Reklama

Reklama

Bohouš

(TV film)
Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1968, 25 min

Obsahy(1)

Správce horského hotýlku Alois Randa (Jiří Sovák) má starostí nad hlavu: očekává početný zájezd turistů, nestíhá vařit a jeho jediná zaměstnankyně, pokojská Miluška (Zdena Hadrbolcová), si balí kufry. S Bohoušem už tady nezůstane ani minutu. Bohouš je Randův obrovský bernardýn, který odmítá respektovat Miluščino soukromí. Pokojská je tedy pryč, zato přichází první host (Vladimír Menšík) a má hlad jako bernardýn. Hrdý majitel bernardýna s ním tedy uzavře bizarní sázku - jestliže host dokáže sníst na posezení víc chodů než Bohouš, bude mít zajištěn bezplatný týdenní pobyt. Pokud se mu to nepodaří, týden bude u Randy zastávat místo pokojské. (Oskar)

(více)

Recenze (245)

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Kdyby mě někdo řekl, že to hle je jeden z nejlepších krátkých filmů před podíváním, tak bych mu určitě nevěřil, ale je to tak. Jedná se o velkou srandu, kde hlavní roli hraje opravdu pes Bohouš. Nevěřil jsem, že by jej Menšík mohl překonat, ale opravdu se tak stalo a jsem rád, že jsem tento film mohl vidět. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Začiatok filmu v prítomnosti Zdeny Hadrbolcovej ma moc neoslovil, ale moment, v ktorom sa odhalila Bohoušova identita nemal chybu. Nasledujúce hody boli celkom zábavné, záver mi však pripadal opäť o niečo slabší. Keby tu u mňa ovšem fungovala nostalgia, ako zjavne u niektorých, asi by som tiež hodnotil vyššie. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bohouši, štěkni, jakože už nemůžeš." Já taky nejsem líný se najíst, ale do jídelního souboje s bernardýnem bych se nepouštěl, protože bych ho nerad zesměšnil. Nicméně pan Humhej se odvážně pustil do dršťkové, roštěnky, jater, španělského ptáčka, svíčkové, tlačenky a mně z toho nebylo úplně dobře. A i když je tohle nezpochybnitelná klasika televizní zábavy, tak pro mne to vždycky bylo spíše legendární než skutečně zábavné. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

Bohouš je zřejmě ojedinělá chuťovka v rámci televizní tvorby, která byla produkována v Československu kolem roku 1968. Usiluje o čistou a nenáročnou zábavu, což se daří s obrovským přehledem. Již úvodní scény naznačují, že může jít o něco se zajímavou zápletkou a samotné soupeření jedlíků jen dokládá, jak kvalitně je příběh vystavěn. Bohouš má své kouzlo a naprosto bezkonkurenčně vyplňuje svých 25 minut. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Mikrokomedie rozsahem, maxisranda vyzněním i náplní, tak lze charakterizovat toto zdařilé čtveračivé nevázané dílko se silvestrovským podtextem. Soustředění na netypický dvojtrojúhelník - klasický a bernardýní - rozjíždí nápaditý příběh, v jehož scénáři i režii téměř nelze postihnout nejen výraznější zaváhání, ale v mnohém naopak náznaky vyšší vypovídací hodnoty. I té všednodenní (pracovní síly na horské chalupě). Řádění předních českých herců je za těchto okolností očekávatelným potěšením. A nedožerské dostihy nepochybně nenapadnutelnou satirou. I nevšedním zážitkem, který postrádá "jen" jediné: uvedení na DVD nosiče. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (17)

  • Původní název filmu byl „Ludvík“, ale protože v té době byl Ludvík i prezident ČSSR, došlo ke změně názvu. (sator)
  • Veškeré náklady včetně honorářů vyšly na necelých 10 000 Kč. (alonsanfan)

Reklama

Reklama