Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co by dělali tajní agenti, kdyby se z nich stali náboráři? Odpověď nabízí komedie o takzvaném vědeckém získávání pracovních sil, která se odehrává v době, kdy český člověk ještě neznal slovo nezaměstnanost. Jejími hrdiny jsou dva náboráři podniku Pragokov, Láďa Pitras a Oto Vacák. Pečlivě si zjišťují vše o soukromém životě osob, které si vyhlédli jako potenciální oběti, a těchto informací zneužívají k jejich přetahování do Pragokovu. Jejich vědecká metoda je postavena na využití spolehlivé páky, kterou je manželská žárlivost a hrozby prozrazení intimních tajemství jednoho nebo obou partnerů. Tímto způsobem se jim podaří získat do podniku trpícího neustálým nedostatkem pracovníků nejen svářeče Aloise Niederleho, ale také dva topiče pro nepřetržitý provoz, manžele Nyklíčkovy, kteří spolu z malicherného důvodu nemluví. Komplikace nastanou v okamžiku, kdy se v zájmu vystěhování nepohodlné babičky rozhodne Pitrasova manželka zůstat v domácnosti a potřebuje za sebe najít náhradu. Pitras najde jakousi Myriam Hornovou, tím však roztočí neuvěřitelný kolotoč problémů, v jehož středu se nakonec ocitne on a jeho kolega Vacák, když se stanou obětí vlastních metod. (TV Nova)

(více)

Recenze (145)

710.cz 

všechny recenze uživatele

Schulhoff měl našlápnuto, zpočátku udělal pár fakt skvělých věcí, nicméně pak snad pojal podezření, že socialismus umírá a že je nutné za jeho záchranu zabojovat i na umělecké frontě a dal lidu několik zamrzlých, upitvořených a ultradebilních srágor. Socialismus chcípnul a Schulhoff tak zústává rozporuplnou postavou českého filmu. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Další ze "zlaté éry" soialistických komedií, které poukazovaly na neduhy.... Tak, jak se "přetavoval" člověk v kině, tak se paralelně tavil i v TV a když si při tomhle filmu vzpomenu ještě na soudruha Pecha a toho jeho poskoka co mu říkal "milý Pffíteli" a jejich "Minuta denně", jdou na mě mdloby.... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Necekal jsem nic extra, navic tu vsichni pisou, jak tema filmu je dneska naprosto na nic, ale nakonec sem se dobre bavil, protoze tohle vlastne ani neni film o naborarich, ale o zarlivosti. Skoro se ani nemuzu rozhodnout, co bylo vtipnejsi. Jestli domaci sceny nebo naborovy akce. Sobota a Narozny jsou perfektni dvojka a jejich akce a vochcavky fakt nemaj chybu, navic se tady Sobota docela obstojne zbavil toho svyho hihihi a je fakt super. Nejvostrejsi jsou stejne ale sceny s Marii Rosulkovou. Celkove se sice nejedna o nic extra super vtipnyho, ale sem tam je nakej vtip fakt dost dobrej, jsou tu fajn cesky herci a dej slusne odsejpa, takze jsem se dobre bavil. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela zapadlá československá komedie s hvězdným obsazením. Hlavní role hrají Nárožný se Sobotou a vystupují zde jako dva podnikoví náboráři. Pro získání nových pracovníků pro svou firmu používají dost neortodoxní metody a spoléhají se dost na žárlivost. Vše jim vychází do chvíle, kdy to začne ovlivňovat jejich osobní život. Jejich ženy totiž žárlí a nedorozumění je hned na světě. O vtipné situace tu není nouze a jeden trapas střídá druhý. Všechno do sebe nakonec hezky zapadne. "Tady mačka, přepínám." :D ()

spiritus 

všechny recenze uživatele

Podrpůměrný film, z podprůměrnými hereckými výkony. Na to že to je komedie, tak jsem se moc nesmál, spíše dost často nudil. Ovšem je jasné že kvalita filmu je poplatná době svého vzniku.Možná že tehdy toto téma přišlo někomu vtipné, ovšem dnes silně pochybuji o tom že se u toho někdo střízlivě baví. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Oto Vacák (Petr Nárožný) a Láďa Pitras (Luděk Sobota) mají na pracovních pláštích VONPS, tedy Výzkumné oddělení náboru pracovních sil. Teoreticky by jim nepříslušelo shánět lidi v terénu, na to měl a má každý podnik odbor personálních sil, oni měli jen vymýšlet postupy. (sator)
  • Natáčení v Popradu ve skutečnosti proběhlo na adrese Průmyslová 1561, Praha-Kyje. (sator)

Reklama

Reklama