která se odehrává v době, kdy český člověk ještě neznal slovo nezaměstnanost. Jejími hrdiny jsou dva náboráři podniku Pragokov, Láďa Pitras a Oto Vacák. Pečlivě si zjišťují vše o soukromém životě osob, které si vyhlédli jako potenciální oběti, a těchto informací zneužívají k jejich přetahování do Pragokovu. Jejich vědecká metoda je postavena na využití spolehlivé páky, kterou je manželská žárlivost a hrozby prozrazení intimních tajemství jednoho nebo obou partnerů. Tímto způsobem se jim podaří získat do podniku trpícího neustálým nedostatkem pracovníků nejen svářeče Aloise Niederleho, ale také dva topiče pro nepřetržitý provoz, manžele Nyklíčkovy, kteří spolu z malicherného důvodu nemluví. Komplikace nastanou v okamžiku, kdy se v zájmu vystěhování nepohodlné babičky rozhodne Pitrasova manželka zůstat v domácnosti a potřebuje za sebe najít náhradu. Pitras najde jakousi Myriam Hornovou, tím však roztočí neuvěřitelný kolotoč problémů, v jehož středu se nakonec ocitne on a jeho kolega Vacák, když se stanou obětí vlastních metod. (TV Nova)

(více)

Recenze (145)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zapadlá československá komedie s hvězdným obsazením. Hlavní role hrají Nárožný se Sobotou a vystupují zde jako dva podnikoví náboráři. Pro získání nových pracovníků pro svou firmu používají dost neortodoxní metody a spoléhají se dost na žárlivost. Vše jim vychází do chvíle, kdy to začne ovlivňovat jejich osobní život. Jejich ženy totiž žárlí a nedorozumění je hned na světě. O vtipné situace tu není nouze a jeden trapas střídá druhý. Všechno do sebe nakonec hezky zapadne. "Tady mačka, přepínám." :D ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"My na to jdeme čistě psychologicky." To je asi veta, ktorá mi z tohto filmu rezonuje najviac. A tiež časti na Slovensku. "Tu kocúr" Inak si myslím, že je to okey komédia s pár dobrými momentkami, dobrým záverom, ktorý pobaví a Nárožný so Sobotom sú okey. Hodnotím čiste podľa spomienok, nakoľko som to naposledy videl asi pred 5-timi rokmi, ale čo si pamätám, tak to nebolo zlé. Páčili sa mi metódy a psychologické debaty na to, aby zohnali ľudí... najlepšie je asi keď chcú zohnať manželov kuričov, ktorí už spolu nehovoria a nastavia im to, aby jeden robil dvanástky aj druhý dvanástky a tak aby sa vôbec nevideli. Kreatívne. Ale zase viac si toho asi už ani z filmu nepamätám. Ale aspoň niečo. Je to okey komédia s dobrými nápadmi a uspokojivým finále. Ale má aj svoje nudné pasáže. O tom bezpochyby. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Petr Schulhoff /Po stopach Krve, Vrah Skryva Tvar/ natocil len priemernu normalizacnu komediu, ktorej vtipy rychlo starnu, dokonca rychlejsie ako tento film. Za normalizacie to mohlo byt jakz takz vtipne, dnes uz urcite nie. Ani Iva Janzurova /Svetaci/ a ani Vaclav Lohnisky /bezejmenny mnich z Kladiva na Carodejnice/ to nedokazu vytiahnut do nadpriemeru. 50 % ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vtipná a v té době oprávněná kritika způsobu jednání tehdejších "kádrováků". Dnes se jim říká "pracovníci personálního oddělení" a pracují podobným způsobem. I dnes by mohl někdo natočit obdobnou komedii. :-) Některé věci se s dobou prostě nemění. Neřek bych, že je to odpad. Proč paušálně a nyní módně odsuzovat všechno, co vzniklo za socialistické éry. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Vynikající komedie o tehdejším náboru pracovních sil do velkých podniků. A také o žárlivosti, na které se dá přímo budovat, jak se dozvíte z filmu. Pánové Sobota a Nárožný pobaví spoustou hlášek a vtipných situací. Doby kdy bylo spousta volných pracovních míst , a málo lidí na práci, je už dávno minulostí. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Oto Vacák (Petr Nárožný) a Láďa Pitras (Luděk Sobota) mají na pracovních pláštích VONPS, tedy Výzkumné oddělení náboru pracovních sil. Teoreticky by jim nepříslušelo shánět lidi v terénu, na to měl a má každý podnik odbor personálních sil, oni měli jen vymýšlet postupy. (sator)
  • Ve filmu několikrát zazní „andílek od Murilla“. Bartolomè Esteban Murillo byl španělský malíř. Vytvořil velký počet obrazů každodenního života své doby, poději se ale specializoval na duchovní tematiku, včetně andělů a andílků. (sator)

Reklama

Reklama